כמה מילים...

19אריאל

New member
אגב,

לגבי ההצעה שלך לבדיקת עיניים, עשיתי ניתוח לייזר בעיניים לפני חודש ובביקורת לפני שבוע אמרו לי שאני רואה 6/6... אני מוותר על ההצעה...חח

סטלנודד

New member
בקצרה..

אני אישית וגם חברי לא הולכים למקומות מסוימים כל עוד אנו בשחור לבן זה דבר שמגביל, חילונים אפי` מסתכלים בעין טובה על החרדים הנ``ל ,מי שעושה חילול השם הם אלו שזורקים אבנים וירקות והכל בשם אלוקים, המוזיקה החרדית תלושה ולו משום שהזמרים לא עומדים מאחורי מה שהם שרים הם פשוט לוקחים טקסט מהמקורות שהם לא מקיימים ואפי` לא חושבים על משמעותו -הרי בנינו אם הזמרים באמת היו מאמינים בני מאמינים הם היו שומעים לרבנים שאומרים להם לא לעשות ערבי שירה , אהבה היא הכל העולם כולו מושתת על אהבה כמו שזה נראה יש כאלו שחושבים פה שכדי לאהוב את אלוקים צריך לשנוא את השאר ,סורי אבל אתם טועים, ולסיום חקר אני לא יודע מה צריך להיות על רמה בהופעה ו...העיקר שתפסיקו לדבר על מה מותר ואסור כל עוד אתם שורצים במקום הכי מלוכלך -האינטרנט -

אני מסכימה בחלק מהדברים.

גמני אוהבת שירים חילונים יותר לועזים אבל אם אני הולכת להופעה אני לא יתלבש כמו שאני בשכונה. ואצל בחור ישיבה זה יותר בולט בין האנשים זה גם חילול ה` גדול וגם פדיחות בשבילו ובשביל המשפחה שלו. אם הוא ילך עם בגדים אחרים לא ישימו לב אליו והוא לא יהיה חריג בנוף.

ולמה אתה חושב

שאם חילוני לא מסתכל על התלבושת שלך בעין רעה אתה לא מחלל את שמו של ה`? לצאת עם תלבושת המשיוכת לבן תורה מחללת את התורה. ובחור צריך לזכור שהוא מיצג קבוצה מסוימת במיגזר,נשמע אבסורדי לחשוש על ה`ירידה הרוחנית` העלולה להגרם כשילבש צבעוני לעיתים ולא יחשוש על הירידה הרוחנית האמיתית בהליכה למקומות שלא ראויים לציבור וגם לא לבגדים שאותם הוא לובש. את מי אתה בא לשכנע? את עצמך?

אין לך מושג עד כמה, באמת שאין...

א. חילוניים מסתכלים, בכל מקום. הם לא יפנו אליך ויגידו לך שהם ראו אותך אבל הם יגידו לזה שלידם, או לאיזה קרוב רחוק שלהם שבמקרה הוא חרדי. ב. מבחינת רמה מוזיקלית גם המוזיקה הישראלית ברובה לא ברמה כ-ז-ו גבוהה, תלוי על איזה אומנים אתה מדבר (כששמעתי העדפתי את הלועזית מהבחינה הזו). מה שמפליא אותי זה שכתבת על הבדלי הרמות בטקסטים. איזה עומק יש בשירים שלהם? שמים וארץ לעומת המוזיקה החסידית מהבחינה הזו. ג. לא, אם מישהו עושה דבר שמנוגד לציבור שאליו הוא משתייך שלפחות לא ישתמש בשם שלהם.

למעלה