כמה זמן?

Senorita1

New member
כמה זמן?

שלום לכולם!!! אני כרגע עושה שירות לאומי וכבר צריכה להחליט כמה זמן אני מתכוונת לעשות שירות לאומי. אני די מתלבטת ולכן החלטתי לשאול מה אתם חושבים. כמה זמן כדי לעשות ולמה?

תלוי בך..

בעיקרון ברור שאם עושים שנתיים המענק והפיקדון גדול יותר, אבל את זה אפשר לעשות במשכורת רגילה תוך חודש-חודשיים.. אז השיקול היחידי שאמור להיות לך הוא- האם את רוצה לתרום למדינה שנה נוספת? האם את רוצה לעשות עוד שנת שירות במקום בו את משרתת? או שאת רוצה ללכת ולתרום במקום אחר? לדעתי, יותר כדאי לעשות שנתיים, לתרום יותר.. אבל זו רק דעתי, וכל אחד ומה שהוא מחליט..

Senorita1

New member
עדיין...

העיניין הוא שאני עושה שירות במקום טוב (אפילו טוב מאוד), ברגע שהחלטתי לעשות שירות לאומי ישר אמרתי שאני רוצה לעשות אותו רק כאן ושום דבר אחר לא מעניין אותי. אני גם רוצה להמשיך בכיוון הזה... (בגדול אסור לי להתלונן)!אבל תאמת לא ציפיתי שהכל יהיה איך שזה ז"א אנשים לא הכי נחמדים (הזהירו אותי מודה- לא הקשבתי), אני מנסה לתרום כמה שיותר לעשות את המיטב ומישהו אומר תודה? ממש לא! אז נכון לא הלכתי לצבא יש כאלה שחושבים שבחרתי בדרך הקלה (ממש לא מסכימה...) אני עושה הרבה יותר מהרבה אנשים אחרים שכן הלכו לצבא וכן שירתו, רק שאת מה שאני עושה אף אחד לא רואה כי כולם בטוחים משום מה שאני חייבת ושאני עוד צריכה להגיד תודה על זה שאני עושה את זה (למרות ששרות לאומי זאת הייתה הבחירה שלי וזו הדרך שלי לתרום למדינה אבל הרי יכולתי לא לעשות כלום בכלל ואם בחרתי כן לעשות למה אנשים לא מעריכים את זה בכלל?). כמובן שגם העיניין הכספי בכל זאת זה רק 691 ש"ח בחודש וזה ממש לא מספיק... (לי לפחות). הבהרה קטנה זה לא שאני ממורמרת על כל השירות הלאומי ועצבנית על כולם אני פשוט לא יודעת מה לעשות האם כדאי להפסיק אחרי שנה ולהגיד שאני את שלי עשיתי תרמתי כמה שיכולתי ועכשיו הגיע הזמן להמשיך לחסוך כסף, ללכת ללמוד וכו'... או להמשיך לשרת עוד שנה לצבור ניסיון נוסף (שזה בעיקרון היתרון גדול) ולחכות שנה נוספת.

למעלה