כמה חידות שונות:

double M

New member
כמה חידות שונות:

1.יש לך שלוש קופסאות, אחת עם שני יהלומים לבנים, אחת עם שניים שחורים, ואחת עם יהלום שחור ויהלום לבן. הקופסאות מסומנות בהתאם לתוכנן: ש.ש, ל.ל, ש.ל. בטעות החליפו את המכסים בין הקופסאות. מותר לך להוציא יהלום אחד מכל קופסא. מה מספר הקופסאות הקטן ביותר שמהן תאלץ לקחת יהלום כדי לדעת את תוכנן של שלושת הקופסאות? 2.רועה כבשים רעה את צאנו באחו, שבקצהו צוק, כשלפתע פרצה אש לרחובו של השדה. הרוח נשאה את האש לכיוון הרועה והצאן. מצד אחד אש, ומהצד השני צוק. מה יעשה הרועה כדי להציל את עצמו ואת הצאן? 3.איש שאל את חברו מה גילם של ילדיו, ענה לו החבר: מכפלת גילם של ילדי שווה ל-36, סכום גילם שווה למספר הבית השכן. האיש הלך לבית השכן, רשם את המספר, חישב במשך מספר דקות ואז אמר "חסר לי נתון". אמר לו החבר "אם כך, דע לי כי בני הבכור מנגן בפסנתר". לאחר שאמר זאת החבר ידע האיש את גילם של ילדיו. מה גילם של שלושת הילדים?

אז ככה ..

מצד אחד אני מנהל הפורום ורוצה שכמה שיותר אנשים יפתרו חידות .. ומצד שני גם אני רוצה מפעל לפעם לנסות לפתור , מה לא מגיע לי ?
אם יצבטו אותי לא יכאב לי ? אז אני אנסה לענות רק על חידה אחת מתוך ה שלוש שפורסמו לפי דעתי התשובה לחידה מספר שלוש היא : הבכור בן 9 ויש שני תאומים בני שנתיים ( 2 ). צדקתי ?

n u t

New member
אני יכולה לנסות?

האיש אמר שמכפלת מספר הילדים שווה שלושים ושש כלומר יש כמה אפשריות באשר לגילם של הילדים: 1,4,9 1,3,12 1,2,18 1,6,6 2,2,9 2,3,6 3,3,4 עכשיו נוסף נתון שבו נאמר שאיש הלך לבדוק את מספר הבית של השכן וחזר ואמר שחסר נתון, כלומר מספר האפשרויות מצטמצם רק לאלו שסכומן שווה: 1+4+9=14 1+3+12=16 1+2+18=21 1+6+6=13 2+2+9=13 2+3+6=11 3+3+4=10 כלומר שתי האפשרויות שנשארו הם: 1,6,6 או 2,2,9 כשהאיש אומר שבנו הבכור מנגן בכינור אפשר להבין כי יש לו בן בכור ולכן האפשרות שיש לו תאומים בני 6 מתבטלת ומה שנשאר זה- 2,2,9

zoharch

New member
תשובה ל2

הרועה יבעיר אש בין העדר והצוק ויתקדם אחרי האש (עם כיוון הרוח). כאשר הרועה והעדר יהיו על האדמה השרופה, האש שמאחוריהם תגווע, כי הכל כבר נשרף ואין יותר חומר בערה.

Jelly Beans

New member
הראשונה..../images/Emo60.gif

לא שמתי לב אם פתרו אבל 2.. אני אמורה להסביר? ורק שתדע.. אתה רשע!!! גנבת לי את החתימה!!

Jelly Beans

New member
../images/Emo60.gif

תתעלו מהתשובה.. זה לא נכון
בעצם, יכול להיות שזה נכון אבל אני לא יודעת להסביר את עצמי, כי חשבתי שהבנתי את עצמי אב לא זה היה משפט מוזר..

double M

New member
תשובה לא נכונה. ו......

גנבתי ממישהו אחר עם אותה חתימה...נראה לי.....

double M

New member
עוד חידה אחת ../images/Emo70.gif אתם מאכזבים ../images/Emo70.gif

הנה שוב החידה שנשארה, ממש קלה: 1.יש לך שלוש קופסאות, אחת עם שני יהלומים לבנים, אחת עם שניים שחורים, ואחת עם יהלום שחור ויהלום לבן. הקופסאות מסומנות בהתאם לתוכנן: ש.ש, ל.ל, ש.ל. בטעות החליפו את המכסים בין הקופסאות. מותר לך להוציא יהלום אחד מכל קופסא. מה מספר הקופסאות הקטן ביותר שמהן תאלץ לקחת יהלום כדי לדעת את תוכנן של שלושת הקופסאות?

n u t

New member
לפני התשובה יש לי שאלה...

זה שהמכסים התבלבלו זה אומר שאף מכסה לא נמצא על הקופסא הנכונה, או שיכול להיות שאחד המכסים נשאר על הקופסא שעליה הוא אמור להיות?

The6thAngel

New member
אם ככה

אז מספיק להוציא 1 - מהקופסא המעורבת. כי בקופסא המעורבת חייב להיות או שש או לל, אז אם מוצאים ש, יודעים שבלל לא יכול להיות שש, ובגלל שלא יכול להיות עליה מה שכתוב גם לא לל, אז נשאר של, ואז ב-שש יש לל. ואם מוציאים ל, אז אותו דבר רק הפוך...

n u t

New member
נו אז עכשיו התשובה פשוטה....../images/Emo13.gif

אם אני מוציאה מהקופסא שכתוב עליה ש.ל יהלום שחור אני יכולה להסיק שזו הקופסא שבה יש שני יהלומים שחורים ככה שנשארתי עם שתי קופסאות אחת שכתוב עליה ש.ש ואחת שכתוב עליה ל.ל, בתוך אחת יש שני לבנים ובתוך אחת יש לבן ושחור, אם אני מוציאה מהקופסא שכתוב עליה ש.ש יהלום לבן אני לא יכולה לדעת האם בקופסא יש שני לבנים או לבן ושחור ולכן אני צריכה להוציא עוד יהלום... מכאן אפשר להבין שחייב להוציא את כל שלושת היהלומים... לא צריך לפרט על שאר האפשרויות...

למעלה