כמה השד נורא?

fvostar

New member
כמה השד נורא?

אני בת 39 + ילדה בת 6 שאתה נכנסתי להריון בשניה. בסוף השבוע קבלתי תוצאות של תפקוד השחלות (22.8)לדברי הרופא השעון הביולוגי שלי מתקתק חזק וללא טיפולים יהייה לי קשה להרות. אני לחלוטין לא בקיאה בכל נושא טיפולי הפוריות.אולי מישהי מבינה מה תוצאות אלה אומרות? האם עומדים לפני מדורות גהנום? האם זה תהליך ארוך ומורכב? אינה

fkere

New member
אני לא מומחית אבל עד כמה שאני

יודעת המספר המקסימלי לתפקוד שחלות תקין הוא 15 כאשר מדובר בגיל 30. אני לא יודעת אם המספר לגיל יותר מבוגר הוא גבוה יותר. טיפולי פוריות אינם מדורי גיהנום אם אינך מתייחסת אליהם ככאלה. הטיפולים אינם קלים, פיזית ובעיקר נפשית אך אם הם אלה שיביאו לך עוד תינוק קטן הביתה הרי שהם שווים כל סבל. התהליך בנוי מקבלת טיפול הכולל בדר"כ זריקות יומיות לגרימת ביוץ מוגבר ומלאכותי ולאחר מכן שאיבת הזקיקים שנוצרו בעקבות אותם זריקות. את הביציות מפרים בתנאי מעבדה ןאח"כ הביציות שהופרו מוחזרות לרחם עד לקבלת תשובה האם נקלטו שם או לא. לקבלת תשובה מוסמכת יותר עלייך לפנות לרופא מתאים, כמו כן סוג הטיפול משתנה מאחת לאחת. מאחלת לך בהצלחה ושלא תצטרכי לעבור זאת לאורך זמן.

Inet

New member
שלום לכולן, חדשה בפורום וזקוקה לעזה

מחר אני מבקרת במכון לפוריות בפעם הראשונה.אני לא יודעת מה לשאול ובמה להתמקד. לא הייתי רוצה לחזור הביתה ולהבין שאת הדברים החשובים לא ידעתי לשאול. אני לא יודעת מה מצפה לי מחר. נושא הפוריות חדש לי. אודה לכן אם תנחו אותי ותיעצו לי מה לעשות קצת רקע - אני כמעט בת 40 ואמא לילדה בת 6. תוצאות בדיקת תפקוד השחלות (זאת שעושים ביום ה 3 למחזור) הן 22.8
תמרי

פּוֹנְג

New member
לא הבנתי האם את הולכת לטיפול או

ליעוץ? אם זה ליעוץ אז אני מניחה שיקבעו לך פרוטוקול כל מה שאת צריכה לשאול זה מה מספר הטלפון שלך הרופא בשביל שתוכלי לשאול אותו את כל השאלות שיצוצו לך במהלך התקופה
בדרך כלל קודם כל מתחילים עם כדורים במקביל עושים מעקב זקיקים ובדיקות דם אם זה לבדיקות אז כנראה אז מתחילים עם מעקב זקיקים ובדיקות דם, ובהתאם לגודל שלהם ממשיכים, השאלה היא איזה טיפול את מקבלת. בהצלחה.

chen27

New member
היי בנות היום היתה לי החזרה...

לא רציתי לפתוח הודעה חדשה, לבקשת מנהלת הפורום השווה הזה!! אז ככה, לא הייתי פה המון זמן, מהזריקה הראשונה, להזכירכם אני בתהליך של IVF ראשון ובעז"ה אחרון בסדרה הזו... אז ככה, על קצה המזלג, אני זו שהכי פחדתי בעולם מזריקות יכולה להעיד שזה החלק הכי פשוט בטיפול, באמת, יותר מסובך להסביר לבוס למה מאחרים בבוקר, בסוף גיליתי לו, וירד לי המון לחץ והוא ממש הבין אותי, למרות שהוא נראה אטום, אז בנות לתשומת לבכן.. אח"כ באה השאיבה, בכלל לא נורא, רק אחרי שמתעוררים, אז קצת "מסטולים"... שאבו לי 9 ביציות יפות יפות. מהם הופרו 5 עוברים יפהפיים, והיום הוחזרו לי 2 , עכשיו מתחיל החלק הקשה, ה ה מ ת נ ה, אבל שווה לחכות, כי יש לי הרגשה טובה, תחזיקו לי אצבעות... וכמובן בהצלחה לכל הפורום בנות ובנים בדרך אל האושר...

נועם@בת

New member
איזה יבול יפה../images/Emo57.gif

והמנהלת לא מבקשת לנצל שרשורים קיימים. "קדושת השרשור" היא רק להשתרשר להודעה קודמת שלך (אם יש כזאת שנכתבה ביומיים האחרונים). או להודעה ממש ממש אבל ממש קשורה. או במילים אחרות, אין צורך להתנצל או להמנע מפתיחת הודעות חדשות. רק להקפיד לא לפתוח כמה כאהל בזו אחר זו. אז שיהיו לךש בועיים קצרים ופוריים, ותדעי לך שבאביב הפורום מתחיל להתרוקן
. נועם

chen27

New member
היי בנות היום היתה לי החזרה...

לא רציתי לפתוח הודעה חדשה, לבקשת מנהלת הפורום השווה הזה!! אז ככה, לא הייתי פה המון זמן, מהזריקה הראשונה, להזכירכם אני בתהליך של IVF ראשון ובעז"ה אחרון בסדרה הזו... אז ככה, על קצה המזלג, אני זו שהכי פחדתי בעולם מזריקות יכולה להעיד שזה החלק הכי פשוט בטיפול, באמת, יותר מסובך להסביר לבוס למה מאחרים בבוקר, בסוף גיליתי לו, וירד לי המון לחץ והוא ממש הבין אותי, למרות שהוא נראה אטום, אז בנות לתשומת לבכן.. אח"כ באה השאיבה, בכלל לא נורא, רק אחרי שמתעוררים, אז קצת "מסטולים"... שאבו לי 9 ביציות יפות יפות. מהם הופרו 5 עוברים יפהפיים, והיום הוחזרו לי 2 , עכשיו מתחיל החלק הקשה, ה ה מ ת נ ה, אבל שווה לחכות, כי יש לי הרגשה טובה, תחזיקו לי אצבעות... וכמובן בהצלחה לכל הפורום בנות ובנים בדרך אל האושר...

נועם@בת

New member
השאלות שאת אמורה לשאול אותו

מהנסיון שלו- מה הסיכוי שלך להרו?. האם צריך לחזור על הבדיקה פעם או פעמיים נוספות כדי לראות אם המצב סטטי או משתנה? איזה טיפול הוא מציע? מה לגבי בדיקות אצל הבעל? דברים שאל ברורים לך, אל תתביישי לבקש הבהרות. ואם את מסתבכת, תרשמי את הדברים שהוא אומר כדי לשתוכלי לחזור עליהם אחר כך בבית, או לקבל עזרה והסברים מאיתנו.
נועם ~שרוצה לעשות
על FSH גבוה~

נועם@בת

New member
אני מניחה שאת מדברת על רמת FSH

אכן FSH מעל 20 הוא כבר גבולי מאוד. (כמובן אם הבדיקה נעשתה ביום השלישי לוסת). יש צורך לחזור על הבדיקה חודש אחרי כן כדי לראות אם יש הבדלים. FSH ברמה כזאת, מראה כי המאגר השחלתי מידלדל. פירושו של דבר שמספר הביציות קטן ואיכותן פחות טובה. במצב הזה יש עוד סיכוי להריון, אבל צריך לקחת בחשבון שזה יכול לקחת הרבה זמן. IVF אינו מדורקי גיהנום, אם כי זה לא הדרך החביבה עלי להתעברות
(כאילו שמישהו שואל אותי). אם תכנסי לקישורי הפורום, לשאלות הנפוצות ולמאמרים (סרגל כחול בראש העמוד), תקבלי קצת מושג על FSH גבוה ועל IVF. נועם

למעלה