כמה זמן?

• פותח הנושא g0n
  • פורסם בתאריך

g0n

New member
כמה זמן?

לוקח לתרגם ספר? עצלנית,המתרגמת. מאוד. במקרה אני קורא את הספר באנגלית,ותרגמתי,פרק אחד (בית רידל,שאגב,פירושו בעברית הוא ``בית התעלומות``,הצעות אחרות יתקבלו בברכה),ולקח לי בדיוק יומיים. הקושי היחיד בלתרגם את הספר,הוא המצאת השמות (על זה כל הכבוד..),אבל שבעה חודשים? הפעם הגזימו. למה שלא יתנו לכמה אנשים לתרגם חלקים שונים בספר,בו זמנית,ואח``כ,לשנות את הפרטים שהשתנו בין התרגומים. אני מצפה להרבה תגובות.. g0n

N2k

New member
זה לא שבעה...

אם זה היה שבעה חודשים המצב היה טוב...אבל סה``כ זה ייקח 8 וחצי חודשים...

הפעם הם באמת הגזימו אבל...

צודק!!! אבל בכל זאת יש בספר הזה 750 עמודים... כמה אנשים שיתרגמו זה רעיון מצויין אבל הבעיה שאף פעם לא עושים דבר כזה... ויכול להיות שהמתרגמת לא מסכימה.

vampire

New member
עצלנים... תקראו את הספר באנגלית:)

באנגלית זה הרבה יותר יפה ומבינים את כל הכפלי משמעויות... זה כמו בסרט עם תרגום, כל הבדיחות נהרסות.

יפעת28

New member
אל תשכחו שזה גם אינטרס של

ההוצאה לאור. קודם כל הם רוצים לסחוט עד הסוף את הפופולאריות של שלושת הספרים הראשונים, שאגב, לא יורדים מרשימת רבי המכר כבר שבועות ארוכים. שנית, הם רוצים ליצור ציפיה בדומה לחו``ל. האמת?... זו זכותם, אין מה להגיד, גם אם לכם היתה תרנגולת שמטילה ביצי זהב לא הייתם ממהרים להכין ממנה עוף בגריל.

vampire

New member
אהבתי את המטאפורה...

ונכון קשה לכמה אנשים לקרוא באנגלית... אבל אני קראתי אותו בצרפתית, אז בכלל.... תחכו סבלנות...

g0n

New member
יודעת מה? אין קשר..

8 חודשים וחצי,זה יותר ממוגזם,וייפגע מאוד בהכנסות של הספר. אני במקומם הייתי מוציא את זה תוך 5 חודשים. אחרי יותר מדי זמן,אנשים יקנו את הספר באנגלית,וככה,לא כ``כ אנשים כמצופה יקנו את הספר בעברית. והמטאפורה - נחמד,אבל לא במקום. כל כך.

יפעת28

New member
אילו טענתך היתה נכונה אזי

הארי פוטר ואבן החכמים לא היה נמצא כבר תשעה (כן תשעה) חודשים בצמרת רשימת רבי המכר.אני מציעה שתציץ ברשימה בעיתוני סוף השבוע... קצת עצוב, אבל כסף הוא הגורם שמניע את הכל. רוב הקוראים לא יקראו באנגלית, וההמתנה לא תפגע בהכנסות, אל תדאג, להיפך, היא תיצור ציפייה, בדיוק כפי שזה עובד בחו``ל.

רחלי!

New member
אבל יש אנשים

שקצת קשה להם לקרוא את האנגלית המתוסבכת שהסופרת כותבת בה...

הקוסם

New member
יש להתחשב...

גם בילדים שאינם בקיא האנגלית, ואינם יכולים לקרוא ספר עבה באנגלית,ופרק הזמן שייקח להם לגמור לקרוא את הספר יכול להימשך כמה שבועות ואולי אפילו חודשים, ובנוסף לכף,יכול להיות שאותם ילדים,אנשים, שאינם מבינים את כל מה שהם קוראים, יהרסו לעצמם בכך שלא יבינו חצי מהספר, אז לתשומת ליבך.

abgs

New member
תיקון טעות

זה אכן בית רידל כי רידל זה שם וזה לא פרוש כחידה.

למעלה