כמה מילים בערך צריך ללמוד באספרנטו

מור ד

New member
כמה מילים בערך צריך ללמוד באספרנטו

כדי להקרא דובר, אני מקווה לסיים את "חלון לאספרנטו בקרוב", ויש לי מילון אינטרנטי על הכוונת (למישהו יש הצעה למילון?) כדי לדעת אספרנטו טוב\ שותף כמה מילים אני צריך לזכור?, טוב זה לא יהיה קשה (תוספת mal, כל המילים נגמרות בo(

interDist

New member
אני מניח

שבשביל ההתחלה, בסביבות ה-500 עד 600 שורשים ומילים בסיסיות יהיו בהחלט מספיקות. אפשר להתחיל לדבר אפילו אם אוצר המילים הוא הרבה יותר קטן, המילים באות עם התקשורת... העיקר - אל תהסס לדבר, בין אם אתה עושה שגיאות שנראות "ילדותיות" ובין אם לא - הרי כולנו עושים שגיאות!!! בזכות כך שהתכתבתי הרבה בדוא"ל עם אספרנטיסטים, העליתי את רמת האספרנטו שלי תוך שנה לגבהים חבל על הזמן

Allon 8vD

New member
שורשים קלים וקלים מאד

אני עובר פה על חוקי זכויות יוצרים. רשימת השורשים המצורפת לקוחה מהנחיות כתיבה בדו-ירחון Kontakto המיועד לדוברים מתחילים. שורשים מודגשים = מאמר קל מאד. לא מפורטים ברשימה: הסיומות והתחיליות הרשמיות, הקורלטיבים, שמות הימים והחדשים, שמות הגוף ושמות המספרים. בסה"כ: 964 שורשים. ב-Kontakto מותר להשתמש במלים נוספות בתנאי שמדובר בשם של מקום, אדם, דת וכד´, או שמסבירים אותה בקצרה ובשפה קלה.

שימו לב, שימו אוזן../images/Emo23.gif

שימו של שבקטגוריה של "קל מאוד" יש פחות משלוש מאות שורשים. וצריך לזכור שגם בקטגוריה זאת נכתבים מאמרים בעיתון, וחלקם עשירים ומגוונים מאוד. רוצה לומר - שלוש מאות שורשים מספיקים כדי לנהל דו שיח ברמה סבירה על מגוון רחב של נושאים!

TheHead

New member
המשמעות של השורשים -

איפה אני מוצא אותה? להוריד בבילון?

EldadoS

New member
מוצא מה?

האם אתה מתכוון לרשימה של 300 שורשים בסיסיים? כן, אני מניח שאתה יכול להוריד בבילון, אבל אז יהיו שם _כל_ השורשים, לא רק השורשים הבסיסיים. יש לך מילון כלשהו?

למעלה