כמה זמן לוקח TAL

natan19791

New member
כמה זמן לוקח TAL

שלום,
אני בתהליך של מעבר לפוסטדוק בארה"ב.
הייתי לפני מספר ימים בראיון בשגרירות בתל אביב, ונפלתי על TAL (באסה...)
אמרו לי בשגרירות שבדרך כלל לוקח 3-4 שבועות, וקראתי באינטרנט שלפעמים לוקח גם 6-8.
מנסיונכם בפורום (אני מניח שאני לא הראשון) - כמה זמן זה בדרך כלל לוקח? יותר קרוב ל-3-4? או שגם 8 שבועות זה נפוץ?
תודה

natan19791

New member
מה קורה עם חידוש

ד"א,
מה יקרה כשנחדש את הויזה? הרי לפי מה שהבנתי (אולי אני טועה) ויזת J לפוסט היא לעיתים לשנה. בשביל חדש צריך לבוא לישראל. האם נצטרך לבוא שוב ל4+ שבועות (ראיון, TAL, ולקבל ויזה)? או שבגלל שזה חידוש זה בתהליך הרגיל?

Gidi Shemer

New member
לא תצטרכו לבוא לישראל בשביל החידוש

בשביל לחדש את סטטוס השהייה שלכם, לא תצטרכו לצאת משערי ארה״ב. אתם תטפלו ב-j1 החדש דרך האוניברסיטה ודרך טופס ds2019. את הויזה בדרכון אתם לא צריכים בשביל שהייה אלא רק בשביל כניסה לארה״ב. רק לכשתרצו לצאת מארה״ב (למשל לביקור משפחתי) תצטרכו לעבור דרך השגרירות בישראל ולעשות ויזה חדשה בדרכון.

ולפי הספורים שמתארים פה, אז התשובה בהחלט יכולה להיות חיובית. אנשים נאלצים לעיתים לעבור את תהליך ה- tal מחדש גם בעת הוצאת ויזה חדשה.

natan19791

New member
אז בעצם כשמחדשים, צריך להתכונן לביקור של לפחות חודש בארץ?

כלומר, אם רוצים לחדש ולטוס לחו'ל, אז צריך לעבור בשגרירות בשביל ויזה חדשה. אם יש סיכוי ששוב ניפול על TAL, יכול להיות שנהיה "תקועים" בארץ חודש פלוס?

זה מטורף...

Gidi Shemer

New member
אכן זו בעיה. אגב..

רק תיקון שאולי יישמע סמנטי, אבל כדאי להכיר את הטרמינולוגיה. אתה לא מחדש ויזה. אתה מוציא ויזה חדשה לגמרי.

ושוב, העיכוב של ה- tal לא יהיה בהכרח כל פעם, אבל בהחלט יכול לחזור על עצמו. אם תחפש אחורה פה ובעיקר בפורום עוברים לארה״ב תשמע סיפורים על כאלו שעברו tal רק בפעם הראשונה וכאלו שנאלצו לחזור על זה שוב ושוב.

natan19791

New member
ממש מבאס...ומה עם עושים זאת בשגרירות אחרת?

מילא זה שהויזה נדחית (לקחנו זאת בחשבון, יש לנו עוד חודשיים עד המעבר), אבל ממש מבאס לארגן כל ביקור בארץ לחודש פלוס רק כי אולי יהיה TAL (כמובן שאפשר להזיז חזרה תמורה קנס אם אין)

עוד שאלה, בזמנו קראתי בפורום שחידוש ויזה מאותה סוג (לדוגמא J) אפשר לעשות גם בשגרירות בקנדה. האם שם הסיכוי ל-TAL קטן יותר?

Gidi Shemer

New member
פה התשובה שלי תהיה פחות חד משמעית

מכיוון שלי אין שום נסיון אישי עם זה, אבל ממה שאני שומע וקורא, לעשות ויזה דרך שגרירות במדינה אחרת זה אפשרי, אבל עלול להיות בעייתי מבחינת ״קשיחות״ הקונסוליה האמריקאית. קראתי פה את כל הספקטרום החל מ- ״לא היו לי שום בעיות לעשות את הויזה בקנדה״ ועד ל- ״הם היו הרבה יותר חשדניים בגלל שאני לא עושה את זה במדינת המוצא שלי, ולא נתנו לי ויזה״.

natan19791

New member
קשה...

ואם מסרבים בקנדה, אפשר לנסות להשיג בארץ? או שלא יתנו ואני תקוע (לא יכול לחזור לארה"ב), אבל הבית והציוד והפוסט שלי שם...
ד"א, אם נפלתי ב-TAL זה גם אומר שהויזה תהיה לשנה? למרות שהטופס מהאוניברסיטה ליותר?

למעלה