כמה הלל שווים?

חיים 1990

New member
כמה הלל שווים?

בישיבות הרבנים טוענים שהם לא שווים כלום רק שקצת קשה לי להאמין להם אז יש כאן מישהו שיוכל להגיד לי על הפעילות של הלל במה הם עוזרים וכמה? (עדיף מנסיון)

whitewidow

New member
את רוב הדרך תצטרך לעשות בעצמך

תכנן את העתיד שלך עם עצמך, בלי לקחת בחשבון עזרה. עדיף להיות כמה שפחות תלוי- במידת האפשר. גם עם עזרה של הל"ל בהתחלה (עזרה חשובה מאד),תצטרך לחיות את חייך עם הבחירה שלך- לרבות השלכותיה הכלכליות והחברתיות.

כ- 10,000 ש"ח

כמילגה לשנת לימודים ארוחות ערב בימי שישי בערב בתשלום סימלי. סופי שבוע / טיולים פעם בכמה חודשים. משפחות "מלוות" לכל המעוניינ/ת (אחלה לסופי שבוע נבחרים / חגים, למרות מבוכה אפשרית). לחרד"שים בלבד. מומלץ במיוחד לרכישת מעגל חברים ראשוני וחם ובהייה משותפת במספר קטן של בנות שמגיעות מדי פעם לפעילות. בסך הכל מומלץ מאד ובחום (למרות בעיות לא קטנות באופי ובתפיסת הפעילות של העמותה כמיועדת ל"נתמכים" ול"חינוך מחדש" ובירוקרטיה מעיקה ומעצבנת). לא מצפה פה להערכה. אבל קיבלת תשובה מדוייקת וכנה. סתם, שתדע. ודרך אגב,בדיוק בשביל זה יש אינטרנט וניקים (כן ניקים. לא שמות). כדי שאנשים יוכלו לתרום מידע הדדי ואנונימי מועיל ביותר. בהצלחה

rachel21

New member
אווו שוים יותר מכל כסף.!!!

רוצה פרוט?בבקשה- דבר ראשון קבלתי מלווה.הוא אבא לילדים קרובים אלי בגיל.הוא ואישתו ארחו אותי לסופי שבוע כרצוני.עם תנאים ונוחות ופרטיות.צרפו אותי לטיולים בסופי שבוע.הצגות .סרטים.היה לי פשוט מדהים. בנוסף פגשתי מעגל אנשים עם רקע דומה לשלי.-תאמין לי זה עוזר.כי אתה עוזב את כל מעגל החברים החרדי ואתה תרגיש בודד.הצטרפתי לטיולי סוף שבוע במחיר סמלי.היה מקסים. וכמובן קבלתי הזדמנות להפגש עם חלוניים אחד על אחד לדבר ללמוד.יש הרבה מה ללמוד עליהם בהתחלה.במיוחד עם כל השטיפות מוח שעשו לי. מלאת הערכה להלל. שירבו כמותם.תודה לכולם שם. בהצלחה.כי את ההחלטות אתה עושה לבד.

מזכיר לי

טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף טובה סחרה מכל סחורה מעשה ברבי יוסי הגלילי שבאו לפניו אנשי בית חורין (את שם המקום המצאתי)... ואמר להם אפילו אתם נותנים לי כל כסף וזהב בעולם איני דר אלא במקום תורה. מתוק. נורא.

הודעותיך בפורום אינן מכבדות אותך

עיינתי ברשימת הודעותיך בפורום מאז שהתחלת לכתוב כאן והגעתי למסקנה שהודעותיך בפורום אינן מכבדות אותך.
חופש הביטוי פועל לשני הכיוונים

מתלבט13

New member
עוזרים אבל

הבטן שלי אומרת שאם בלי הלל לא תצא אולי עדיף שלא תצא בכלל. לצאת בשאלךה זה לא טיול בשמש אביבית. העזרה של הלל יכולה לעזור לך להחזיק מעמד באופן בסיסי וכו'. אבל את ההתמודדות הרגשית והחיים אתה צריך בסוף לעשות בעצמך. תחשוב ותבדוק עם עצמך מה אתה רוצה. למה אתה רוצה. ואיך תרגיש בכל סיטואציה. אולי טוב לעשות סימולציות איך תרגיש בכל מיני סיטואציות חמש שנים מהיום. זה לא אמין אבל זה יכול לתת לך אולי הרגשה.

חיים 1990

New member
אני לא בונה

על הלל הרבה אלה להתחיל בצבא בתור חייל בודד אבל אז הציעו לי אותם אז שאלתי מיהם. אני לא רואה את עצמי בעוד חמש שנים חי במה שאני לא מאמין בו ואני לא מעוניין להיות חילוני עם כיפה כי לדעתי זה הרגשה הכי מגעילה שיש

מתלבט13

New member
מסכים עם

"זו ההרגשה הכי מגעילה שיש" אם זה מתחיל מזה שאתה לא מאמין, אני לא בטוח שיש אופציה להישאר חרדי. אבל שוב, זה החיים שלך וההחלטה שלך. במה אתה לא מאמין? באורח החיים או באמת של הדת?

חיים 1990

New member
ללא נושא

בדרך חיים אני לא מאמין בדת אני עדין מיסתפק לבינתהים הרבנים לא כל כך עונים לעניין

uri80

New member
עם כך אני מסכים.

לנהל חיים כפולים ולצעוד בדרך בה אינך מאמין היא דרך חיים קשה ביותר.

R a c h e

New member
לדעתי שווים המון

ואני לא "בוגרת" שלהם. זה שהרבנים אומרים מה שאומרים, זה ברור למה, אבל לא הייתי סומכת עליהם בעניין, האינטרס שלהם ברור: שתישאר דתי ואם "הלל" יצליחו לעזור לך לצאת, מבחינתם זה בהחלט רע, אז העמדה שלהם ברורה. כפי שאמרו לפני: יש סיוע בחברה, בליווי וגם במילגות, אבל את רב העבודה כולל את ההחלטות תצטרך אתה לעשות בעצמך. שיהיה בהצלחה במה שתחליט

גם אני מסכים

לא הייתי בהלל אבל יש לי חברים טובים שהיו שם, המלצתם: אל תבנה על זה כבסיס (כלומר אם לא היית יוצא בשאלה בלי זה אז אל תצא בשאלה על סמך זה) אבל כעזרה נוספת זה שווה.

תלוי בשער המט"ח

וברצינות: למה לך לשאול כמה הלל שווים, שאל את עצמך מול המראה כמה אתה שווה, תראה כי אכן אתה שווה הרבה, וצא לדרך. (אם במהלך המסע יפגשו דרכיך עם הלל, מה טוב. אם לא - גם טוב).

evc

New member
המון.

ברצינות.אם אתה רוצה לדעת עוד אשמח לענות לך במסרים.

למעלה