כמה מילים על קלאב מד, אלפ דואז ומרפי

I Gabe

New member
כמה מילים על קלאב מד, אלפ דואז ומרפי

נחתנו אתמול אז אין עדיין חוויות גלישה. רוב היום התבזבז סתם על הברדק של קלאב מד. הגענו בסביבות 10:00 ואז התחיל הבלגאן. כשעה לקבל את החומר לקלאב בדלפק. הלכנו לאוטובוסים וחיכינו סתם עוד שעתיים באוטובוס. סתם. התחלנו לנסוע ואחרי כמה ק"מ הנהגים החליטו לעצור להתכנסות באיזה כפר להחליט אם צריך צמיגי שלג. החליטו שצריך. הרכיבו אותם ביעילות צרפתית. דהיינו כל הנהגים מפטפטים ואנחנו תקועים שם למעלה משעה. הגענו לקלאב אחרי הצהריים גוועים ברעב ומתוסכלים. יותר מ6:00 שעות לעבור 60 ק"מ מזורגגים. בגלל הקור החלטתי לשכור ציוד בקלאב, יש לשים לב שהקלאב רחוק ממרכז האתר ועל ראש גבעה וגם העליה עם כל הציוד חזרה לקלאב במינוס 16 מעלות לפני אפקט הרוח לא משהו. כולל ביטוח עלה כמעט 200 יורו לשבוע למבוגר שזה די שוד לציוד ברמה בסיסית. ההרשמה ל ESF היתה מהירה. כמה פרצופים חמוצים בדלפק שלחו אותנו לפוסטר עם רשימת רמות להגיד מה הרמה שלנו. אמרנו ורשמו. ניסיתי להתיעץ איתם לגבי הילד אבל לא היה עם מי לדבר. מקווה שבחרתי לו נכון כי לא נהיה באותה קבוצה. החדר עצמו סביר, גודל נורמלי, מיטה נוחה. רק השירותים והאמבטיה הם איזה שריד מהאייטיז. הוויי פיי החינמי מצויין, אות חזק בכל המלון ומהיר. ארוחת הערב הייתה פשוט מעולה. לא נופלת מארוחות במסעדות יוקרה טובות. אפילו יין הבית מצויין. לגבי מחר, דאגתי שלא יהיה מספיק שלג ובמקום זה קיבלתי סופה. איך אפשר בלי ביקור ממר מרפי? נגיד בלשון המעטה ששלג לא חסר. יאללא, זה מה שהיה לי לעדכן. תמונות אין בינתיים וספק אם יהיו. בחוץ לא רואים שום דבר ממטר. אולי רק תמונה מארוחת ערב.

Arnon Ayal

New member
מעורר תאבון

מעצבן המנהלות האלו,
זה אופייני לקלאבים?

נפתלי99

New member
לא אופייני לקלאבים

חזרנו אתמול מהקלאב בלז ארקס.
בשדה לאחר טיסת ההלוך היה רישום קצר, קצת חיכינו באוטובוס, אבל ממש לא נורא, ונסיעה רצופה לאתר.
במלון שיחת הסבר וקבלת פנים, ואז חלוקה זריזה מאוד של מעטפות עם סקי-פאס, מפתחות וכו'- וישר לארוחת ערב.
יעיל יחסית ומאוד זריז.
&nbsp
לגבי השכרת הציוד - יש שתי רשתות חנויות שפרוסות כמעט בכל מקום - ski-set ו- skimiuim, שברוב האתרים ממוקמות בלב אתר הסקי.
אני בד"כ שוכר מ-skimium, כמו גם הפעם- 66 יורו לציוד מעולה בהזמנה שבוע אחד מראש עם קופוני הנחה (הנעלים שלי, וממליץ לכל גולש ותיק לרכוש נעלים מותאמות).
בכל אתר יש גם חנויות פרטיות שלא שייכות לרשתות, אבל מהן מעט יותר קשה להזמין מראש, וזה אומר להסתובב לשופינג באתר ביום ההגעה, וזה בד"כ לא אפשרי/פרקטי בשביל עוד כמה יורו בודדים של הנחה.
&nbsp
אני אגב לא משלם על ביטוח הציוד - כי זה ממילא כלול בביטוח הנסיעות שלנו, ורק צריך אישור משטרה על גניבת ציוד. (לא יודע מה קורה אם מגלש אבד תוך כדי גלישת off piste ).

Maoz20

New member
טיפ קטן בנוגע לביטוח הציוד

רצוי ומומלץ לבטח את הסקי כאשר שוכרים אותו, הביטוח מכסה סכום מסויים מתוך העלות כ 300-400$ בלבד ואם חלילה מאבדים אותו ונדרשים לשלם את אותו הסכום ביורו , נוצר הפרש שמגיע מכיסו של הלקוח.
עדיף לשלם עוד 15 יורו (שכבר אינם משמעותיים לאור עלות החופשה ) בעת שכירת הציוד ולגלוש בראש שקט.

marceloros

Member
מנהל
אגב הביטוח בהחזרת הציוד

הבחורה בסקיסט בחנה את המגלש שלי באלף עיניים, לקחה אותו למישהו בצד דיברה צרפתית והראתה לו איזו שריטה עליו, ובסוף לא אמרה דבר. אין לי מושג מה החליטו, ובכלל שילמתי ביטוח. אין לי מושג מה היה לו החליטה שאני הרסתי את המגלש.

ממליץ לבדוק כשלוקחים את הציוד חריצים מתחת, כי לא זכור לי שחרצתי אבנים, ואם כן לא ממש באשמתי מי שם אותן שם? נתי???

z x 7 r

New member
200 יורו עם ביטוח לציוד בסיסי זה לא "די שוד"

זה שוד של ממש. אני לפני 3 שבועות שכרתי סקי של חברת VOLKL (מי שרוצה יכול לחפש את הדגם RACETIGER SPEEDWALL GS UVO, עולה כ 1100 דולר עם ביינדינגים) - קיבלתי את הסקי עם משפחה בברגים של בינדינגס (אף אחד לא גלש איתם עדיין - מהניילון כלומר) - יחד עם הביטוח עלה לי אם אני לא טועה משהו כמו 180-190 יורו. שזה ציוד ברמה הכי גבוהה שהיה ניתן לשכור.
יכול להיות שעלה לך יותר בגלל שהמחירים משתנים הרי מאתר לאתר - באתרים מסוימים הציוד עולה יותר, באתרים אחרים - פחות. עדיין, 200 יורו לציוד בסיסי - זה שוד. ציוד בסיסי אמור לעלות כ 70-120 יורו גג.

natyh

New member
כנראה חששו ממזג האויר יש סעיף פיצוי על כך?

למעלה