כמה בוכנות יש בקליפר מקורי של DRZ

alophind

New member
כמה בוכנות יש בקליפר מקורי של DRZ

וכמה אמור לעלות בערך קליפר עם 4 בוכנות (הכי זול...
)

45degrees

New member
מחיר בארץ? עברה עליך דעתך?

תבדוק באינטרנט מחירים. תתחיל באתרים של BRAKING, MOTOMASTER, BERINGER, ואז תעבור לכאלה של סופרמוטו - MOTOSTRANO וכד'. כמו כן - אלוף EBAY כמוך לא אמור להיתקל בבעיות
שים לב שלא כל קליפר עשוי להתאים!!!

alophind

New member
אני יודע , מצאתי ב 100$ בגלל זה אני

שואל... וכמה בוכנות יש במקורי ?

Dr XR

New member
בקליפר מקורי של DRZ

יש שתי בוכנות על קליפר צף. קליפר בעל 4 בוכנות יהיה קליפר קבוע.

Dr XR

New member
קליפר צף

קיים בד"כ באופנועי שטח. הבוכנות נמצאות רק בצד אחד של הקליפר. בצד השני יש תמיכה לרפידה. הקליפר מחובר לגשר (מתאם לקליפר) ע"י פינים שמאפשרים תנועה אקסיאלית וע"י כך שוויון כוחות בין הרפידות. קליפר קבוע קיים בד"כ באופנועי כביש. בקליפר קבוע הבוכנות יהיו משני צידי הקליפר (משני צידי הדיסק) והקליפר יהיה מחובר לגשר באופן קשיח כך שהקליפר לא זז. שוויון הכוחות מתאפשר על ידי לחיצת הבוכנות משני צידי הדיסק. בד"כ אחד מרכיבי מערכת הבלימה יהיה צף. או הקליפר או הדיסק. כך מתאפשרת התאמה מלאה בין הדיסק לקליפר ושוויון כוחות משני צידי הדיסק. עזוב אותך משיפורים לאופנוע שאין לך. לך תקנה אופנוע ותיתן גאאאזים! תפסיק לשחק בקקי!

TShavit

New member
חולק רק על המשפט

"בד"כ אחד מרכיבי מערכת הבלימה יהיה צף. או הקליפר או הדיסק". זו בהחלט הנורמה באופנועי ספורט, אבל יש שפע דוגמאות לקליפרים קבועים עם דיסקים קבועים. טל

alophind

New member
מה ההבדל בן צף לקבוע ?

ביצועים ? בלימה ? מחיר ? התחממות ? רעש מצלצל שמנסים לגנוב את האופנוע (ראה סיפור כ.ל.) ?

Dr XR

New member
../images/Emo45.gif מסכים.

כתבתי בד"כ מפני שהתכוונתי לכלים ספורטיביים. בהחלט לא חסרות דוגמאות לקליפרים קבועים בשילוב דיסקים קבועים.

Dr XR

New member
הכי פשוט שבעולם

הקליפר המקורי הוא דו בוכנתי צף. החלפתי את הדיסק המקורי הקבוע בדיסק 320 מ"מ צף. קיבלתי מערכת עם קליפר צף ודיסק צף...
תמונה מחר.

Dr XR

New member
אתה מתכוון לגשר, כן?

יענו המתאם לקליפר. הגשר ל320 מ"מ מחליף את הגשר המקורי (ל260 מ"מ), לא מורכב עליו כמו שהיה נהוג בעבר. מדובר בדיסק 320 מ"מ + מתאם לקליפר של מוטומסטר. המתאם מכורסם מאלומיניום ומצופה באנודייז זהוב.

45degrees

New member
טוב - בהזדמנות ראשונה, אתה

מזכיר לי להתכופף... לבדוק את המתאם והחיבור לקליפר אצלך באופנוע

alophind

New member
את המתאם לקליפר חייבים לקנות או

שיש חבר'ה שמכינים אותו גם בארץ ?

למעלה