כמה דברים:

mikeoreli

New member
כמה דברים:

1. למי שיש ברשותו Dell Xsim X30 (אני יודע שכרגע יש רק לאביב, אבל יש עוד כמה שמשום מה מתחבאים), אז יצא עדכון ROM לשדרוג אפשרויות האלחוט ועוד כמה דברים. 2. אני לא זוכר, מי אבל היה פה מישהו שחיפש דרך לסנכרן את השעון במחשב לפי שעון הפוקט. כידוע ההפך ניתן לעשות דרך הActiveSync. אז הנה קישור להורדת תוכנה שמאפשרת את עדכון השעון של הPC לפי הPPC : http://www.pocketpcfreeware.com/en/index.php?soft=346

2cookie

New member
אני לא עד כדי כך משועמם../images/Emo3.gif

הוא מוסיף בסך הכל יכולות אבטחה לאלחוט ומסדר איזה משהו קטן, אני לא מתעסק עם הרום בשביל זה

castroman

New member
זה לא כזאת סכנה...

עשיתי את זה 20 פעם בערך, אם עושים את זה לאט ונכון הם הוראות והכל - אין שום בעיה
מקסימום תשלח את המכשיר לארה"ב ואז שהמכשיר יחסר לך תדע להעריך PPC

shed

New member
--->

אישית אני לא מבין למה עדכון רום צריך להפחיד אותך. נכון שאם משהו משתבש ה-X30 הופך להיות אחלה משקולת נייר אבל... זאת בדיוק הסיבה שתהליך עדכון רום הוא bullet prrof לא? [מוד מהנדס מופעל] מישהו יודע או יכול לספר איך נעשה עדכון רום ב-WM? מכיוון שלי לא היה העונג לראות תהליך כזה הייתי שמח לקבל עליו פרטים. בפאלם מורידים את התוכנה החדשה ל-RAM, ומריצים תוכנה ייעודית שצורבת את הרום, ומוודאת (על ידי CRC) צריבה מוצלחת. כך אין חשש מתקשורת שנופלת מול המחשב וכו'. בהתקני wireless מקובל לצרוב ולעדכן רום over the air - מכיוון שהתהליך הזה הרבה יותר מסוכן (וגם עלות כל מקמ"ש יותר גבוהה) ישנן מספר טכניקות ומתודות להבטיח הצלחה. לדוגמא: שמירה firmware נוכחי כגיבוי למקרה של תקלת צריבה ועוד. [יציאה ממוד מהנדס] כאשר פאלם הוציאו עדכון רום ל-TC לא חשבתי פעמיים ועדכנתי מייד. לא היה לי צל של חשש שמשהו יקרה. הכל עבד חלק כמו שעון, תהליך אוטומטי שנגמר ב-SR בלבד. עצם זה שכל שני וחמישי אני נתקל באנשים שמפחדים לעדכן רום ב-WM אומר דרשני. או שהתהליך טעון שיפור, או שפשוט אין אמון במערכת.

castroman

New member
אז ככה...

כמו שכתבתי הם עושים הכל כמו שצריך זה יעבוד כמו גדול. בכל מקרה העדכון נעשה ע"י תוכנה במחשב כאשר המכשיר נמצא בעריסה ומחובר למכשיר - העדכון בעצם צורב מחדש את הROM של המכשיר מחדש וזהו זה, ע"י תוכנה במחשב שמסבירה לך בפירוט את כל התהליך (לפחות כאלה הם העדכונים של HP), בכל מקרה יש אפשרות לגבות את הROM המקורי לפני כן למקרה שיקרה משהו וישנה אפשרות שחזור במקרה של תקלה כלשהי. - בקשר למשפט האחרון שלך, ישנם סיפורים על מכשירים שהפכו למשקולות נייר בשל עדכון רום שנכשל, אני מאמין שמספר המקרים לא יורד ממספר המקרים של הפאלם, וכמו שטענתי אם עושים את הכל לפי ההוראות וכמו שצריך לא תיהיה שום בעיה, מנסיון

shed

New member
----> עדיין במוד מהנדס

אם אני מבין נכון, עדכון רום של WM נעשה על ידי תוכנה שרצה במחשב כאשר הפוקט מחובר לעריסה. במצב כזה, למעשה, הפוקט נצרב על ידי תוכנה חיצונית, ואם קורה משהו למדיום ביניהם נשארנו עם מכשיר ללא שום יכולת תקשור - כי אין לו תוכנה בסיסית שתוכל ליצור קשר עם המחשב השולחני. מנקודת מבט של מפתח: זה תהליך שגוי שנשען על קונספציה לא נכונה. ויש כאן, למעשה נק' כשל מרכזית. בכל תהליך read, modify, write שכזה מקובל לבדוק את הצלחת הצריבה על ידי חישוב CRC או אלגוריתם אחר. הבעיה עם הגישה של מיקרוסופט היא שלא תמיד התוכנה הצורבת יכולה ומסוגלת לקיים קשר עם ההתקן הנצרב. ואז אנחנו בבעיה. יש הרבה טכניקות להבטיח צריבה מוצלחת, וחשוב לא פחות: להבטיח שגם אם תהליך צריבה נכשל אזי יש תוכנה חלופית כל הזמן שיכולה לרוץ ולצרוב מחדש. לא צריך להמציא שום גלגל מחדש רק לבחון ולבחור נקודת עבודה נכונה יותר. אם נבחן לצורך העניין את התהליך בפאלם: תוכנה שרצה על הפאלם צורבת את הרום. כך, גם אם תהליך הצריבה נכשל - עדיין אותה תוכנה יכולה לנסות לצרוב מחדש או להרים ידיים ולחזור לגרסת הרום הקודמת לפני תחילת הצריבה. במקרה של WM: אין אפשרות כזו, כי התהליך נעשה על ידי תוכנה חיצונית. בהתקנים מרוחקים, כמו טלפונים סלולרים, או מערכות תקשורת אלחוטיות/ לוויניות מקובל לשמור 2 גרסאות תוכנה על הרום, ובזמן עלייה ההתקן בודק את הקונסיסטניות והחוקיות של כל בנק, וכך מחליט איזו תוכנה להריץ. מי שממש רוצה להתעמק אני ממליץ לקרוא על התהליך שנאסא עברו עם אחד מרכבי השטח שלהם שנחת על המאדים (לא זוכר כרגע את השם). בגדול, הם היו צריכים לצרוב מחדש מע' הפעלה כי התוכנה שלהם פשוט נתקעה (נוצר dead lock על תור קדימויות). בכל מקרה, הם עשו את זה מהארץ. בזמנו פורסם בכמה מגזינים כל התהליך, מה גרם לו ואיך הם בכל זאת הצליחו לצאת ממנו.

mikeoreli

New member
נכון

כמו שקוקי כתב, זו באמת פאשלה. לכן במקרה כזה האפשרות היחידה שיש היא לשלוח את המכשיר לטיפול באחריות. בכל אופן, בגלל שלרוב הבעיות בפוקט פיסי מתרחשות עקב תוכנות צד ג' שגורמות לבעיות, לפני עדכון ROM (עשיתי רק 2 כאלה, אז אין לי ממש נסיון בנושא) אני עושה HR, כלומר מוחק את כל הRAM וכל ההגדרות ומחזיר את המכשיר למצבו, ערום מעברית ושינויים אחרים שיכולים לגרום לבעיות. עוד דבר הוא שיצרנים אומרים שצריבת הROM לוקחת כך וכך זמן, אך במציאות היא לוקחת יותר זמן. יש כאלו שחושבים שמשהו נתקע ומפסיקים את הקישור לPC ובכך הורסים את הצריבה. לכן גם HP נוהגת לשחרר עדכונים לא נחוצים כעדכוני RAM ולא ROM. אבל לך תדע, אולי במערכת החדשה מיקרוסופט תקנה פגם זה. קוקי - מעוניין לנסות?

ron20

New member
אאל"ט זה לא בדיוק ככה ../images/Emo26.gif ...

בגדול, עד כמה שידוע לי (ויכול להיות שזה קר בעדכונים מסויימים) עדכוני רום מבוצעים כך: - גיבוי הרום הישן (אל ה PC) - HR (ופינוי כל זכרון המכשיר) - העתקת קובץ התקנת העדכון אל הפוקט (במלואו שכן יש 64 מגה פנויים מלבד ה rom) - התקנת העדכון על המכשיר עד כמה שאני מבין המכשיר לא נזקק לתקשורת מול ה PC בזמן התקנת העדכון ובמידה ובשלב העתקת העדכון אל המכשיר התרחשה תקלה - העדכון לא אמור להתחיל הסכנה הגדולה ביותר היא ניתוק מקור המתח או סוללה חלשה, לכן מומלץ להטעין את הסוללה במלואה לפני העדכון. . עדיין, תקלות יכולות לקרות ... עקב בעיות חומרה (תקלות זיכרון) ושלל ירקות בדומה קוקי אני לא ממהר לעדכן rom למרות שזה לא אחת עולה לי באובדן זיכרון ram ... חוצמזה ...אם טוב לך ... אל תגע ... רוב העדכונים כוללים שיפורים ממש מינורים ... ולא שוים את הסיכון (למרות שהוא קטן) אנשים חושבים שאחרי עדכון rom הם ירגישו שינוי מהותי במכשיר.. לרוב זה לא נכון.

shed

New member
---> נראה לי שיש באג לוגי בתיאור

שתיארת: 1. גיבוי רום אל ה-PC. 2. HR - לא מבין למה צריך - אבל שיהיה לא קשור לענייננו. 3. העתקת קובץ העדכון אל הפוקט. 4. צריבה על המכשיר. לפי התיאור שלך, בשלב ארבע, רצה תוכנה על הפוקט וצורבת את הפלאש. נניח שמסיבה כל שהיא הצריבה נכשלת והתוכנה מזהה צריבה שגוייה (שוב, על ידי בדיקת CRC פשוטה). האם היא יכולה לחזור לגרסא הקודמת? לא. היא חייבת לתקשר עם הפיסי כדי לקבל את קובץ הגיבוי. וכאן אנחנו נמצאים במצב שבו תוכנה רגישה כמו תוכנת צריבה צריכה להתעסק גם עם תקשורת לעולם החיצון, ולמעשה תלוייה בתקשורת לעולם החיצון כדי להשלים את משימתה זה הבאג הגדול. שוב, אני לא יודע בדיוק איך התהליך מתבצע, וגם אף פעם לא ראיתי אותו בגוף ראשון. אני רק מסיק מסקנות מתוך מה שאתם מתארים לי כאן. הצורך ב-HR נראה לי תמוה לחלוטין. אישית אפילו לא עלתה בי המחשבה לבצע HR לפני שעדכנתי את ה-TC. אבל שוב, לא נפתח כאן דיון שלם על זה. השורה התחתונה שאני יכול להצביע עליה: יש מקום לשיפור והקשחה של התהליך הרגיש הזה. וזה מנקודת מבט פיתוחית בלבד.

ron20

New member
תראה ...

HR הוא בהחלט לא התיאור המדוייק ... (ובאמת שאין סיבה לבצע HR עצמאית) בכל מקרה התכוונתי שתוכן זיכרון ה ram נמחק, משקולים רבים (ובכל מקרה הדבר מפנה מקום לקבצי העדכון). לגבי "מקרים ותגובות" אין לי יותר מדי מידע, ואכן יש מקום לשיפור כי עדיין מדי פעם נשמעים סיפורים קורעי לב על עדכונים כושלים. לא ערכתי סקר, אבל נראה לי שלא מדובר באחוזים גדולים, בכל מקרה אני מסכים אתך שמנגנון העדכון צריך לאפשר rollback או לפחות לספק ישום ידידותי שיתקשר עם ה PC.

2cookie

New member
היו מקרים מעולם

ולכן כל עוד העדכון לא משמעותי אני לא מתעסק עם זה.

למעלה