כמה דברין

אוקי..

קודם כל לא עשיתי שום השוואה בין ימי הזכרון של אף אחד מן הנרצחים רק ציינתי את העובדה המצערת שיש ימי זכרון שיותר זוכרים ויש כאלה שבכלל לא .. בלי שום השוואה בלי שום עניין רק עובדה פשוטה ועצובה... ברור לי שמהות רצח רבין היא נוראית וחייבים לזכור אותה.וחייבים להמשיך לזעזע את כולם ולזכור אותה כדי שזה לא יקרה יותר .. אין על זה שום ויכוח בכלל!!! אפילו לא הקטן ביותר. אבל בשבילי בתור אני עצמי - לי בתור מור נוראי שלא מקדישים מחשבה כלשהי לאנשים אחרים שנרצחו בדרך אחרת לגמרי שאולי כבר נהפכה למשהו שהתרגלנו אליו לצערנו הרב . זה כל בלי השוואות בלי ימי זכרון רק עובדות!!

לירן מם

New member
תקשיבי....אני בטוחה שביום הרצחו

של גנדי ישימו גם סרטים עליו וידברו עליו...אבל זה יהיה הרבה יותר על הבנאדם ולא מהות הרצח שלו...כי מהות הרצח שלו היא לא קרובה אפילו לגודל מהות רצח רבין...ואת כן משווה בין שני המקרים כשאת אומרת איך זה שזכרים רצח אחד יותר מהשני... ואת רצח גנדי לא שוכחים כמו ש"שוכחים" רציחות בפיגועים וכל ה"שגרה" במדינה שלנו...עדיין יעשו מזה משהו, אבל לא כמו שעושים לרבין... וגל, אני פחות או יותר תומכת בך ב100%! חח אתה טוען בדיוק את מה שאני טוענת...

רק לידיעתך - יום הרצח שלו כבר היה

לפני שבועיים או חודש לערך. אופס... לא שמת לב? מעניין למה...

למיטב ידיעתי כן היה בטלוויזיה

היה שידור ישיר בערוץ הראשון, בסביבות שלוש ארבע אחה"צ, של טקס האזכרה.

לירן מם

New member
בטוח?

טוב אז זה באמת לא בסדר, אני חוזרת בי, אני מצטערת...כי אם אני לא טועה הוא עשה קצת יותר למדינה שלנו חוץ מלהיות שר בממשלה ולתמוך בטראנספר... ואת המעט שאפשר לעשות זה להזכיר אותו לפחות באיזה סרט תעודה או משהו ביום הרצחו...

ZVI Z

New member
לא היה כלום

זה היה נראה שעושים טובה שמראים קצת מהאזכרה בחדשות.

ZVI Z

New member
טוב גל תראה

אחרי שקראתי שוב את מה שכתבתי,אני רואה שלא ניסחתי את זה נכון.(כתבתי את זה בפעם 1 ולא חזרתי לבדוק איך זה כתוב).לא התכוונתי להשוות בין 2 הרציחות.ואני מבין לגמרי על מה אתה מדבר ועל ההבדלים בין 2 הרציחות. הרצח של רבין הוא באמת הרבה יותר נורא(ואנלא צריך לפרט למה),ואתה יודע מה? אם כל שבוע הזיכרון לרבין שיש היה על מהות הרצח,על זה שחשוב למנוע את זה שזה לא יקרה יותר,ועל הדרכים שבו ניתן למנוע(וכל שאר הדברים שקשורים לזה)אז הייתי תומך נלהב של כל הימים האלה והייתי אפילו חושב שאולי זה לא מספיק.ועד עכשיו אנחנו בטח מסכימים,אני מניח. אבל(ופה אנחנו אולי לא נסכים) לעניות דעתי,אני לא חייב להסכים עם דיעותיו של רבין ז"ל,ולחשוב שהוא 'האיש הגדול'.אני יודע שלהגיד את זה,בשביל חלק אנשים זה ממש בגידה במדינה אבל זאת דעתי,כמו שלאותם אנשים יש דעות אחרות משלי על גנדי ז"ל. בכל מקרה,כל הימי זיכרון האלה לרבין זה כבר הרבה יותר פוליטי וזה שזה היה רצח פוליטי,ממש לא מצדיק את זה. אני חושב שדרכו הפוליטית(לפחות בסוף ימיו)היתה ממש אסון למדינה(כמו שאחרים יחשבו שדרכו של גנדי היא נוראית,וסבבה,אין לי בעיה עם זה),ומה שאני רואה בטלויזיה שכל הזמן מנציחים את הדרך של רבין.אתה יכול לא להסכים איתי אבל לי זה נראה שממש תופסים טרמפ על הרצח,כי כולם(או כמעט כולם)חושבים שהרצח היה נורא וכל מה שכתבת אמת,אבל לא כולם מסכימים עם דרכו של רבין ז"ל,והעם יכול להיות מאוחד יותר אם יהיו מחלוקות ולא מראית עין של אחדות כולם תחת צילו הגדול של רבין. קצת איבדתי ת'פואנטה,אולי הרבה,מקווה שבכל זאת הבנת את מה שניסיתי להגיד.

אריהOfir

New member
צבי

אני מצטער שאני לא עמדתי בקריטריונים הממלכתיים שלך להבא אני אשים יותר לב. אז אתה לא מסכים איתי... להגיד לך את האמת זה לא מזיז לי את התחת. גם מה שאמרת על גנדי אני לא מסכים איתו, אבל זה לא מספיק חשוב לי כדי לנגח אותך על זה. אני לא בטוח כמה אנשים פה מתעניינים במשנה הפוליטית שלי... כל אחד הבין את מה שכתבתי בדרך בקשר לעצרת בדרך אחרת, ואין לי כוח לגשר על הפער הזה. מי שטרחתי להסביר לו הסכים איתי. אני לא אסביר את זה שוב לאף אחד. כי פשוט לא איכפת לי.

Arielcohen

New member
אז דעותיי בנושא...

אני מקווה שזה לא ירגיז אף אחד ושלא יהיו תגובות זועמות אבל... רבין היה בן אדם טוב. באמת. מוסרי, חכם, מנוסה. לא היה ולא יהיה ראש ממשלה כמוהו. עצוב לי עליו נורא. אבל... אני לא יכול יותר עם "יום רבין". אני גם לא יכול יותר עם "יום השואה". למה? כי במחשבה עמוקה, הימים האלה לא באמת תורמים שום דבר. אלה שהנושא חשוב להם יזכרו, ואלה שלא לא. לכפות על המדינה יום אבל זה לא במקום. אם נזכור את רבין זה לא ימנע את הרצח הפוליטי הבא ואם נזכור את השואה זה לא ימנע ממנה מלחזור על עצמה (אני יודע שזה דבא נורא לרשום, אבל כל כך הרבה אנשים בעולם שונאים יהודים שאני לא בטוח שהיא לא תחזור. ו"יום השואה" ממש לא ימנע את זה. חשוב לזכור, אבל לא בכוח. ליום זיכרון פעם בכמ שנים לא הייתי מתנגד, זה נראה לי ראוי. אבל כשהמצב כל כך מגעיל ומדכא במדינה גם ככה, לא צריך עוד ימים של אבל. כאלה יש כבר מספיק. מקווה שלא הרגזתי אף אחד

למעלה