כמה טיפ לתת?

איפה אתה חי?

תוספת האבטחה לא הולכת למאבטח אלא ישירות לכיסו של בעל המקום. המאבטחים מועסקים ע"י חברות כוח אדם ומשלמים להם תשלום קבוע ללא קשר למספר הלקוחות ולתוספת האבטחה שאלו שילמו. אם הכסף באמת היה הולך למאבטח גם אני הייתי משלמת, אבל היות שזה לא כך המדינה הוציאה את זה מחוץ לחוק, ולכן אין שום סיבה לשלם את זה.

tenen

New member
לפחות במקומות שאני ראיתי...

לא אמרתי שזה חייב להיות מייצג...

וממה הבנת שהכסף הולך למאבטח?

אני לא נתקלתי באף מקום כזה, גם כעובדת וגם כלקוחה וגם במקומות שחברים שלי עבדו, המאבטחים הם עובדים של חברת כ"א עם שכר קבוע.

tenen

New member
הבנתי מזה שהמאבטחים במקומות האלו

הם לא מאבטחים במינימום, וכאשר מאבטח לא עובד במינימום מישהו צריך לממן את זה :)

Marble Arch

New member
?

מה שפני בובה הסבירה, זה שהמאבטחים הם לא עובדים של בעל העסק, אלא של חברת כ"א, את המשכורת שלהם הם מקבלים מהחברה הנ"ל ולא מבעל העסק שבו אתה יושב. הכסף שנגבה בחשבון על "אבטחה", הולך לבעל הבית.

tenen

New member
זה לא משנה למי השקל הולך ישירות :)

בסופו של דבר כסף זה כסף. אם בעל הבית שוכר מאבטחים דרך חברת כח אדם וחברת כח אדם משלמת להם מעל למינימום ההפרש בין המשכורת המשולמת להם למינימום לא מגיע מנדיבות ליבה של חברת השמירה או חברת כ"א. הכסף הזה מגיע בתור כסף נוסף מהמעסיק וזה לא משנה אם הוא הכניס את השקל הנוסף במחיר של הטוסט או בתור תוספת אבטחה, אבל אני מבין למה המעסיק מעדיף לרשום את זה בתור אבטחה ולא בתור שקל יותר בטוסט, אפשר להגיד שזה שיקוף ללקוח ואני בתור לקוח מעריך את זה :). שוב דעתי ברוב הנושאים הכלכליים שונה לחלוטין מהמקובל ואני מודע לכך, אבל בכל אופן את השקל אבטחה הזה אני נהנה לתת... לעומתי יש כאלו שמעדיפים לתת שקל לקבצנים ברחבי הארץ שהולכים לקנות עם זה במקרה הטוב סמים, במקרה הרע אלכוהול ואח"כ אומרים שהמשטרה לא מתפקדת ונלחמת בסמים :).

במקרה הזה

זה לא שדעתך שונה מהמקובל, זה שאתה פשוט אומר דברים לא נכונים. דמי האבטחה מגיעים לכיסו של בעל הבית נקודה ולא עוברים למאבטח, לא משנה מה תגיד. המאבטח יקבל בכל מקרה משכורת בגובה מסוים לא משנה כמה אנשים יאכלו במסעדה וכמה ישלמו את דמי האבטחה, בגלל זה החוק במדינה אוסר על גביית דמי אבטחה ובמקומות שאוכפים את החוק זה בגדר רשות. בעלי מסעדות מתוחכמים יותר פשוט העלו את מחירי המנות כדי להקל על עצמם את תשלום האבטחה.

מעבר לכך

משכורת ממוצעת של שומר (הם לא מאבטחים!) היא כלל לא משכורת מינימום, וסובבת בדרך כלל סביב ה-22 ש"ח לשעה.

זה באמת לא ברור

מישהו אמר לך שבעלי המסעדות מעבירים את דמי האבטחה למאבטחים? גם אם הם לא עובדים במינימום ומישהו משלם להם (בכל מקרה מישהו משלם להם), זה עדיין לא מעיד שום דבר על דמי האבטחה שאנשים משלמים ולאן שהם מגיעים.

RReuTT

New member
תוספת אבטחה גם אני תמיד מבטלת

לדעתי זו חוצפה, לי זה ממש לא אכפת אם יש מאבטח או אין, אני מוכנה לקחת אחריות על עצמי ולא מוכנה לממן לאף אחד מאבטח. בקשר לטיפים אני גם חושבת שזה חוצפה מצידם לחייב אוטומטית אני חושבת שאני צריכה לתת למלצר שלי כמה טיפ שאני חושבת שמגיע לו לפי איך שהוא שירת אותי, כמובן שאין לי בעיה לתת טיפ ואני עושה את זה בכיף ברגע שאני מקבלת שירות טוב ואדיב מצידי גם לשים 50 שקל טיפ זה הכל תלוי במלצר.

tenen

New member
נתקלתי כבר במלצרית שביקשה לא לתת...

מסתבר שבאותו מקום בעל הבית היה משלם להם בכל מקרה מינימום והם לא היו מרוויחים את הטיפים...

laife

New member
בד"כ 12%

אבל נתקלתי במקרים קיצוניים במקרה אחד - מלצרית ביקשה שלא ניתן טיפ כי הבוס שלה מרויח את הטיפים והיא תמיד תקבל מינימום. (היא קיבלה את הטיפ ביד) במקרה שני - מלצרית שסיפרה שהיא מקבלת רק את הטיפים וגם אם זה לא מגיע למינימום לא משלימים לה, במקרים כאלו אנחנו משאירים קצת יותר.

stich24

New member
זכור לי

זכור לי כשהייתי בהולנד השארתי טיפ למלצר. והוא רדף אחרי עם הכסף ואמר לי ששכחתי את הכסף שלי. רק בארץ יש תרבות כזו לא לשלם למלצרים משכורת ושהם יעבדו על טיפים. חוצפה.

tenen

New member
מה היה קודם הביצה או התרנגולת?

יכול להיות שהטיפים הגדולים התחילו לפני שהפסיקו לשלם למלצרים והם אלו שגרמו למלצרים להיות תלויים בהם. דרך אגב, בנוגע לשאלה בכותרת השנה גילו שהביצה הייתה לפני התרנגולת, כנראה חיה אחרת הטילה אותה ומה שיצא היה תרנגולת :)

למעלה