כמה אפוסטילים?

QuickDOG

New member
כמה אפוסטילים?

בוקר טוב לכל ההונגרו-ישראלים,
שאלה, ברשותכם - בתי הבכורה ואני אזרחי הונגריה. אני מעוניין להוציא גם לבתי הצעירה דרכון הונגרי.
שלחתי את תעודת הלידה שלה לתרגום נוטריוני + אפוסטיל, אך העו"ד טוען שצריך לעשות שני אפוסטילים - של משרד החוץ ושל בימ"ש. שכר הטרחה בהתאם.
למיטב ידיעתי (גם מקריאה בפורום של הודעות קודמות) - יש צורך באפוסטיל של משרד החוץ בלבד.
מישהו יודע מה הדרישה הנוכחית?

evike

Well-known member
מנהל
מבלי להתייחס לשאלה עצמה (מכיוון שאין לי מושג)

הונגריה משנה את הדרישות שלה מידי פעם.
לפעמים היא מחמירה ומוסיפה דרישות, ויש גם שהיא מקלה.
מה שדרשו ממך ומהבת, תלוי מתי הוצאתם את האזרחות.
אל תתייחס לזה כאל משהו אישי בשבילך, אלא כדרישה שהשתנתה עם הזמן.
כמובן, צריך לברר את הנושא עם השגרירות ולא עם עוה"ד.
בהצלחה.

boriska1

Well-known member
תעשה מה העו"ד אמר לך.זה נכון.המונחים שאתה משתמש אינם נכונים

QuickDOG

New member
כן, אני מתחיל להבין את זה

אתה יכול להסביר קצת, למען ההשכלה הכללית?

boriska1

Well-known member
כדאי לך לסמוך על עורך דין.אם בפרט כה קטן לא סומך עליו,אז

תחליף אותו.אל תפנה לשגרירות ב"שאלות קיטבק".באופן כללי,אפוסטיל מאשר מקוריות מסמכים עבור מדינות החתומות על האמנה,משרד החוץ מאמת
את הנוטריון.לא כל העולם רוצה לעבוד עליך,במיוחד שלא מדובר בהרבה כסף לעו"ד,אם בכלל.

QuickDOG

New member
זה לא שאני לא סומך על העו"ד

אבל הוא מבקש ממני כמעט 700 ש"ח רק על האפוסטילים. האגרה היא 35 ש"ח, ואם אפשר לעשות את זה דרך הדואר במחיר של מעטפה, לא עדיף?
הייתי מעדיף לשלם למישהו עם ניסיון בעניין שיעשה את זה עבורי אבל לא 700 ש"ח...

ה ש מ ש

New member
למה הסכום מוגזם

הסכום כולל מע"מ ולכן לעו"ד נשאר כ600 ש"ח.זה בכלל לא מוגזם.קחו בחשבון כ50 אחוז מס הכנסה וביטוח לאומי ובכלל לא דיברתי על הוצאות המשרד שלו.נראה לי שאם בסוף ישאר לו 250 ש"ח נטו הוא יהיה מרוצה.מה רציתם שיעבוד חינם.ברור שאת הלקוח זה לא מענין כל החשבון אלא רק המחיר אבל לי נראה שהמחיר אפילו זול.

evike

Well-known member
מנהל
רק בשגרירות יודעים במדוייק מה הדרישות נכון לעכשיו

אתן כמה דוגמאות לשינויים, ואולי יהיה לך ברור יותר מהם המהלכים בהונגריה.
חברה שלי הוציאה דרכון/אזרחות, ורק כשסיימה את התהליך עד סופו, בניה התחילו אותו, וכשהם סיימו, הנכדים התחילו.
תכף אחריהם אני ניגשתי להוציא דרכון, ונאמר לי לבוא יחד עם ילדי ונכדי, והתהליך של כולנו התחיל בו זמנית.

אותה חברה, נולדה בהונגריה והתחתנה בארץ עם יליד ארץ אחרת. (לא חשוב, היה זהה לכל מדינה). התהליך עבר חלק.
לעומת זה, מכיוון שאישי הוא לא יליד ישראל ולא הונגריה והתחתנו בארץ, לפי הכללים החדשים (של אז) אני שייכת לארץ לידתו של אישי, כלומר, הפכו אותי לעירקית. לא שזה רע, רק שזה לא נכון, ולא אפשרו לי להוציא את הדרכון, כי כאילו איבדתי את אזרחותי ההונגרית.
לא אלאה אתכם אילו פעולות נקטתי (הרבה מאד, וחלקן כמעט בלתי אפשריות), עד שהוכחתי שאיאי הוא אזרח ישראל ולא עירק. (עשיתי בתהליך הזה שרות לכל ההונגריות הנשואות לעירקים)
מאז שמעתי שצריך לדעת הונגרית, ועוד כהנה וכהנה שינויים חדשות לבקרים. משהו שעורכי הדין לא תמיד יכולים לדעת.
אז בשביל השקט שלך, ובשביל למנוע התרוצצויות ועלויות מיותרות, הרם טלפון לשגרירות הונגריה, ושם יספרו לך על כל הדרישות הנכונות לעכשיו.

boriska1

Well-known member
אוויקה,מה שאת מתארת זה מקרה מסובך וייחודי.

גם המקרה שתארת,לא היית יכולה לפתור בשיחת טלפון לשגרירות.אני מניח שזה נפתר בבודפשט.
האיש צריך כולו לאשר בנוהל רגיל ושגרתי מסמך מתורגם.גם ההוצאה היא אפסית.

evike

Well-known member
מנהל
זה שהמקרה סבוך הוספתי במאמר מוסגר

שיהיה יותר מעניין.
הכוונה שלי היתה להראות שהדרישות משתנות כל הזמן, ולכן רק השגרירות היא הכתובת, כי הם מתעדכנים בזמן אמת וכל הזמן, בעוד שהאחרים לא.
מה הבעיה להרים טלפון לשגרירות, לשאול אותם, ואם עוה"ד צודק, להמשיך את התהליך אצלו כמתוכנן.

ולא, הבעיה שלי לא נפתרה בהונגריה, אלא באור יהודה, במוזיאון ליהדות בבל, ובעזרתו של ח"כ לשעבר מרדכי בן פורת.
ולפני כן חיפושים בפורומים שונים, ובנט. היו גם נסיונות לגשש בשגרירות עירק בפריס.
תירגומי מסמכים מאנגלית לעברית ותרגום נוסף שלהם להונגרית.
בקיצור הרבה עבודה, זמן והפעלת אנשים.
(אין לי כוח לספר עכשיו את כל הפרטים.)
לאחר התהליך, ירד להונגרים האסימון, ולמעשה כל מי שהיתה במצב שלי, כבר קיבלה את הפתרון על מגש של כסף, ולמעשה כבר אין להן בעיה. אלא אם כן, הנהלים שונו שוב...

יוליקה

Member
מנהל
אני עשיתי את כל הפרוצדורה בלי עורך דין

אפוסטיל שולחים ישירות בדואר + מעטפה מבויילת לדואר חוזר
שלחתי למשרד הדתות+משרד החוץ - וקיבלתי הכל בדואר חוזר.
את הטפסים + תרגום בצעה עבורי גברת יקרה ישראלית שיושבת בבודפשט
כל ההתכתבות ביננו היתה במיילים - שכר הטירחה שולם בדואר.
אני אמורה לקבל בימים אלה את הדרכונים.

evike

Well-known member
מנהל
הנה, גם הצורך באפוסטיל זה שינוי

אני, ילדיי ונכדיי עשינו את כל התהליך רק ע"י תרגום כל המסמכים הרלוונטים להונגרית. לא עורך דין, לא אפוסטיל לא כלום.
חשוב היה רק שהתרגום יהיה מדוייק בדרך שההונגרים דורשים זאת. ובזה עזרה לנו מישהי שעבדה בשגרירות ההונגרית. כמובן, זה עלה לא מעט, אבל פישט וזירז את כל התהליך.

כבר לפני 3 שנים, דרשו מאיתנו אפוסטיל ל 3 דרכונים -

עשינו יום טיול בירושלים - משרד הדתות ומשרד החוץ, סיימנו בצ'יק צ'ק כמו שלא סיימנו שום משימה שכרוכה בשרות ציבורי, מעולם. אף אחד לא בדק כלום, היה נראה שכל העניין בנוי ישירות בשביל תהליך הדרכונם הזרים.
אח"כ טיילנו בירושלים להנאתנו ושבנו הבייתה (רחוק מאוד...).
לא נורא, גם אם פרוצדורה משמימה ומיותרת.

evike

Well-known member
מנהל
אנחנו עברנו את התהליך לפני כ 9 שנים.

QuickDOG

New member
היי יוליקה, יש לי הצעה...

אם תוכלי לשלוח לי את הפרוצדורה המלאה - מה במעטפה (מסמכים בעברית/הונגרית, העתק/מקור, מכתב הסבר כלשהו? וכו'...), לאיזה כתובת, וכל דבר אחר שנראה לך חיוני - אני אצור מסמך PDF שיתאר את כל התהליך, לטובת השואלים העתידיים. יהיה אפשר לשים אותו ב"דביק" בראש הפורום ויחסכו המון שאלות שככל הנראה די חוזרות על עצמן.

יוליקה

Member
מנהל
הייתי עושה זאת בשמחה

אך מסתבר שכל משפחה היא אינדיבידואלית ומסמכים שטובים למשפחה אחת
אינם מתאימים למשפחה אחרת.
אני ובעלי ילידי בודפשט כך גם הורינו והסבים והסבתות שלנו
היו לנו תעודות לידה שלהם וכמו תעודות נישואין.
התעודה היחידה שהיינו זקוקים לה זה תעודת נישואין שלנו מתורגמת כי נישאנו בארץ.
תעודת לידה של בתי שנולדה בארץ.

למעלה