כמה מילים על...

• פותח הנושא mmm
  • פורסם בתאריך

mmm

New member
כמה מילים על...

טכנולוגיית הpeer to peer... ומה שמסתתר מאחוריה, או לפחות יכול להסתתר... טכנולוגית peer to peer כפי שאנחנו מכירים אותה כיום מאפשרת לשני מחשבים לשוחח אחד עם השני ובעצם ליצור רשת, רשת נרחבת מאוד. איך זה עובד? פשוט וקל, המשתמש מוריד תוכנה מסויימת שמאפשרת peer to peer, מתקין אותה, ומפעיל אותה, תוכנה זו מתקשרת בדר"כ לשרת, שמהווה את בסיס הרשת, מכניס סדר בכאוס, התוכנה לאחר מכן מאפשרת למשמש להתקשר עם משתמש אחר, וליצור מעיין רשת מחשבים. אפשר לראות רשת peer-to-peer גם בתוכנות מסויימות שמנסות למצוא פתרון לסרטן בתחום המולקולרי(לא אפרט על זה כאן, אחרי הכל זה פורום אבטחת מידע), הטכנולוגיה מאפשרת לכל משתמש הרוצה בכך לתרום את מחשבו לרשת ענקית, של מחשבי קצה, שתורמים מיכולות החישוב המשאבים הפנויים שלהם למען מציאת פתרון. אפשר להשוות את המחשבים הללו לשקל אחד...ועוד שקל ועוד שקל ועוד שקל... יכול להצטבר להון. אך אני תוהה: אני רואה בבירור את יתרונות הpeer-to-peer ואני תוהה אם גם משהו, הבה נאמר בסי אי איי, או באיזו סוכנות ביון עלומת שם, אולי הקג"ב, או האינטרפול או section1 הבינו גם הם את היתרונות ברשת הזאת. ואולי הם הבינו את זה לפני שנים. ואיך שהוא הצליחו להכניס לתוכנות מקובלות בקרב המשתמשים, או למערכות הפעלה, פונקציה צדדית לא משמעותית, שמטרתה היא להשתמש בכוח המחשוב המיותר של המחשב כדי לפתור תעלומות אולי לפצח הצפנות שבן לאדן שולח לעוזריו ברחבי העולם. תחשבו על זה כך יכול להיות שהמחשב שלי הוא זה שפתר תעלומה שהצילה ממוות מייסר אלפי בני אדם. לעומת זאת יכול להיות שדמוי בן לאדן אולי ביל גייטס רוצה להשמיד את העולם הצליח ליצור תוכנה שאפילו ברגע זה אנחנו משתמשים בה, בהסח דעת,שמנסה למצוא את הנשק האולטימטיבי להרוג בני אדם... יכול להיות שהמחשב שלי, הביתי ימצא את הוירוס האולטימטיבי?. חשבתם על זה עד עכשיו?, המחשב שלכם התחיל לעבוד לאט פתאום? נתקע? אין זכרון, אולי אתם אחראים להשמדת העולם, או להצלתו, הא הא הא הא!!!! אל תחשבו על זה, תחשבו על פיל ורוד מעופף עם כנפיים ארוכות. או על בן לאדן. BY mE

וואו , ממש קונספירציה...

לי אישית, אין ספק שמשהו מפקח על הרגלי הצריכה שלנו וכו´... אומנם, חבל שלא העמקת יותר בהבדלי ההידברות עם השרתים, והדגשת את ההבדל בין P2P אמיתי בין מחשב למחשב לבין ה"מעבר" של השרת, דבר שבה לידי ביטוי בשתי גרסאות של "גנוטלה" , שלא כ"כ נתפסה בארץ...

uzi2

Active member
אולי לא ה- CIA אבל

טכנולוגיית ה- distributed computing של distributed.net שמשתמשים בה לחיפוש תרופות למחלת הסרטן, או לפיענוח אותות מהחלל החיצון, אכן שומשה (שלא על דעת distributed.net), על ידי וירוס/תולעת ה- Bymer לצורך פיענוח קוד הצפנה של RC5 ש- RSA הציעה פרס גדול למי שיצליחו לפרוץ את הקוד הזה ראשונים. מישהו פשוט חשב לכתוב וירוס שיפיץ את התוכנות של distributed.net כוירוס, ויפעיל אותן בחישוב מקבילי לצוך העצת פיענוח ההצפנה.

הפרקטיקה של התאוריה...

אכתוב בעברית, אך זו אינה שפת אימי, עמכם הסליחה. התאוריה הכה מתנסחת בעדנה אששר תיארתה אכן עלתה לאוויר עם יציאת תוכנת ה peer to peer הראשונה שיצה כלערך שנה לפני napster המיתולוגי. ואומנם חברות גדולות שראו בפוטנציאל הענק הזה אפשרות להרוייח. ניצלו זאת. וכיום, ללא ידיעת רובנו, כלמלע מ 90% מתוכנות הקצה של ה peer-to-peer מכילות קלינט עלום, אשר ממתין לפקודות. (לא, אני לא הוזה, זה אפילו התפרסם בשלל העיתונים לפני זמן קצר) אומנם מתרותיו של הקלינט הזה אינם זדוניות, אך הרשת הגדולה בעולם KAZAA אשר מחוברים אליה למלע מ 5 מליון משתמשים סימולטנית, הודתה בפומבי על יכולות הקלינט אשר לא נישלטות ע"י המשתמש, וחברת שרמן הבעלים של קזהה הודו שברצונם להתחיל למכור יכולות עיבוד מדהימות לחברות אשר נזקקות ליכולות עיבוד מסיביות במיוחד. דרכי העבודה של הקליינט הם מאוד פשוטות הוא מקבל הנחיות עיבוד של תווך עיבוד מסויים, ובהרגישו שלא נעשתה שום עבודה במחשב למשך של פרק זמן מסויים הוא יכל להשתמש בכוח העיבוד של המחשב ואת התוצאות לשלח חזרה לרשת וחוזר חלילה. לא רק חברת שרמן ראתה את הפוטנציאל העצום שביכולות אלו, עשרות רבות של תוכנות חינם חביבות אשר מותכנות על מיליוני מחשבים מכילים יכולות אלו... להמשך חייפ אופטימיים יותר...

למעלה