כמה חלוצים

aviv_b

New member
כמה חלוצים

אני משחק כבר עונה שלישית עם ריאל מדריד (אני פשוט חולה על הקבוצה הזאת גם במציאות). בעונה הראשונה לקחתי אליפות והפסדתי בגמר הגביע לבארסה ובגמר האירופאי לרומא. בעונה השניה לקחתי את כל התארים וככה גם בעונה השלישית. באמצע העונה הראשונה לקחתי בלם שנקרא שמעון גרשון. אתם לא תאמינו אבל הוא שנתיים נבחר לבלם הכי טוב באירופה. אבל מה שמטריד אותי זה כמות החלוצים שיש לי. ראול, מוריינטס, מקסים טיסגלו (שחלש מאוד בינתיים - למרות שבקבוצת המילואים הוא הבקיע 40 שערים ב30 משחקים). ילד בן 18 שנקרא סמבה (אנגלי) וכל חלוץ טוב וזול שיש אני קונה. אני חושב שהיו צרכים לעשות מצב שבו אני קונה שחקן ומעביר אותו לקבוצה קטנה להשתפשפות. אני מקווה שיעדכנו את הפרטים האלו במנג´ר הבא. כמו כן אני מקווה שיעשו אפשרויות של טרייד בין קבוצות. הערה לסיום המנג´ר שיצא החדש total club manager מצטער חברה אבל הוא גרוע. חוץ מהמשחק שרואים ברקע, הוא לא נוח לא מסודר ואני לא אוהב אותו. שאלה 1. איך אני קובע לי בתחילת העונה הבאה לעשות משחקי אימון?

tomash11

New member
אני מתוודה- אני מכור לחלוצים...

ועכשיו כולם- אנחנו אוהבים אותך תומאש! אני פשוט מכווווווור לקניית חלוצים. לא יעזור, אני מחפש כל עונה איזה כמה חלוצים טובים, אבל שכדורגל לא משחקים עם 6 חלוצים... אני אפילו ניסיתי ליצור טקטיקות שישלבו ארבעה חלוצים, אבל לא בהצלחה רבה לאורך זמן... כשאני עם הרבה חלוצים, אני משחק רק עם שניים או שלושה בחוד, בחיים לא חושב אפילו להעז לעלות רק עם אחד. אני בדרך כלל עושה רוטציה בין ארבעה עיקריים, ומחליט גם לפי הכושר משחק שכל אחד נמצא בו, איך להרכיב אותם ומתי. את ההעברה של שחקן צעיר/חדש לקבוצה קטנה אני מנסה לעשות ע"י זה שאני שם אותו להשאלה אבל לא תמיד רוצים אותו, וזה אכן בעיה לפעמים, כי ברזרבות הוא מנג´ס ומתבעס יותר. משחקי אימון, זה לא כזה קשה... אחרי שהמנג´ר מעדכן לך את העונה הקרובה (זה קורה אם אני לא טועה בכל 20 ליוני של כל שנה) ואז אתה מביט בלוח משחקים אתה רואה שהוא נקי לגמרי. אתה נכנס ל- fixtures (אם לא טעיתי במילה), ושם לוחץ על arrange, משם יש לך כבר אפשרויות לארגן- משחק בית, משחק חוץ, tour- שזה כמה משחקים מול קבוצות מקומיות באיזה ארץ שאתה בוחר, או לעשות טורניר. אתה בוחר אחד מארבעת הדברים, המנג´ר ייקח אותך למעין יומן כזה, ששם יהיה רשום לך איזה ימים פנויים. אתה לוחץ עם העכבר על יום פנוי שאתה רוצה לשחק בו, ואז תראה שבלוח משחקים מופיע לך משחק ידידות, אבל במקום שם של קבוצה, רשום לך TBA. אתה לוחץ על ה TBA הזה, ואז המנג´ר נותן לך רשימה של קבוצות/ארצות שמולן או שם תוכל לארגן את המשחקי ידידות/טורניר. אתה בוחר קבוצה או ארץ ומהארץ קבוצה שאתה רוצה להזמין למשחק ידידות/טורניר, אתה מקבל את המסך של הקבוצה, ומצד ימין למעלה, יהיה לך אופציה של invite. אתה לוחץ עליה וככה מזמין את הקבוצה. אחרי יום יומיים, המנג´ר יודיע לך אם הקבוצה הסכימה או סירבה להצעה שלך. לפעמים אגב קבוצות לא יכולות בכלל בתאריך הזה אז אחרי שלחצת על ההזמנה המנג´ר ירשום לך שהקבוצה לא זמינה בתאריך הזה.

yomaster

New member
תשאיל שחקנים

אם יש לך שחקנים לא יותר מדי גרועים תוכל להשאיל אותם לקבוצות קטנות, בכל מקרה, כאשר יש לך מאגר של חלוצים שלא משחקים זה רע להתפתחות האישית שלהם, אז כדאי לך לעשות רוטציה בין החלוצים שלך. אם הם לא ישחקו בכלל הערך שלהם ירד בהרבה, היתה לי כזאת בעיה במילאן. בכל מקרה מומלץ לא לשחק עם שני חלוצים אלא עם שני פורודים וסטריקר בחוד, ככה עם שלוש חלוצים ההתקפה שלך קטלנית. ואגב גם שמתי לב שבמשחק אין הרבה חשיבות לקישור, לפחות לא בהתקפה, אני מסתדר מצוין עם קשר דפנסיבי אחד ושני וינגרים, למרות שגם אפשר לומר שהפורודים מתפקדים כקשרים וגם כחלוצים בגלל זאת לדעתי הטקטיקה הכי טובה.

tomash11

New member
שאני אבין, אתה משחק 4-3-2-1?

הטקטיקה המוזרה הזו שיש בה שבעה שחקנים בהגנה, בלי אגפים, ובהתקפה שלושה חלוצים שלוחצים קדימה וקצת תמיכה מאחור? ומשום מה במנג´ר 98-99 זו היתה אחת מהטקטיקות שהמחשב היה משתמש בהן בקבוצה נתונה ומזמבר את הליגה. אין חשיבות לקישור?...אתה מודע איזה פצצה הטלת פה? :) סתם בזבזתי 65 מליון על בקהאם?..:( שלא תבין לא נכון, אני לא מסתלבט על הקביעה הזו, להיפך, זו אמירה חזקה ששווה דיון רציני יותר מההודעה שלי. במנג´ר 98-99 הייתי משחק 4-3-3, כשבהתקפה הקשרים פותחים לצדדים , המגינים מעט תומכים מאחור ובאמצע נותר רק קשר אחד שמנהל את כל העייסק. במקרה הזה אני אסכים איתך שאין הרבה חשיבות לקישור, כי הם היו עושים אחלה עבודה והם כולה שלושה באמצע שמשחקים על שטח גדול. אבל במנג´ר 01-02...מממ, ניסיתי את זה, והאמת? זימברו לי תתחת. כל קבוצה ששיחקה 4-4-2 הכי פשוט השתלטה לי על המשחק ונטרלה אותי, ולא סתם קשרים היו לי שם באמצע, אני מדבר איתך על סטיבן ג´רארד, ג´רארד, אוברמארס, ריבאלדו, לואיס אנריקה ועוד...

yomaster

New member
ברור שיש חשיבות לקישור...

אבל לדעתי הקישור קצת מוערך יותר מדי, הטקטיקה שאני הצעתי רק תעבוד אם תשתמש בקשרים האיכותיים ביותר שתוכל למצוא מכיוון שאם יש פחות קשרים חשוב שאלה שמשחקים יעשו את העבודה הטובה ביותר. לכן כשאני בונה קבוצה אני קודם כל משקיע בקשר הגנתי שזה לדעתי התפקיד החשוב במשחק, כשהקשר ההגנתי שלי משחק טוב אני מגיע להרבה מצבים, ושכשהוא לא משחק טוב אני בד"כ מפסיד, בגלל זה אפילו המחליף של הקשר ההגנתי שלי שווה יותר מ20 מיליון. וכשאמרתי שאין חשיבות לקישור התכוונתי שלדעתי זה מיותר להשתמש באיזה 4,5 קשרים רגילים, כאשר ניתן לדלג עליהם בכלל באמצעות קשר הגנתי שמוסר הרבה מסירות טובות לפורודים שמשמשים גם כקשרים התקפיים. אני קצת חוזר בי ממה שאמרתי, הקישור זה באמת החולינ החשובה במשחק, אבל לדעתי עדיף להשתמש בקשרים שעושים תפקיד נוסף באותו זמן כמו פורודים שהם מעין קשרים חלוצים. בכל מקרה בכזאת טקטיקה מאוד חשוב שהקשר ההגנתי בעיקר יהיה שחקן המפתח ובו צריך להשקיע הכי הרבה כי בלעדיו כל הטקטיקה מתפרקת.

למעלה