כמה חופשה

07גאיה

New member
כמה חופשה

טינה מתעתדת בפסח לנסוע לפיליפינים לחודש ימים. אני חרדה מכך מאוד. איך אמא תגיב??? איך נתפקד בהעדרה? איך מוצאים מחליפה טובה ומהימנה?

ענתי44

New member
גאיה זו אחת הבעיות הקשות

היות ואין אפשרות ( ואולי כבר יש פתרון חדש בנושא ) לקבל מחליפה באופן חוקי כי האישור עבודה ניתן לטינה. אז מה שעושים זה לפנות לסוכנות דרכה טינה מועסקת ולברר האם יש במקרה מטפלת פנויה לאותה תקופה ואיך מתגברים על הסוגיה. ואני הייתי פונה לעוד חברות. את יכולה לשאול את טינה אם היא מכירה מישהי טובה, לגשת למקום בו יש עובדות זרות ולברר אם מכירים עובדת פנויה. אחת החברות פה סיפרה לא אחת שנאלצה להעסיק עובדת זמנית בצורה לא חוקית. אבל כמו שכבר כתבתי, צריך לברר כי יתכן שכבר מצאו פתרון לנושא עובדת מחליפה. אפשרות שניה זה העסקת עובדת ישראלית, אבל מדובר בעלות גבוהה. אני מכירה מקרה של משפחה שהעבירה את האם ל"נופשון" בבית אבות לחודש ( מהם קיבלתי לפני שנה את הרעיון לשים את אמא בבית אבות לחודשים כשעברתי ניתוח ) ויש כמובן את הפתרון שהוא ממש מסובך זה שהמשפחה תתגייס. אצל אמא במרכז יום בתקופה כזו היה חולה שהושאר עד שמונה בערב ואז היה כל יום בן משפחה אחר ישן איתו עד הבוקר. בקשר לחשש איך אמא תגיב. אז יתכן שבהחלט יהיו לה קשיים להיות עם מטפלת לא מוכרת והיא לא תבין לאן נעלמה המטפלת הקבועה. אבל גם יתכן, והיו פה מקרים, שזה יעבור חלק ועל מי מנוחות. כמעט ללא תקלה. עד פסח יש מספיק זמן למצוא פתרון. אם תתחילי להתארגן עכשיו. מחזיקה לך אצבעות להצלחה.

07גאיה

New member
תודה ענתי - את מלאכית

לצערי, בני המשפחה - זה אני. כמו שאת יודעת לא מדובר על שעתיים שלש ביום אלא על 24 שעות ביום שבעה ימים בשבוע. אינני יכולה להתפנות מעבודתי לחודש ימים. - גם שבוע הוא בעייתי. אהייה חייבת למצוא מחליפה כפתרון. כיוון שפסח, אולי אוכל להביא אותה אלי למרות שכאן היא משתעממת מאוד ואחרי שעה היא שואלת מתי יבואו לקחת אותי? הרעיון של לשאול את טינה נראה לי, היא הרי יוצאת בימי ראשון לכנסיה, אולי ידוע לה על מישהי. ואם למי מכם יש רעיון אשמח לשמוע.

sreuveni

New member
מחליפה

נכון מאוד מה שענתי כותבת. אין דרך חוקית שידועה לי להעסיק מחליפה. מסתובבות "בשוק" עובדות זרות שזה תפקידם כרגע בחיים. זה נקרא reliefer / למרות סבב רציני כפול בין התאגידים, כשכל אחד מעביר אותנו מאחד לשני, לא הצלחנו למצוא דרכם. המטפלת עשתה מאמץ ניכר להשיג לנו. הפיצה במרכז היום ובקרב חבריה. גם אנחנו הפצנו בקרב כל מי שיכולנו, אבל בעיקר דרך העובדים הזרים עצמם. אפשר לגשת למרכזי יום או ריכוזים אחרים של עובדים זרים ולשאול. למקרה הצורך אתן לכם מספר טלפון של המחליפה שלנו, תוכלי ליצור איתי קשר גם במסר פרטי. לחשש איך אימך תגיב - יש חשש, אין כמו מטפלת שרגילים אליה ונוצר קשר טוב. אבל כמו שכתבתי במסר הקודם, אני יודעת שהקבועה תחזור עם מצבור של חום המשפחה. וזה שווה לנו. שיהיה בהצלחה

למעלה