כמה זמן מחזיק מעמד

Wednesday

New member
כמה זמן מחזיק מעמד

"רמי מרטין"? הבנתי שזה משהו שווה, אבל כמה זמן זה מחזיק מעמד? פתאום היום, בסידורי הפסח, נתקלתי בזה.וגם מה פירוש "שמפיין קוניאק"? זה שמפנייה או קוניאק? תודה מראש.

rustynail

New member
רמי מרטן - קוניאק מגיע במספר רמות

בכל אופן מצרך דיי יקר ואיכותי בכלל רמותיו חביב מאוד בארץ אך כמובן ישנם טובים יותר אם הבקבוק סגור מחזיק המון זמן מעמד אין הגבלה ממשית כל עוד נישמר בתנאים אידיאלים ללא חשיפה לשמש ולתנאי טמפ קיצוניים אם ניפתח כנ"ל אבל יכולה להיות סטייה בטעם לא ממש מורגשת ללא מנוסים שבנו ואף למנוסים לא תמיד מורגשת. לצורך העניין שמפיין קוניאק - זה קוניאק שהענבים שממנו הופק באים מכרמים על אדמה מובחרת מהאזורים הטובים ביותר זאת המשמעות של שמפיין מה שנקרא הקרם דה לקרם

grand champagne....

אם להיות קטנוניים, כמו שאני תמיד אוהד - חבל קוניאק מחולק לאיזורים. יסלחו לי המבינים האמיתיים בקוניאק שאני לא זוכר את שמות כל האיזורים - אך שני האיזורים האיכותיים נקראים Grand Champagne ו Petite Champagne. בד"כ מצוין גם איזור הייצור של קוניאק בגלל טיב הענבים השונה. יש עוד "איזור" בשם Fine Champagne - קוניאק שרשום עליו Fine Champagne יוצר באיזור שנמצא חלק על Grand Champagne וחלק על Petite Champagne. נדמה לי, אבל לא בטוח, שלרמי מרטן ולאוטרד יש קוניאקים מ"איזור" זה. מישהו מבין יכול לאשר את זה אולי?

Wednesday

New member
תודה רבה!

כבר נבהלתי שבזבזתי מוצר טוב לשווא, אך התברר שמכיוון שהוא היה סגור ונשמר בתנאים טובים (הפינה החשוכה של הדירה :) ניצל ה"רמי"!

למעלה