כמה דברים

כמה דברים

1. יש לי הרגשה שהשלישיה בסוף הספר ה-7 (לצערי) לא תהיה שלמה, כלומר שרון ימות, כי אז הכל יסתדר הארי יהיה הבן זוג של הרמיוני - סתם הרגשה כזו. למרות שאני ממש ממש ממש מקווה שהשלישיה תישאר כשהיתה. 2. בסוף הספר החמישי דמבי אמר שהארי ניצל מוולדמורט 4 פעמים אבל זה לא נכון כי הוא ניצל 5 פעמים : כשהיה בן שנה, ב1,ב2,ב4,ב5. 3. השערה לסוף: הארי הורס את כל ההורקרוקסים חוץ מנגיני והחפץ של גריפינדור\ריבנקלו.הארי גם שמע על פריצה להווגוורטס בסביבות יול -אוגוסט. לגבי החפץ של ג\ר אין לו קצה חוט עד שוולדי תופס אותו, הארי איך שהוא הורג את נגיני ואז הם מתגלגלים לשיחה על ההורקרוקסים וולדי: " אז דמבי הטיפש אמר לך שכבר הגעתי ל7 הורקרוקסים ובכן הוא טעה, ההורקרוקס השביעי עוד לא נעשה, ואת האמת אני התכוונתי מזמן לעשות אותו מהרצח, שלך!!!!" (וולדי לא יודע שכרגע אין לו הורקרוקסים וולדי: ותנחש ממה? מלא אחרת - מהחרב של גריפינדור!!! טוב נו יש פה כמה קטעים לא הגיוניים - ולא עשיתי המשך אבל בכל זאת, רק השערה.

מה יא

New member
...../images/Emo205.gif../images/Emo211.gif

1. הארי אף פעם לא יהיה עם הרמיוני. לדעתי. 2. בשנה השניה הוא ניצל מטום רידל (וגם, לא ממש ממנו, מהזכרון שלו), לא מוולדמורט. 3. לא ניראה לי... וולדמורט יותר מתוכנן.

טום רידל=וולדמורט

זה אותו בנאדם, זה רק שמות שונים. הוא ניצל ממנו ומהמפלצת שלו... עוד פאשלה של רולינג.

מה יא

New member
אותו בנאדם, בתקופות שונות../images/Emo205.gif

בבית הספר הוא עוד היה טום רידל ובגלל זה הוא לא ניצל מוולדמורט אלא מטום רידל. והוא אפילו לא ניצל מטום רידל עצמו, הוא ניצל מהזכרון שלו. [איזה עילג יצא לי]

הוא גם לא ניצל מום רידל, אלא

מהבסיליסק. למעשה, לא ממש היה ביכולתו של רידל לעשות משהו- היות והוא אך ורק זכרון.

אבל את צריכה להבין

ביומן היה חלק מהנשמה של וולדמורט, היומן-כלומר ההורקרוקס חשב בכוחות עצמו, ואם הנשמה של וולדמורט חושבת בכוחות עצמה וכמעט הופכת לחיה בעזרת ג'יני אז זה וולדמורט.

אבל הבסיליסק כן

אל תשכחי שהבסיליסק היווה סכנה להארי, והבסיליסיק שוחרר ע"י וולדמורט שפתח את חדר הסודות.

הבסיליסק הוא לא וולדמורט

ולכן מי שאיים על חיי הארי לא היה וולדמורט ולכן הוא ניצל 4 פעמים ולא 5.

ToryMaster

New member
אולי

אבל וולדמורט היה זה ששילח את הבסיליסק בהארי. זה כמו להגיד שרוצח הוא לא האקדח איתו הוא הרג, לכן הוא עצמו לא היווה סכנה.

(מגיבה לכל השירשור)

בכל הספר השני מטביעים מאוד חזק את ההבדל בין טום רידל לבין וולדמורט, בעיקר או רק ע"י דובי שאומר להארי שמה שקורה בבית הספר לא קשור לוולדמורט, כל עוד במחשבה פשוטה צריך לטעון שכן. ככה כנראה רולינג רצתה, לשים קו חוצץ בין טום לוולדמורט, שהתחיל בספר השני ואפשר לומר נחתם ע"י דמבלדור, כמו שהוא אמר שהארי ניצל מוולדמורט ארבע פעמים ולא חמש.

אני עדיין דוגל שרולינג טעתה

הרי וולדמורט לא הופיע בצורתו המקורית (פני נחש,עיניים אדומות), בגלל שמה שהתרחש ומה שהוא כתב ביומן התרחש שהוא היה עוד נער יפה. עכשיו כשהוא יצא מהיומן הוא הראה צורתו כשהיה בן 15 כי זה מה שקרה בזמן של היומן והזיכרון והכל. ויש כלל כזה במטמתיקה שאומר שאם a=s s=d אז d=a מה אני מנסה לאמר? שאם: וולדי=טום רידל טום רידל = ניסה לרצוח את הארי אז: וולדי=ניסה לרצוח את הארי בספר השני!!! ואז יש לנו את כשהיה תינוק,ספר1,ספר2,ספר4,ספר5 = 5 ולא 4 כמו שרולינג כתבה...

זה היה עימות ישיר מאוד

טום רידל נעשה אנושי מרגע לרגע בגלל ג'יני. והוא כמעט הגיע לגוף מלא כמעט לגמרי.

Pr0NgS

New member
התכוונתי שהוא לא נלחם נגדו, אבל

בכל מקרה, אתה צודק, חוץ מזה שהיה עימות עם וולדמורט בספר 5.

rds15

New member
זה לא טעות

כי בספר החמישי הארי לא התמודד עם וולדמורט. הוא התמודד מול אוכלי המוות ומול בלטריקס, אבל זה היה דמבלדור שנלחם נגד וולדמורט, והארי אולץ להתחבא מאחורי הפסל.

תקשיב

הוא לא נלחם אבל נחלץ והשאלה כמה פעמים הוא נחלץ. וחוץ מזה אתה לא זוכר שבמשרד וולדי תפס את הארי ואז דמבלדור שיחרר את הארי? אז זה אומר שהארי נחלץ (גם עם זה בעזרת דמבלדור) מוולדי.

yuval moyal

New member
הכלל שעליו דיברת במתמטיקה

לא עובד במקרה הזה. נכון שאם s=d וגם a=s אז d=a, אבל בוא ניקח לרגע דוגמה מהחיים: אם כלבים=יונקים וחתולים=יונקים אזי חתולים=כלבים? אני מאמין שלא. רולינג אכן הדגישה בספר שטום רידל הוא לא כמו וולדמורט, ועובדה שוולדמורט עצמו מתחמק מלהיות טום רידל - מעטים האנשים שיודעים עליו. בספר השני הארי התחמק מטום רידל ומהבסיליסק, לא מוולדמורט. יש הבדל ברור בין וולדמורט וטום רידל.

הם לא שווים אבל הם מאותה המשפחה

אין הבדל בין טום רידל לוולדי - רולינג לא מושלמת ואני דוגל על כך שהיא טעתה - כמו שהיא טעתה עם הקטע של הסוסים שרק מי שראה מוות רואה אותם...

למעלה