כמה מילים...

Dudidud

New member
כמה מילים...

מכיון שהתקשורת (ברובה המוחלט) השתדלה לראות את מה שקרה השבוע בצורה חד צדדית (...פורעי חוק, לגנוב את המדינה, מרד וכדו'..), החלטתי לכתוב את הגירסה שלי ל"ארועים". עד יום ראשון בערב/שני בבוקר הייתה בין המארגנים למשטרה הסכמה על קיום הצעדה- אישור לא כתוב. אז החליטה המשטרה שהיא אינה נותנת אישור ואפילו לא חלקי אך המארגנים המשיכו בשלהם. בשני בצהריים החליט קראדי בצעד מטופש (מהרבה בחינות..) לעצור את האוטובוסים (צעד שחזר גם ביום שלישי ורביעי), מה שרק דירבן יותר אנשים להוציא את רכביהם שלהם או להגיע בכל דרך אחרת... אנשים מכל הארץ ולא רק מתנחלים... העצרת בנתיבות התקיימה כמתוכנן, באיחור של כמה שעות, ואחריה הצעדה. אך המשטרה כבר הכריזה שזה אינו חוקי לכן היא צריכה למנוע את זה. אז במקום למנוע מהם לצעוד- לחסום את היציאה מהמתחם בו נערכה העצרת (רק שער יחיד..) היא החליטה לעצור אותנו, ע"י שרשרת חיילים, לאחר שעה+ של צעידה באמצע כביש שכוח אל וחשוך (למרות שלאורך כל הדרך כבר היו מפוזרים כוחות). שם הם החזיקו עשרות אלפי אנשים נשים וטף בחושך בשטח קטן וצפוף למשך למעלה משעה. במשך רוב הזמן לא היה מצידם שום גילוי של אלימות. לאחר שעה ורבע בערך ירדה שרשרת החיילים מהכביש והתפשטה על שטח יותר נרחב שכלל שדה שומם. שם החלו (למרות התנגדות מפורשת של המארגנים/רבנים וקריאה להפסיק) כמה מאות (נראה לי..) נערים לרוץ לעבר החיילים, לא להכות ולא להרביץ רק לרוץ בשביל לעבור (זהו הדבר היחיד כמעט שהוצג למחרת בתקשורת וכעימות בין ה"מתנחלים" לכוחות הבטחון). בכל הדרך היו אנשים שקראו לחיילים לסרב קיללו או עשו השוואות שונות, אך הם היו המיעוט שבמיעוט ובהרבה מיקרים הוסו ע"י אחרים. מתי שהוא בין לבין הגיעו עם המשטרה להסכמה שהצעדה תמשך עד לחניון שליד כפר מימון ובבוקר כבר יחדשו את המשא ומתן. שרשרת החיילים נפרצה, לא יודע אם בכח ע"י ה"רצים" או במכוון או שניהם. הצעדה נמשכה. הגיעו לחניון שם התארגנו פרשו אוהלים שקי שינה וכדו' והלכו לישון. בין חמש לשש עם זריחת השמש התחילו האנשים להתעורר וגילו שהחל מ4 בערך החלו חיילים לצור על החניון. המארגנים התחילו לצעוק על האנשים לקחת את עצמם כמה שיותר מהר ולחמוק דרך פירצה שהייתה בשרשרת (לא יודע אם במכוון או לא) לכיוון הישוב עצמו. תוך כשלושת רבעי שעה (אם איני טועה) עברו ברצף כל האנשים לתוך הישוב. לחורשה ששוכנת במרכזו ומסביבה (האירוח החם ע"י תושבי הכפר רואי לציון). במשך כל היום והלילה צרו חיילים ושוטרים על שערי הישוב ונתנו/לא נתנו לאנשים להיכנס ולצאת לסירוגין (בערב אפילו עכבו משאית עם מזון לשעה או שתיים). שוב לאורך כל היום (ככל הידוע לי) פרט לאחד (בו ניסו שוטרים להיכנס לכפר ומנעו מהם) לא היה שום ארוע אלים בין השוטרים למפגינים. להיפך במשך כמעט כל הזמן נוהלו דו שיח(ים?) בין השוטרים החיילים ואנחנו. חלקם הסכימו חלקם לא. הוצעו להם שתיה, סוכריות, פירות וכדו'. אך התקשורת שוב החליטה להציג עימותים. היא גם החליטה שנשארו בכפר רק 7000אלפים אנשים (כשלמעשה יותר הצטרפו מבחוץ משעזבו- בתחילה היו עשרות אלפים, גם לדבריהם). החליטה גם שמועצת יש"ע הודיעה שהכל הסתיים ושהולכים הביתה.. מה שלא נאמר לעולם והוכחש שוב ושוב ושוב. אחר הצהריים החליטה המשטרה לנסות לפתות אנשים במערכת הכריזה של הכפר לצאת ע"י אוטובוסים שיסעו לנתיבות חינם, מה שלא הלך יותר מדי וחזר על עצמו עוד כמה פעמים. היו אנשים שעזבו אך יותר הצטרפו. נערכה עצרת במרכז הכפר שם הודיעו שממשיכים במאבק ונשארים בכפר עד שיתנו לצעדה להמשיך. נשארו שם לישון. בלילה התרחש משהו.. אולי ניסו כמה אנשים לפרוץ בכח, לא יודע בדיוק, הוא גם לא עשה הרבה רעש. כך גם למחרת. לא היו שום עימותים רק דיבורים וחיוכים. באזור הצהריים החליט מישהו שצריך להקיף את הכפר בגדרות תייל, לא אחד אלא שתיים. בערב התכנסו כולם והחלו לצעוד לכיוון אחד השערים כשבראשם הרבנים וראשי הציבור. הם נתקלו בסירוב למעבר אך שום יד לא הורמה ולא היה שום עימות למרות כמות האנשים עשרות אלפים שהיו שם משני הצדדים. הם נשארו לשבת במקום שעתיים ואח"כ החלו להקיף את גדר הישוב כשהם שרים לחיילים "אהבה", מדברים איתם ודנים איתם. הם המשיכו ככה והפסיקו בשלב מסוים. בכל הזמן הזה נהנו להכריז בטלויזיה שוב ושוב שהם על סף עימות ואוטוטו יהיה פיצוץ למרות שלא ארע דבר. יותר מאוחר הכריזו בטלויזיה (לפעמים בשם המשטרה לפעמים לא) שנשארו בכפר רק כ1500 איש לאחר יציאה המונית לאחר שהמאבק "נכשל", כשלמעשה עד בוקר יום חמישי נשארו שם עשרות אלפי אנשים. עד כאן. תבינו מה שתבינו תקבלו מה שתקבלו. זה מה שאני יודע שקרה. לי באופן אישי יצא להכיר כמה אנשים= שוטרים וחיילים נחמדים וטובים.

תשמע,

אתה לא יכול למחות אל סיקור חד צדדי מחד ולחטוא באותו העוון מאידך. אני יכול לספר לך על דברים שהיו שם בודאות ואפילו לא הובאו בתקשורת - יריקות על חיילים, קריאות המוניות בנוסח 'נאצים' לעברם, חלוקת עוגיות כשבכל אחת מהן מוסתר פתק בו כתוב "חייל, סרב פקודה!", ילדה קטנה שטופת מח שחזרה שוב ושוב על מה שעבדו איתה הוריה בבית תוך כדי שהיא מציגה כישורי משחק לוקים (אם כי ככל הנראה לא רעים ביחס לגילה), אב שחשב שיהיה זה נפלא לבתו להיות על כתפיו בזמן שהוא הולך מכות עם כוחות הביטחון, ובעיקר הרבה ניסיונות לסחיטה רגשית ולניצול מצבם הרגיש של החיילים הממלאים את חובתם הדמוקרטית וכפופים לפקודות המחייבות אותם לאיפוק ולשתיקה. אבל העיקר שיש לכם אהבה ושחשובה לכם אחדות העם.

Dudidud

New member
זכותי

לחטוא ב"עוון" הזה ואף חובתי אם אני רוצה לאזן את הרושם החש כיווני שנוצר. יכלתי להיות הרבה יותר מגמתי. אני לא ראיתי אף לא אחד מכל הדברים שכתבת. ראיתי אנשים שקראו קריאות גנאי קיללו השוו וכדו'.. אך הם היו מיעוט שמיעוט וכך גם כתבתי. נסיונות לסחיטה רגשית אינם בהכרח דבר רע. לדעתי הם אפילו ראויות בנסיבות מסוימות- חלק מחובתנו הדמוקרטית. ואכן יש לנו אהבה. והאחדות חשובה לנו. בניגוד לכמה אחרים..

the mnm factor

New member
האחדות חשובה לכם רק כש

מסכימים איתכם, מי שלא מסכים איתכם הוא ישר בוגד... אריק שרון הוא דוגמא מצוינת- אהבתם אותו כשהוא היה בעדכם, כשהוא נגדכם הוא בוגד ולא דמוקרטי. "הם היו מיעוט"- נו באמת... עכשיו אתה ממש נשמע כמו המנהל של בית"ר ירושלים שצריך להסביר כל פעם מחדש למה הקהל שלו נראה כמו חיות. זה לא מיעוט... זה חלק נכבד ביותר שאסור להתעלם ממנו.

E טי

New member
האחדות חשובה לנו תמיד

זה לא מיעוט? ומאיפה אתה יודע?

the mnm factor

New member
כן- דיבורים לחוד ומעשים לחוד.

מטען דמה, חסימת כבישים, הסתה לרצח ראש המששלה, הסתה לסרבנות, קללות, צעקות, התעללות בערבים חפים מפשע, הפיכת באסטת והריסת מסיקים של ערבים חפים מפשע, שפיכת שמן על כביש בירושלים, התיישבות לא חוקית ביהודה ושומרון על שטחים שהם לא ארץ ישראל ולא הוגדרו אף פעם כשטח של מדינת ישראל, קריאה או רמיזה לפגוע בכל מי שינסה לפנות ויש עוד המון! כל הרשימה הזאת (אולי פרט להסתה לסרבנות) היא רשימה של מעשים לא חוקיים שמתנחלים עושים- את כולם עושה אותו מיעוט?

the mnm factor

New member
זה כל הקטע

לא כל הערבים הם מחבלים, ממש לא. מיתוך כל ערביי ישראל אני מבטיח לך שאפילו לא 5 אחוז מהם עוסקים בטרור. לעומת זאת לפחות חצי (שזה חמישים אחוז כן?) מהמתנחלים עשו לפחות את אחד מהדברים שכתבתי למעלה... וזה מוכח (כי כל ההתנחלויות של יהודה ושומרון הן לא חוקיות ולכן כבר כל מי שגר שם עבר על החוק ועשה סעיף ממה שכתבתי) ולכן אתה לא יכול לעשות את ההקבלה הזאת- היא פרימיטיבית וטפשית.

Vrock

New member
זה טיפשי להגדיר התנחלות כמעבר

על החוק. אנחנו מדברים על החוק הישראלי ולא על החוק הבינלאומי.

זה גם טיפשי להגדיר פיגועי טרור

כמעבר על החוק. אנחנו מדברים על החוק הבינלאומי, לא החוק הפנים-פלסטיני.

Vrock

New member
פיגועי טרור הם רצח.

וככזה, הם מעבר על החוק בכל מדינה.

תגובה ממש טיפשית

דבר כמו התנחלויות גם לא היה מתקבל באף מדינה, רק בישראל משום מה החליטו שאפשר. אז מה, אז ברשות הפלסתינית מאמינים בפיגועים ואומרים שרצח זה חוקי. גם פה אפשר להתעלם מחוקים בינלאומיים?

Vrock

New member
אז נפתור את זה בכוח הזרוע?

ועובדה שהתקבל. כל דרום אמריקה זה "התנחלויות" כביכול. גם כל ישראל.

שאיטן

New member
אוקיי יש לי רשימה אחרת

כל השמאלנים (!!) עומדים במחסומים ומונעים מחיילים לבדוק ערבים אם הם מחבלים או לא, מוציאים עיניים לחיילים בהפגנות נגד הגדר, (ואח"כ כותבים בתגובות לכתבה "מגיע לך" ו-"זה מה שקורא למי שמתגייס לצבא הכיבוש"), קוראים "להעלות את כל המתנחלים למשאיות ולזרוק אותם באיזה חור" (ציטוט לא מדויק), מסרבים לשרת ביהודה ושומרון, קוראים לחיילים "יודונאצים", מפרסמים כתבות על "איך להפטר מהמתנחל שיושב לך על הכביש"- בעזרת מטפים לכיבוי אש (ליעול מוגבר לכוון לכיוון העיניים), ויש לי עוד הרבה דוגמאות נחמדות של דברים ששמאלנים קיצוניים עשו. אני מאמין (ומקווה שאני צודק...) שאף שמאלני בעל מוח הגיוני לא היה עושה דבר מהדברים האלה. קיצונים יש בכל צד. והם לרוב מיעוט. כן!!! כן!!! הרשימה של ה-"מעשים הלא-חוקיים שמתנחלים עושים" היא רשימה של דברים שהמיעוט הקיצוני של הציבור הזה עושה!! לעזאזל, תפסיקו כבר לקבל כאמת מוחלטת כל דבר שהתקשורת מאכילה אתכם!!!

the mnm factor

New member
וואלה? כל השמאלנים עושים את זה?

חצי מליון איש (לפחות, אין לי כח להיות מדויק) עושים את כל השטויות שאתה אמרת? שלא נדבר על זה שחלק ממה שאתה אמרת חוקי לחלוטין או נעשה כפעולה נגד משהו לא חוקי שהמתנחלים עושים.

E טי

New member
וואלה? כל המתנחלים עושים את זה?

רבע מיליון איש (לפחות, אין לי כח להיות מדויק) עושים את כל השטויות שאמרת?

the mnm factor

New member
לא, אבל הרבה...

ובטוח לא איזה מיעוט קטן כמו שהמון אנשים מנסים להגיד ולהציג את זה.

מור327

New member
אתה אומר את

בתור עובדה קיימת שכולם יודעים... אבל אין לך הוכחות

למעלה