כמה וכמה שאלות

כמה וכמה שאלות

אני מתכננת היום לקנות תוכי.. נראה לי קוקטיל אכלת יד.. עכשיו 1.זה נכון שהתוכי מת מהקור? 2.כמה צריך לעלות בערך תוכי אכלת יד? 3.חנות מומלצת? באזור המרכזס בת-ים ,תל אביב או יפו??

נעה גל

New member
אני מציעה שלפני שאת ניגשת לקנות

תקראי קצת חומר על קוקוטיל, ועל האכלת יד, מה זה אומר בכלל לגדל תוכי האכלת יד, כמה זמן צריך להשקיע בו (הרבה), איזה אוכל הוא אוכל, איזה משחקים הוא אוהב, איפה הכלוב שלו צריך להיות ממוקם בבית, איזה כלוב כדאי לקנות, כמה כסף עולה לקנות תוכי+כלוב+משחקים+אוכל+ביקורים אצל וטרינר, איפה כדאי לקנות תוכי - בחנות אצל מגדל? מה ההבדל בינהם וכדומה. ורק אז, אחרי שתדעי הכל תוכלי לההחליט שאת באמת רוצה תוכי כזה ואז הולכים לקנות. לא רגע אחד לפני. תוכי האכלת יד דורש השקעה לפחות כמו כלב אם לא יותר. כדאי לקחת את זה בחשבון.

עליתת

New member
שאלה - מותר להמליץ על ספר טוב

שנכתב על ידי ווטרינרית מומחית לטיפול בציפורים?

eari

New member
למה לא?!

כל זמן שזה לעזרה בעיניני הפורום שיהיה בכייף.

yoavipm

New member
טוב אז ככה..

בתור אחד שגידל כבר 3 תוכי קוקטייל האכלת יד במשך משהו כמו 6 8 שנים. 1) בקשר לקור: התוכי הקודם שלי מת מדלקת ריאות :( משהו נדיר אבל זה היה פשוט נורא הוא התעטש דם. לקחתי אותו לרופא ונתתי לו אנטיביוטיקה דרך מזרק ישר לפה (סיוט אבל פסדר) עבר לכמה זמן ואז חזר והוא פשוט לא התגבר על זה... אבל עכשיו התוכי שיש לי הוא בסדר הוא לא מראה סימנים של מוות חס ושלום. וחוץ מזה יש בבית מזגן :). תוכי בהאכלת יד קוקטייל עולה בערך 300 350 אם אני לא טועה. אני ממליץ לקחת תוכי קטן (את הקודמת לקחי שהיא הייתה בת חודשיים והיו כמה ימים שפשוט היא ישבה לי על היד ושמתי אכל על היד ולא הזזתי אותה משהו כמו שעה... אבל בסופו של דבר זה משתלם. את התוכי שקיבלתי עכשיו קיבלתי אותה בוגרת והיא פחדנית בגלל זה היא מפחדת מכל דבר שזז כמעט הקודם לא פחד וידע לעלות ולרדת קומות בבית (יש לי 4 קומות ופעם הוא הגיע לגג :)) תוכי חכם ז"ל... בקשר להשקעה: כן צריך להיות איתם הרבה אחרת הם לא יהיו רגילים לבני אדם ויהיו תוקפניים (ראיתי כבר מקרים כאלה) אבל זה לא גוזל משהו, פשוט מאוד: שחוזרים מבית הספר נגיד ורואים טלוויזיה? שימי אותו עלייך או על ידך, כשאוכלים התוכי שלי היה תמיד על הברך שלי מתחת לשולחן ולא הפריע לאף אחד, שמכינים שיעורים הוא גם היה יושב על הברך מתחת לשולחן, הוא היה אפילו עולה לחדר שלי מעצמו וכמובן היא הטילה ביצים כמו בית חרושת :) אבל זאתי שעכשיו לא מטילה... מוזר.. אם תהיי עם התוכי ככה הרבה מגיל צעיר הוא יהיה לך כמו כלב (רק קטן) :) אין לי חנות מומלצת, ואת לא חייבת להשקיע כלכך הרבה במידע על התוכי אני לא קראתי אפילו ספר אחד עליהם זה בא לי טבעי..

עליתת

New member
ליואבי תודה על כל המידע ובנוסף...

ברצוני לשאול אותך איזה סוג אנטיביוטיקה קיבל הקוקוטיל שלך. מכיוון שבדיוק בימים אלה הקוקוטיל שלי מקבל אנטיביוטיקה מסוג ביטרייל - ל-20 יום כנראה עקב דלקת ריאות, יש שיפור מסויים אבל עדיין קשה לו לנשום, זה גם ניראה לי המון זמן 20 יום כשאני רואה את הכמות שהרופא נתן לי בשבילו זה ניראה לי יותר מידי להכניס לגוף הקטן הזה את כל הכמות הזאת. מדובר על 0.5 מ"ג ליום. בקשר לספר מדובר על ספר מצויין שלי עזר מאוד וניקרא: ספר התוכים - המדריך השלם לגידול תוכים - של ד"ר שלומית לוי. (נידמה לי שהיא מרחובות) - מקווה שעזרתי.

eari

New member
אם אני לא טועה...

הספר הנ"ל מוכר ואף הומלץ פה פעם.

למעלה