כמה הכל מקולקל

כמה הכל מקולקל

אני גדלתי במשפחה "ברוכת ילדים " קשה לתאר כמה מבורכת היתה המשפחה.............
כמה לא היה זמן פנוי לאמא להסתכל לכיוון של הילדים
רק היתה עסוקה כל הזמן
בלהביא את הילד הבא.......
והיתה אצלי לביקור חברה של אמא שלי שמזמן לא ראיתי ויש לה שישה ילדים
שתיים קטנים
והיא מתארת לי איך היא עושה טובה שמארבע עד שש היא בבית בשבילם
ורציתי להגיד לה למה הבאת את הילדים האלה ?בשביל מה ?
אם אין לך כח בשבילם ?
וכל היום את מסתובבת ?
כמובן בשביל לעשות מצוות!!!!!
ואוווו אתם לא מבינים כמה שזה מקומם אותי ומסעיר אותי.
אם גם אתם חושבים משהו על זה תכתבו לי .

Sonic hedgehog

New member
אני גדלתי במשפחה של 8 ילדים

לאמא דווקא היה זמן בשבילנו. היא לא עבדה מחוץ לבית והשקיע את כל זמנה בנו (אם זה היה טוב עבורה זה כבר סיפור אחר). כל בית הוא סיפור אחר ומה שעובד (או לא עובד) עבור אחד לא בהכרח נכון עבור אחר. לא נראה לי שאיכות הטיפול בילד נמדדת בזמן, בין אם זה פחות זמן כי יש יותר ילדים או פחות זמן כי האם עובדת מחוץ לבית.
לכן במקומך לא הייתי ממהרת לשפוט הורים אחרים. יתכן והעובדה שהיא מחוץ לבית רוב היום נותן לה את הסבלנות ואת הסיפוק העצמי לטפל בילדים היטב בזמן שהיא כן בבית.
(אגב, לי יש ילד אחד חוזרת מהעבודה בדרך כלל בשש)

אם אין לך כוח בשבילם

להרבה הורים מסתבר רק אחרי שהביאו את הילדים, מסיבות שונות ומשונות שאין להם כוח אליהם.
אבל - לצפות מהמבוגר להיות מבוגר אחראי זה מתבקש.
את יכולה באמת להסתכל על זה כך או אחרת, כמו שסוניק כתבה לך. אבל קחי את הדברים בשביל עצמך, לפחות אצלך את יודעת שדברים יראו אחרת.

גם בן יחיד להורים שהם רק שלו ישב בשלב מסויים על ספת הפסיכולוג ויבכה איך דפקו לו את הילדות.

להיות הורה זה התפקיד הכי אחראי, ולא מלמדים אותנו את זה בשום בית ספר, אין שום תעודה ואין פיקוח על קבלה לתפקיד.
אבל החיים והטעויות הרבות שלרוע המזל אנשים סביבנו עושים זה בית הספר הכי טוב:) (או רע-תלוי למי)

זה אחד מהסיבות שהכי העזיבו אותי

יש לי עוד שבע אחים חוץ ממני ..
אמא שלי בת שישים בערך והיא גמורה..
כל מה שכתבת רציתי האמת גם בזמן האחרון לשתף בפורום..
במיוחד אחרי שגם שיתפתי בזה בעיקר חברים ומכרים..
זה נקודה רגישה אצלי כי באמת כמו שאמרת "מצוות ומצוות"..
אבל יש גם דתיים אחרים-מודרניסטים שמביאים גג שלוש ילדים..אבל "הראש הדתי" לאן הוא הולך..
אבל באופן כללי---אותי זה לא מפסיק לעצבן כי זה לא הכמות קובעת זה האיכות קובעת--איכות של כמה תוכל לתת לילד שלך וכן הלאה..
ובאמת שאין לי איך לתאר במילים....אבל אצלי זה בקטע של בל יעבור שזה יהיה בידים שלי!

Sonic hedgehog

New member
מסכימה איתך בעניין של איכות

אני חושבת שיש הורים שיכולים להיות נפלאים גם ל8 ילדים ולמצוא זמן ותשומת לב לכולם (אני לא בטוחה בנוגע ל18 בהחלט יתכן שיש סף עליון) ומצד שני יכולים להיות הורים גרועים לילד אחד.
הורים שלי בהחלט עשו עבודה די טובה עם ה8 שלהם (למרות שכנראה ויש ויחלקו על כך)

למעלה