כמה (די הרבה ...) שאלות

• פותח הנושא noa9
  • פורסם בתאריך

noa9

New member
כמה (די הרבה ...) שאלות

שלום לכל הבנות היקרות בפורום הנהדר הזה. היום הייתי אצל ד"ר גונן לאחר 3 חודשים של חופש מכל ההזרעות (4 במספר), האיקקלומין (6 חודשים)וכו'.... ד"ר גונן אמר לי שעכשיו אני "עולה כיתה" ועוברת להזרקות, שאולי עם IUI . חזרתי עם כמה שאלות, שלצערי חשבתי עליהן רק בדרך הביתה: 1. כמה זמן נהוג להזריק גונל לפני שעוברים ל-IVF? 2. האם אתן מזריקות בבית או בקופ"ח? 3. האם אמפולה אחת יכולה להשפיע? (האחות אמרה לי היום בקופ"ח שיש נשים שמזריקות 5 אמפולות!) 4. מהם הסיכויים שהטיפול יצליח (מבחינה סטטיסטית)? 5. האם לזריקות יש תופעת לוואי של השמנה? זהו מצטערת על כל מבול השאלות. אשמח לקבל תגובות.

נועם@בת

New member
שלום כתה א'

שיהיה לך בהצלחה. וכמה תשובות. 1. אם אין בעיה אחרת קופת חולים דורשת 4-5 מחזורי הזרעה עם גיבוי הורמונלי לפני שמאשרת IVF. 2. הכי כדאי ללמוד להזריק לבד, זה קל יותר, כואב פחות וחוסך הרבה טרטורים. 3. גם חצי אמםולה יכולה להשפיע (ספרי לאחות שאני הגעתי ל10 אמפולות
). 4. זה תלוי בבעיה. 5. הזריקות יכולות לגרום לצבירת נוזלים בבטן. ההשמנה תגרם רק אם הקריזות ישלחו אותך למקרר
. הנפיחות הזאת יורדת אחרי הטיפול, ואת מקומה תופסת בטן הריונית גאה
. שיהיה בהצלחה נועם

danielap

New member
רק רציתי להוסיף לגבי ההזרקה עצמה ש-

אני כל יום ביקרתי במרפאה אחרת ואחות הזריקה לי את הגונל (1 אמפולה אגב). יום אחד לקחתי את בעלי במטרה שילמד להזריק לי בבית. הוא אכן קיבל את ההדרכה+הדגמה על בשרי
, אך מאחר ועמד על סף עילפון, הוחלט פה אחד להמשיך ולפקוד את קופות החולים בכל יום מחדש. עוד דבר, אני היום עם בטן (לא... לא של הריון. הלוואי...) מה זה נפוחה, ממש על הפנים, אבל אני חושבת שזה בגלל החופשה שבילינו בעלי ואני באילת
ותקענו שם אוכל ש..חבל על הזמן.
מה שלא יהיה, שיהיה לך בהצלחה

היי נועה...

גם אני החודש התחלתי את הטיפול בגונל (2 אמפולות), וכעבור שבעה ימים של הזרקות הגעתי אל הערכים המספיקים כדי לעבור לכוריגון ומשם להזרעה. אני מניחה שמשך הזמן מהרגע שאת מתחילה להזריק ואת ההזרעה שונה מאחת לאחת, וזאת בשל ההשפעה של החומר על כל אחת מאתנו. לגבי תופעות לוואי- אני לא הרגשתי נפיחות בבטן, או השמנה, אבל כן הרגשתי רגישות בשדיים (אבל לא משהו שעיסוי טוב מהבעל לא יכול לפתור...
). את ההזרקות הראשונה והשניה עשיתי בקופ"ח, כשבעלי עומד לצדי ולומד...ולאחר מכן הוא הזריק לי בטוסיק לבד בבית(בקופ"ח כללית משום מה מתעקשים להזריק רק בישבן, ולא מוכנים בכלל לשמוע על הזרקה תת-עורית לבטן!). זהו... שיהיה לך המון המון המון בהצלחה
~~~~
ממני שצריכה לחכות שבועיים ארוכים ארוכים כדי לדעת...

לבנה123

New member
../images/Emo140.gif הי נועה!

נועם כבר ענתה לך על כל השאלות, אבל אני רק יכולה להוסיף שאמפולה אחת כן השפיעה (במקרה שלי לפחות). ושתמיד מתחילים ממינונים יותר נמוכים, ומעלים רק אם יש צורך. זה עדיף על פני להכניס לגוף כל מיני חומרים מיותרים (אם המינון הנמוך יותר בלאו הכי עובד). לרוב אי אפשר לדעת מראש אם את זקוקה ל5 אמפולות או ל2. הגוף של כל אחת מגיב אחרת, וגם הגוף שלך מגיב אחרת בחודשים שונים. לכן חלק מהענין הוא גם לגלות מה מתאים ונכון לך אישית. וחוצמזה אני אברך אותך לרגל "עליית הכיתה" - אני חושבת שזה מעבר חכם, שיכול לקדם אתך למטרה. ואני מבטיחה לך שאחרי חודש של הזרקות את כבר תהיי "נרקומנית" מנוסה
- לא לדאוג!

sher72

New member
../images/Emo32.gifמנצלת את השרשור לעדכון קטן..

היום בבוקר הזרקתי כוריגון. ביום שישי עושים הזרעה, וביום שני הבא אנחנו מחזירים את המוקפאים (5 ליתר הדיוק, בתקווה שישרדו לפחות 2 טובים). אז החודש אנחנו מנסים לתקוף מכל הכיוונים
כפי ששמתן לב, ואולי אולי אולי מי יודע.....

יעליק27

New member
מחזיקה לך אצבעות ../images/Emo45.gif

מקווה מאוד שיתפסו לך שם לפחות שניים, מצויינים נהדרים ויפים
שיתפתחו להריון המיוחל
מחזיקה גם ברגליים

7נתי7

New member
שיהיה בהצלחה

מחזיקה לך אצבעות!!! מנתי שלפניה 10 ימים מורטי עצבים...

noa9

New member
תודה רבה ../images/Emo51.gif

תודה על כל התשובות. אתמול למדתי איך להזריק לעצמי. היום הלכתי שוב לקופ"ח והאחות אמרה לי: "בסוף נציע לך עבודה כאן". בעלי לא מאמין שאני מסוגלת להזריק לעצמי בבטן. אשמח לקבל הודעות על בנות שהצליח להן להיכנס להריון עם אמפולה אחת.

noa9

New member
ועוד שאלה אחת קטנטונת

מה ההבדל בין איקקלומין לגונאל? הרופא אמר לי שאני אזריק לעצמי אעשה U.Sזקיקים, כוריגון ואולי הזרעה. זהו בדיוק אותו תהליך שעברתי עם האיקקלומין כחמש פעמים. אז מה ההבדל???

נועם@בת

New member
את גדולה ../images/Emo47.gif

מועדון נרקומניות אמיתי יש לנו
. האיקקלומין משפיעה על ההיפופיזה להפריש FSH שיגרום להתפתחות ביציות. הגונל הוא FSH ולכן נחשב כעלית מדרגה. היתרון שלו שהוא פוגע ברירית הרחם או הריר צוואר הרחם ולא מקטין את הסיכוי להריון. הרופא שלך פשוט מנסה לשפר את התהליך. בהצלחה שבת שלום נועם

שלומית 1

New member
שאלה לגבי כאב הזריקות

אתמול קיבלתי דקפפטיל 0.1 לזרוע וממש כאב לי לא הדקירה אלא החומר עצמו כשנכנס-כאב מאוד. היום אני מקבלת גם דקפפטיל וגפ גונל אף ואני ממש מפחדת מהכאב. אפשר להזריק את שניהם לאותו מקום (אולי אני אנסה בבטן?)? ברגל זה פחות כואב? עם הזמן הגוף מתרגל לחומר וזה פחות כואב? אגב, דודה שלי הזריקה לי מאוד בעדינות, אז זה לא חוסר רגישות של המזריק או משהו כזה אודה לכן על תשובותיכן!

נועם@בת

New member
את הדקפפטיל מחזיקים במקרר עד

ההזרקה. אם מזריקים אותו קר זה כואב לכן מומלץ לחכות חמש דקות כאשר המזרק מוחזק בתוף כף יד קמוצה לאגרוף. הנוזל מתחמם לטמפ' גוף ופחות מורגש. אני הזרקתי לבטן או לירך, לא ממש התלהבתי מהתחושה אבל זאת כמות כל כך קטנה שבקושי הרגשתי אותה. דבר חשוב נוסף, לנשום עמוק תוך כדי הזרקה, אפשר לדמיין שהאויר נכס דרך הפה ויוצא דרך נקודת הדקירה. הנשימה מאוד משחררת ומקטינה כאב. בהצלחה שבת שלום נועם

hugs

New member
ענו לך כבר על הרוב

אבל רק להוסיף מנסיוני ללא ספק יש תגובה גם לאמפולה אחת - הכל תלוי בתגובה האישית שלך. מנסיוני אני יכולה להגיד שאפילו מאיקקלומין אפשר לעשות גירוי יתר. אין לך מה לחשוש - אם לא תהיה תגובה מספקת פשוט יעלו לך מינון לענין ההשמנה - גם אני הייתי מאד מוטרדת מהענין ואני יכולה להגיד שיש עליה במשקל - אבל בד"כ היא יורדת אחרי הטיפול - אלא אם כן את גם אוכלת יותר.... סיכויי ההצלחה הם בין 15025% למחזור טיפול...

למעלה