כמה הבהרות לגבי התכנית

yarontad

New member
כמה הבהרות לגבי התכנית

השתתפתי בעונה שעברה במיונים לתכנית והייתי ממש קרוב להיכנס לנבחרת.
עכשיו כשהתחילה העונה החדשה אני שומע כל מיני דיבורים של אנשים סביבי לגבי התכנית והמתחרים, אז רציתי להבהיר כמה דברים:
1. המתחרים בתכנית שמגיעים לשלב של הנבחרת, הם לא סתם חובבי בישול..נכון, הם לא עוסקים במסעדנות, אך הם לקחו כמה וכמה קורסים והשתלמויות בתחום, הם אוכלים בכל מסעדה אפשרית ויש להם ידע מ-א-ו-ד נרחב מסתם אמא שאוהבת לבשל.
2. מכירים את זה שהמתמודד בתכנית אומר: " היום אני הולך להכין איזו מנה שלפני 5 שנים אכלתי באוסטריה באיזו מסעדה והיום אנסה לעשות אותה בפעם הראשונה"...- אם לא ברור לכם אז זה קצת שטויות, כי זה מה שההפקה מנחה את המתמודדים לעשות/לומר, עוד לפני המשימה הם מכינים אופציות למספר מנות שהם שולטים בהם.
3. למי שתהה..כן, הם משתמשים במתכונים כתובים, שלא תחשבו לרגע שכשהם מכינים קינוחים מרשימים הם יודעים את הכמויות בל פה או "לפי העין".

JewelStone88

New member
באמת תהיתי לגבי זה

אין מצב שהייתי יודעת בשלוף מידות לכל סוגי הבצק נניח

תודה רבה על מה שכתבת!

קודם כל, אותי אישית זה הרגיע.
אני אוהבת לבשל, וכן אני דיי טובה הזה, אבל יש מנות שם שאני אומרת לעצמי "איך משהו חסר נסיון יודע לעשות את זה"
וכבר התחלתי לחשוב שאני לא מספקי טובה...
אז טוב לדעת שהמציאות קצת שונה ממה ששודר

yogi3127

New member
לא כל כך נכון

בתור מישהוא שגם היה שם בדיוק באותו שלב כמוך (רב הסיכויים שאנחנו מכירים בפנים), אין לי מושג מאיפה הקרצת את הקטע של המתכונים...נותנים לך פנקס ריק ועט בתחילת המשימה ואפשר לרשום שם - רק במהלך המשימה - ובסוף הוא חוזר להפקה ומשם לפח.
אסור היה להכניס אפילו פיסת נייר לאולפן. בטח לא מתכון ובטח שלא עברו איתי על אופציות למנות. הכל היה בלחץ ובזמן אמת. ובפירוש הזהירו אותנו שמי שינסה להכין שליפים עף באותה שנייה!
אני פשוט זכרתי מתכוני בסיס של קונדיטוריה בעל פה ואם בתחילת המשימה רציתי ללכת עליהם אז על ההתחלה שירבטתי לי את המתכון בפנקס ומשם זרמתי.
לגבי הסיפור שכל אחד "מורח" על המנה שלו - זה נתון רק לקפריזות האישיות של כל אחד - אפשר להדביק סיפור לכל מנה ככה שהיא תתאים למשימה (משימת זכרונות, געגוע וכו') והיו כאלה שתפרו יופי של סיפור שאני יודע שאין לו שום קשר למציאות - אבל זה היה רק על דעת עצמם...(צחקנו על זה אחר כך)
ברור שכל אחד שם מגיע עם ארסנל מכובד של מתכונים שהוא שולט בהם ומנסה "להדביק" את המתכון למשימה - אבל לרב הורסים שם את כל התכניות - מחליפים סלים, מחייבים שימוש רק במוצרים מסוימים. דואגים שיהיה קשה מאוד להביא מנה שלמה מהבית.

הם באמת מגזימים עם הסיפורים העלק מרגשים.

זה מגיע לרמה שמישהו מספר באווירת נכאים ובדרמטיות איזה סיפור מפגר על ארוחת צהריים שאמא שלו הייתה מכינה לו כל יום. ממש מרגש. היחידים שעשו את זה יותר גרוע היו בדה-וויס, שם לכל מתמודד היו חיים טראגיים. אין קשר בין אוכל לסיפורים האלה, וזה לא מרגש אלא מלאה. שההפקה תקצץ בזה כבר ולא עוד יותר תעודד את זה.

זו הנחה מתישה ומעצבנת ש.....

"ככה עושים תוכנית ריאלטי". בהתחשה בעובדה שהצופים לא שולטים במודחים (וטוב שככה), זה ממש ממש ממש ממש ממש מיותר אבל בארץ לא יבינו שאפשר לעשות ריאלטי טיפה שונה.
אני בכלל לא מתעניין בסיפורים, אני יכול להתחבר (או לא) למתמודד על סמך דברים אחרים ולא סיפורים עלק מרגשים (ששומעים בכל כך הרבה תוכניות ריאלטי).
אבל כל מה שכתבו פה בנוגע למאחורי הקלעים, זה באמת מעניין, תודה רבה.

shamu77

New member
מעיניין לעיניין ובאותו עיניין

הפקת התוכנית השנה טעתה בחשיבה שאנחנו הצופים טיפשים וחסרי זיכרון .השנה זו הפעם האחרונה שאני צופה בתוכנית ,שעוסקת בטראומות של אנשים, במקום בחיים הטובים .שהם בבילויים ומסעדות עוסקים .איבדתם את הטעם הטוב והלכתם לאיזור השחור של :סטייקים שרופים וקורדו בלו של "שרמוטות" .דיברי אייל שני על "פאולין" המיתמודדת , שנימחקו במאסטר שף 3 ,ובשל מילים אלו ניכנסה לניבחרת.אז הכל מכור הכל מגעיל וסופי.

למעלה