כמה זה מספיק

כמה זה מספיק

הבן (17+) רוצה ללכת עם חברתו לקנות בגדים. שואל כמה כסף ניתן לו. אמרנו 400 ש"ח. לטעמו זה לא מספיק. החליט לוותר. יצא בהרגשה רעה וכמובן גם אנחנו. כל אחד מסיבותיו. דעתכם? תודה

אימם

New member
התשובה סובייקטיבית וזה גם ענין של פרופורציה

תלוי בהרבה גורמים כמו מצבכם הכלכלי, חינוך, הרגלי קניה, אזור מגוריכם
כל כמה זמן הוא מבקש/קונה, כמה הוא קונה...אגב, מעניין מעניין מה הסכום שהוא חושב שיספק אותו?
אני לדוגמא מקבלת כל חודש תווי שי מהעבודה וכשאחד הילדים צריך קניות, אני נותנת מהתווים. נכון, זה מגביל אותם לחנויות מסויימות שמקבלות תווים אבל זה מה יש.

חני בו

New member
כמה שאלות:

האם באמת חסרים לו בגדים? האם יעשה קניה אחת גדולה ולא יבקש שוב בעוד כחודש חודשיים?
האם הוא בא אליכם בבקשות כאלה בתדירות גבוהה?
אוהב מותגים? קונה בחנויות יקרות?
כמובן - האם אתם יכולים לתת יותר?
עם מכירות סוף העונה, 400 ש"ח זה לא מעט כסף, אבל תלוי באמת איפה הוא קונה.
&nbsp

בקניון. מותגים כמו קסטרו ורנואר יכול להיות

4 פעמים בשנה בערך. אני חושבת שאולי 600-800. הבוקר שאלתי אותו האם הוא חושב שיש אמצע? שגם הוא יקנה בגדים (אין לו הרבה כל כך) ושגם אנחנו נרגיש שיש לנו שליטה על ההוצאה. התשובה היתה כן.
&nbsp
מאמינה שמגיע לעמק השווה, בסוף. תודה לכן

לאונידס

Active member
בכל בקשת תקציב אני מצפה לפירוט והצדקה

אני גם לא יודע עם 400 שקלים לקניות בסופר הם יותר או פחות מידי. כולל חומרי נקיון? כולל פירות וירקות או שאת אלה נקנה בשוק? לשבוע או לשבועיים?
אין לי מושג אם 400 שקלים הם המון או מעט מידי, צריך לדעת מה יש ברשימת הקניות של הילד כדי לדעת. שתי חולצות טריקו או שני זוגות נעליים?

נכון. מסובך במיוחד שאומרים שרנייה בסופר למשפחה

ממוצעת היא 4500 ש"ח ואנחנו מוציאים 2500. באמת מורכב.

לאונידס

Active member
למה מסובך? נראה לי דווקא די פשוט

יש שתי אופציות
או שמחליטים על קניה אימפולסיבית, הילד הולך לפוצץ סכום כסף בלי שתהיה מטרה מוגדרת ואז כל סכום יהיה נכון.
נכון שההורים יחשבו שיותר מידי ונכון שהילד יחשוב שפחות מידי כמעט נכון תמיד וכמעט נכון לכל סכום.
יש אנשים שזה הבילוי שלהם ובילויים עולים כסף.
&nbsp
יש אופציה לקניה מתוכננת ואז אפשר להעריך לא רע כמה יעלה, רצוי לדעת גם איפה קונים.
&nbsp
יש אופציה שתיים וחצי שמשחררים כסף למעמד הקניה עצמה, יש כל מיני אמצעים כמו כרטיסי אשראי נטענים.
הבחור מתקשר ומסביר מה מצא ומה המחיר ואם סביר מעבירים את הסכום לחשבון/כרטיס.
&nbsp
וקשה לי להאמין שקניה חודשית ממוצעת של משפחה ממוצעת בישראל בסופרמרקט היא 4,500 שקלים.
&nbsp
&nbsp

הבעיה נפתרה. עד היום לא קנינו כלום. הוא ירד מזה

כי הסכום לא היה נאה בעיניו. בסוף שאלתי אותו האם לדעתו אפשר להגיע חמצב שבו הוא יקנה בגדים ואנחנו נרגיש שיש לנו שליטה על ההוצאה והוא ענה שכן. מאז לא עלה הנושא...הוא היה עסוק בלימודים לפסיכומטרי והוא יודע עם איזה הורים יש לו עסק.(;
&nbsp
את הנתון 4,500 ראינו בעיתון. אנחנו לא מגיעים לסכומים כאלה.

לאונידס

Active member
תלוי אם אתה מוכר או קונה

לפי גלובס שניתח את נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה רחוק מזה
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000913938
פחות מ 2500.

iris mom of two

New member
מה שלאונידס אמר נשמע לי מאד רציונאלי

כשהבת יוצאת לקנות בגדים (לבן אני עדיין קונה, והעדפתו היא שבלעדיו, באותו גיל כמו בנך). אני שואלת אותה מה היא מתכוונת לקנות. והתקציב בהתאם.
&nbsp
אם לא מוצא חן בעינה התקציב, היא יכולה לעשות השלמות מכספה. היא עובדת. בעצם היום היא קונה הכל לבד (בת 20) וגם לא חיה בבית, וכשהיא בבית בחופשות אני מפנקת אותה ומוציאה עליה הרבה יותר מדי כסף (עד כדי כך שהיא הרבה פעמים עוצרת אותי).
&nbsp
דרך אגב, הבן שלי גם עובד, כך האם הויא היה רוצה להוציא יותר, יש לו מכספו.

תודה. לשלי אין זמן לעבוד הוא לומד המון מבחירתו

ואני מעדיפה ככה והשיטה שלך הגיונית. בכל מקרה הקניות האלה בלעדיו היא מעצבנות אותי מפני שלרוב אני צריכה לרוץ למקצה שיפורים. כל זה כי אין לא זמן אפילו ללכת לקנות בגדים :)

זה המון לקניות בשוק. זה כלום לקניית מעיל ונעליים.

שהנער יגיד מה הוא מתכנן לקנות (חולצות? נעליים?) וביחד תחשבו מה זה מחיר סביר

ואפשר גם לעשות משא ומתן. אם תכנתתם לקניות נעלי ספורט לפני שנת הלימודים, אבל יותר חשוב לו להרשים את החברה בקניית חולצות - שיוותר על נעליים חדשות.

כבר קיבל נעליים ב-350 ש"ח. זה הכל בראש :)

הוא מדמיין שופינג אני מדמיינת לחפש קודם במבצעים. להפעיל שיקול דעת בקנייה הוא לא. אנחנו מלמדים. לפני שנה אחרי דיון דומה יצאנו לקנות לו באאוטלט של מותגים כמו קסטרו ורנואר. קנינו כל מה שרצה ב-600 ש"ח. הוא היה מרוצה עד השמיים והתפעל מכמה "קיבל" תמורה המחיר. אבל כשרוצים ללכת.לקניות עם חבר או חברה זה בעייתי לתת כסף ביד. קשה לעמוד בפיתוי לכן אנחנו עדיין בתמונה. ומעדיפים לצאת איתו או שילך ויבחר ויודיע כשהוא מסיים שנבוא לביקורת סופית ותשלום.
&nbsp
מידי פעם יש לו דרישות כאלה שמזכירות את הילד שהיה פעם אבל הכיוון חיובי. תודה

למעלה