כמה אירוני

studentit15

New member
כמה אירוני

עבר עלינו אתמול יום כואב, יום אבל, יום של בכי. אבל אני רוצה לכתוב כמה מחשבות שעלו לי אחרי אתמול...

כמה אירוני היה לשמוע את יאיר לפיד בהספדו בטלמון, מצטט את האר"י הקדוש. זה היה מגוחך בעיניי וצבוע להחריד. ולמה הכיפה של הראש בכלל, שהיא סממן כ"כ דתי/חרדי?

הייתי ממליצה ללפיד לקרא עוד כמה מכתביו של האר"י ולגלות כמה הוא שפל.

אני אדם ליברלי. אינני נמנית עם אף מפלגה בישראל. אבל השנה האחרונה (כשלפיד בממשלה) הוכיחו לי כמה שנאה יש בו ולחבריו לכל מה שמריח יהדות/דת . בתחילה עוד האמנתי לצבוע כי זה מגיע ממקום של רצון לדאוג לחרדים. היום אני יודעת כי הכל בולשיט. השינאה, ורק היא, מדברת בגרונו. נעשיתי בעל כורחי קיצונית יותר בזמן האחרון. וכמוני רבים.

לא ייאמן כמה שנאה. חוק אחרי חוק אחרי חוק שמטרתם להציק לאנשים מסכנים ועניים. (עניים מבחירה? לא זו הנקודה כרגע). זה מה האידיוט יודע לחולל תחת מעטה של "לעזור לחרדים".

מה עם ביטחון אזרחי?? מה עם צמצום הפשע?? כלום. נאדה.

מי שראה את התוכנית של אמנון לוי ביום חמישי האחרון נוכח לראות את אוזלת ידה של הממשלה, בביטחון אזרחיה. מי שהיה עד לשמיעת השיחה חטופים-משטרה מצטמרר למשמע הטמטום והזלזול בכל הקשור למצוקת האזרח.

אין לי מילים. כשל של הנהגה שהיא גיבורה (רק) על חלשים.

כתבתי אתמול לחברה , " אני גאה להיות חלק מהעם הזה. אבל מתביישת להיות חלק מן ההנהגה שלו ". נכון, זה לא אפשרי, הלוואי והיה אפשרי.

התכוננתי למטח ירי עכשיו, אבל לא איכפת לי. זו דעתי והייתי חייבת לחלוק אותה, ודווקא פה.

deathcaster

New member
אני האחרון שאגן על יאיר לפיד

אבל מה הבעיה שלך עם זה שהוא חבש כיפה לראשו? ואם לא היה חובש כיפה? היית מתלוננת שאין לו טיפת כבוד למשפחת הנפטר?
זו באמת קטנוניות להתלונן על פריט לבוש.
הצביעות של לפיד היא לא בפריט לבוש ולא בג'ל לשיער, מספיק שהוא פותח את הפה ואומר: "בוקר טוב" ואז כבר יודעים שיהיה בוקר רע.

"אני אדם ליברלי. אינני נמנית עם אף מפלגה בישראל"- חרדית ליברלית? זה הרבה שכנוע עצמי
בעבר נמנית עם מפלגה מסוימת (או לפחות הצבעת לאחת), מה קרה?

"אבל השנה האחרונה (כשלפיד בממשלה) הוכיחו לי כמה שנאה יש בו ולחבריו לכל מה שמריח יהדות/דת . בתחילה עוד האמנתי לצבוע כי זה מגיע ממקום של רצון לדאוג לחרדים. היום אני יודעת כי הכל בולשיט. השינאה, ורק היא, מדברת בגרונו. נעשיתי בעל כורחי קיצונית יותר בזמן האחרון. וכמוני רבים"- אז בוא נבחן הלכה למעשה, מה מכל דברי השנאה של לפיד תורגם למעשים?
בפועל משרד האוצר מזרים סכומי עתק לישיבות ולהתנחלויות וכלום לא השתנה.

"בתחילה עוד האמנתי לצבוע כי זה מגיע ממקום של רצון לדאוג לחרדים"- על הנייר זה באמת לדאוג לחרדים (ולא לחרדים), עיקרי דבריו של לפיד הם דברים שאת כתבת מאות פעמים כאן בפורום= שילוב חרדים בעבודה והקטנה האבטלה במגזר ושיפור רמת החינוך.

"מה עם ביטחון אזרחי?? מה עם צמצום הפשע?? כלום. נאדה"- איך זה קשור ללפיד? הוא שר האוצר... אפשר להאשים אותו בהרבה... אך לא בהכל.

אגב, ביטחון אזרחי? את מתכוונת למקרה החטיפה והרצח של 3 הנערים? אם כן מה עם אחריות אישית גם של הילדים וגם של ההורים? האם את בתור אם היית נותנת לבנך הבכור לנסוע בטרמפים בשעה 10 בלילה? אני אב צעיר ואני משוכנע שהבן שלי ישנא אותי על כך שאני לא אתן לו לנסוע בטרמפים (או להסתובב בלילות אם לא ארגיש שהוא מספיק אחראי לעשות זאת) בשום פנים ואופן. מה הקשר ללפיד?

אוזלת יד של הממשלה? אין ספק שמקרה החטיפה הוא מזעזע, והעם נסער וחלקו רוצה נקמה. אין ספק שלקחים במשטרה צריכים להיות מופקים. אבל לא צריך לאבד את העשתונות.

אני מקווה שאת לא רואה בתגובה שלי כמטח ירי.

studentit15

New member
תגובה

אבל מה הבעיה שלך עם זה שהוא חבש כיפה לראשו? ואם לא היה חובש כיפה? היית מתלוננת שאין לו טיפת כבוד למשפחת הנפטר?

טוב סבבה נעזוב את עניין הכיפה ..

הצביעות של לפיד היא לא בפריט לבוש ולא בג'ל לשיער- דווקא את התסרוקת שלו אני אוהבת, כולל הג'ל.

חרדית ליברלית? זה הרבה שכנוע עצמי בעבר נמנית עם מפלגה מסוימת (או לפחות הצבעת לאחת), מה קרה?- אם הצבעתי פעם אחת באופן חריג בבחירות אחרונות זה לא קושר אותי למפלגה הזו . היא הציעה פשוט את הרע במיעוטו. זהו . ולגבי ה"חרדית".. את זה אתה כתבת.......... בכוונה נמנעתי לציין לאיזה מגזר אני שייכת, רק כדי למנוע "מיתוג" מראש..

הציטוט שלו מכתביו של האר"י ממש הכעיס אותי. לא שיש לי איזשהו מונופול, אלא שזו צביעות מתועבת ביד אחת לאחוז נאום מחז"ל, וביד האחרת לרמוס את אותם כתבים !! אולי אתה עדיין לא מכיר אותי, אני שונאת בכל נשמתי צבועים, חנפנים ושקרנים. וזה בדיוק לפיד.

עיקרי דבריו של לפיד הם דברים שאת כתבת מאות פעמים כאן בפורום= שילוב חרדים בעבודה והקטנה האבטלה במגזר ושיפור רמת החינוך.- סבבה . אבל בשום פנים ואופן לא בדרך שהיא עושה את זה. אני ממש נגד!

אוזלת יד של הממשלה? אין ספק שמקרה החטיפה הוא מזעזע, והעם נסער וחלקו רוצה נקמה. אין ספק שלקחים במשטרה צריכים להיות מופקים. אבל לא צריך לאבד את העשתונות.-

מממ... חשבתי לתומי שיפיקו לקחים אחרי המוקדנית המפגרת ששאלה שאלות טיפשיות את האישה כשרכבם הדרדר בירידות של טבריה, ומתה לה משפחה שלמה. ניתן היה למנוע הרג זה, אם היתה יושבת שם מוקדנית אחראית יותר ובעלת תושיה שיודעת לעשות עוד דברים חוץ מללעוס מסטיק. גם חשבתי שיפיקו לקחים אחרי השיחה למד"א עם האישה שנשרפה בביתה וחפרו לה בשאלות במקום לזהות מצוקה.

לכמה אסונות עוד נצפה כדי שמישהו כבר יפיק לקחים ?????? אחרי כמה אירועים מצערים קודמים ועכשיו זה, אין כבר אשתונות שעוד ניתן לאבד. ואין גם מילים. (ולא דיברתי על נקמה בערבים בכלל)

הוא שר האוצר... אפשר להאשים אותו בהרבה... אך לא בהכל.- בטח שכן!
הלוואי שלפיד היה דואג לדרום תל אביב באותו חירוף נפש שהוא דואג לפתיחת חנויות בשבת בתל אביב. ועל זה בדיוק אני מדברת. מה שמעניין אותו זה לא באמת לדאוג לאזרחים . הרי קריטי יותר לדאוג לביטחון בשכונות הדרום של ת"א מאשר לדאוג לעוד חנות שתיפתח בשבת לטובת אזרח עצלן שלא טרח להתארגן מיום שישי ( ואני לא מביעה פה בכלל דעתי על עניין החניות בשבת, שלא תכניס לי מילים, זה היה רק לשם השוואה).

אם כן מה עם אחריות אישית גם של הילדים וגם של ההורים? האם את בתור אם היית נותנת לבנך הבכור לנסוע בטרמפים בשעה 10 בלילה?
סליחה! ואם הנערים עמדו שם ע"מ לחכות לאוטובוס ומישהו היה גורר אותם לרכב בכוח וחוטף אותם?! אני אישית לא אתן לילדיי לנסוע בטרמפים חלילה, כולל אם אצטרך עכשיו לנסוע לאילת להביא אותם, אבל יש אילוצים להורים לעיתים. וזה לא מוריד כהוא זה מאחריות המשטרה לטפל בשיחה ברצינות המתאימה. מה זה פה? אני צריכה לפחד ללכת ברחובות בלילה? מה זה פה הארלם?

קיצור, מדינה חרא, בא לי באמת להגר.

deathcaster

New member
תגובה

שוב אני לא מסה להגן על לפיד, אבל:

"הציטוט שלו מכתביו של האר"י ממש הכעיס אותי. לא שיש לי איזשהו מונופול, אלא שזו צביעות מתועבת ביד אחת לאחוז נאום מחז"ל, וביד האחרת לרמוס את אותם כתבים !!" - סליחה על ההשוואה, אבל אם אני מצטט מ"מיין קאמפף" זה לא אומר שאני אמור לבגוד לספר הזה.
"לרמוס את אותם כתבים"- זה אומר שלך אולי יש איזה ערך מוסף להם מעבר לטקסט הכתוב בהם, זה לא אומר שלאדם אחר חייבת להיות אותה השקפה. מעבר לכך, אני רבות מצטט את התנ"כ, אני גם מזלזל בחלקים גדולים ממנו. אני לא חושב שזו צביעות אם מפעילים מחשבה ביקורתית ורוצחים פרה קדושה כמו התנ"כ או כתבי האר"י, נהפוך הוא אני חושב שזה טמטום להעריץ כתב קודש בצורה עיוורת.

"עיקרי דבריו של לפיד הם דברים שאת כתבת מאות פעמים כאן בפורום= שילוב חרדים בעבודה והקטנה האבטלה במגזר ושיפור רמת החינוך.- סבבה . אבל בשום פנים ואופן לא בדרך שהיא עושה את זה. אני ממש נגד! "- ולמה הדרך לא טובה לדעתך?

"
מממ... חשבתי לתומי שיפיקו לקחים אחרי המוקדנית המפגרת ששאלה שאלות טיפשיות את האישה כשרכבם הדרדר בירידות של טבריה, ומתה לה משפחה שלמה. ניתן היה למנוע הרג זה, אם היתה יושבת שם מוקדנית אחראית יותר ובעלת תושיה שיודעת לעשות עוד דברים חוץ מללעוס מסטיק. גם חשבתי שיפיקו לקחים אחרי השיחה למד"א עם האישה שנשרפה בביתה וחפרו לה בשאלות במקום לזהות מצוקה.

לכמה אסונות עוד נצפה כדי שמישהו כבר יפיק לקחים ?????? "- אף אחד לא מושלם, וטעויות עוד יקרו. יש לך מושג כמה תלונות שווא מתקבלות במוקד חרום מדי יום?

"הוא שר האוצר... אפשר להאשים אותו בהרבה... אך לא בהכל.- בטח שכן!"- זו כבר שנאה עיוורת מצידך, הוא לא אשם בהכל אבל הדמוניזציה בציבור החרדי עובדת מצוין.

"הלוואי שלפיד היה דואג לדרום תל אביב באותו חירוף נפש שהוא דואג לפתיחת חנויות בשבת בתל אביב. ועל זה בדיוק אני מדברת. מה שמעניין אותו זה לא באמת לדאוג לאזרחים . הרי קריטי יותר לדאוג לביטחון בשכונות הדרום של ת"א מאשר לדאוג לעוד חנות שתיפתח בשבת לטובת אזרח עצלן שלא טרח להתארגן מיום שישי ( ואני לא מביעה פה בכלל דעתי על עניין החניות בשבת, שלא תכניס לי מילים, זה היה רק לשם השוואה). "-
1. לפיד אינו אחראי על ביטחון- שוב... הוא אשם בהכל בגלל שנאה עיוורת.
2. מבחינתך מישהו עצלן בגלל שהוא קונה בשבת לא בגלל שהוא באמת עצלן, אלא בגלל שהוא מחלל שבת. מנהג פגאני במקורו שחשוב לך ולא לו, כפייה דתית. ישנם אנשים שעובדים כל השבוע שמעדיפים לעשות קניות בשבת ולא בשישי, זה נוח יותר, פחות עומס... למה כולם צריכים לרקוד לפי החליל שלך?
כשהייתי סטודנט ולמדתי 5 ימים בשבוע ועבדתי בשמירה 6 לילות בשבוע... הזמן היחיד שהיה לי נוח לקניות זה יום שבת בבוקר ולמזלי גרתי בחיפה ולא בבית"ר עילית... את באמת חושבת שגם אני הייתי עצלן?
ואם סוציאליזם זו הבעיה- תגידי את זה לכל הסטודנטים (את מזדהה איתם לא?) שרוצים לעבוד בשבת כי זה נותן להם אופציה להרוויח כמה שקלים ולא מתנגש להם עם הלימודים.
עצלנות? גם אני חושב שאברכים שמתנדנדים כל היום בישיבה בעוד שנשותיהן מגדלות ילדים וגם מביאות פרנסה הביתה הם פרזיטים עצלנים עלובים, את אולי לא חושבת כך... ההבדל הוא שברוב המוחלט של המקרים, אני אהיה צודק לגבי האברכים ואת תהיי טועה לגבי "הקונים במרכולים בשבתות".

"אני אישית לא אתן לילדיי לנסוע בטרמפים חלילה, כולל אם אצטרך עכשיו לנסוע לאילת להביא אותם"- תודה רבה. אילוצים שמילוצים.... אם את לא תרשי את זה לעצמך ולילדייך אז את מבינה שניתן היה למנוע את האילוצים הללו.

"סליחה! ואם הנערים עמדו שם ע"מ לחכות לאוטובוס ומישהו היה גורר אותם לרכב בכוח וחוטף אותם?!"- אם לסבתא היו גלגלים אז היא הייתה אוטובוס, אנחנו לא עוסקים ב"אם", אנחנו עוסקים במה היה בפועל, ובפועל הנערים עלו לטרמפ של ערבים מחופשים לבחורי ישיבה.

"וזה לא מוריד כהוא זה מאחריות המשטרה לטפל בשיחה ברצינות המתאימה. מה זה פה? אני צריכה לפחד ללכת ברחובות בלילה? מה זה פה הארלם? "- לא, את לא גרה בכביש בין עירוני ליד חברון ששם נחטפו הילדים. לו היית גרה שם, בהחלט היית צריכה לפחד בלילה ושנינו יודעים זאת.

"קיצור, מדינה חרא, בא לי באמת להגר"- אף אחד לא מחזיק אותך כאן בכוח... YOU KNOW.

trilliane

Well-known member
מנהל
יאיר לפיד יהודי רפורמי מוצהר

משתייך למרכז רפורמי וכתב על כך לא פעם בטוריו. אני לא חושבת שהוא שונא את הדת היהודית, אני חושבת שהוא שונא את מה שאנשים מסוימים עשו ממנה, בעיקר את המונופוליזם שהחרדים מנסים לקחת עליה, וכמובן, את הכפייה הדתית ואת אי השוויון בנטל (ובצדק).

במפלגתו חברים יהודים מזרמים שונים ביהדות שממש לא שונאים "כל מה שמריח יהדות/דת". אני רוצה להזכיר ששר החינוך מטעם מפלגת "יש עתיד" הוא אדם דתי אורתודוקסי.

trilliane

Well-known member
מנהל
ולמען הסר הספק: לא חובבת אותו ולא הצבעתי לו

לאונידס

Active member
הכיפה על ראשו של לפיד כדי לכבד את המשפחה

שהיא דתית. אם לא היה שלוי ראש הרי סתם היה מכעיס.

עולם הספר היהודי שייך לכולם, לא רק לאורטודוקסים.

תסלחי לי אבל היותו של אדם ליברלי נקבע ע"י מעשיו, לא הצהרותיו.
ישנם ערכים ליברלים כדי שאדם יחשב ליברל
ליברל למשל מאמין בשוויון זכויות לכולם, האם את בעד זכותו של אדם ממין נקבה להבחר למשרת דיין?
אחרת אני אדם חרדי, אני רק לא נוהג כחרדי במגוון גדול של תחומי מפתח.

בכל זאת כליברלים חוקים צריכים להיות שוויונים לכולם, אין חוק המפלה לרעה חרדים, מכסימום היה נסיון לבטל חוקים או תקנות או נוהגים המפלים לרעה כאלה שאינם חרדים.
וגם הנסיון הזה ממש לא צלח.

על ביטחון אזרחי אני חושב שמופקד אהרונוביץ' וגם קצת יעלון. מעליהם נתניהו.
איך לפיד קשור לעניין?
לא ראיתי אמנון לוי אבל עדיין, אהרונוביץ' אחראי על המשטרה, נתניהו על השב"כ לא לפיד.
אני יכול להאשים את לפי רק בטפשות, למה התייחס להקלטה? למה למשוך אש? שיהיה חכם כמו נתניהו, יתחבא עד עבור זעם.

כן, ההנהגה של המדינה אכן מביישת, אני לא חלק ממנה, אפילו לא בחרתי בה.

אני לא התכוונתי לירות, רק להעמיד את העובדות לאשורן.

studentit15

New member
לגבי הכיפה ככבר אמרתי סבבה

שיערב לו.

על שאלתך בעניין "דיין" ממין נקבה אענה בסוף.

אני ליברלית בדעותיי , אני מאמינה כי איש באמונתו יחיה. ושאף אחד לא יפריע זה לזה בכפיה דעות אחד על השני.

יש חוק המפלה לרעה חרדים שנולד בממשלה הנוכחית. אבל אני לא רוצה להיכנס כרגע לזה כי לא על זה דיברתי.

ועיקר דבריי זה : אם לשיטתך ביטחון האזרחים מופקד על השרים שציינת, אז מן הסתם פתיחת מרכולים /תח"צ בשבת הם עניינו של שר הפנים. אז בבקשה ששר האוצר יהיה עסוק בעניינים עליהם הוא הופקד (לכסח את המשפחות העניות.. כל הכבוד לו!) ושלא יתערב בהחלטותיו של הפנים, מר גדעון סער. ואם כ"כ בוער כן לדחוף את האף לעניינים לא לו אז שיתחיל לטפל או לקדם טיפול בעניין שכונות הדרום המזוויועת של ת"א, קריטי יותר, לתושבי עירו. אבל היי...... בעצם שכחתי הוא גר בצפון ת"א, אז את מי מעניין בכלל הדרום?!

ואתה מבין כמה זה מגוחך שלפיד הביא ציטוט מהכתבים שהוא לא מאמין בהם בכלל? זה בדיוק כמו שאלך לנחם משפחה נוצריה ואקרא להם נאום מתוך הברית החדשה, שאני לא מאמינה בה כמובן.

טיפשי ביותר, חנפני, ושקרי.

לשאלתך בעניין דיין ממין נקבה, לא ברור לי כ"כ במה זה שונה משופטת? אדרבא סמכיותיו של בית המשפט והשיניים שיש לו הם עשרת מונים מבית הדין הרבני.

הצורך לדיינית הוא צורך לא אמיתי, אלא צורך של להתנגח. אבל לי אישית אין בעיה עם זה.

לאונידס

Active member
לא מכיר חוק אחד המפלה לרעה חרדים

אם יש חוק המפלה לרעה אדם בגלל אמונתו אני כמובן אתנגד לו, שוויון הוא חלק מליברליזם.
אם את רוצה להכלל בהגדרת הליברליזם גם את צריכה להתנגד לחוקים תקנות ושאר כללים המפלים לרעה אנשים על סמך אמונתם, כולל החוק שמאפשר לבנות חרדיות ודתיות להחליט אם בא להן להתגייס אבל מאפשר לחילוניות את אותה בחירה.

יש הבדל בין הזכות להבעת דעה וקידומה לבין אחריות.
גם לי וגם לך יש זכות להביע דעה ולקדם אותה בנוגע לביטחון פנים, עדיין האחריות אצל אהרונוביץ׳ והבוס שלו נתניהו. זכותו של לפיד כמו זכותי וזכותך, להביע דעה, הוא לא נושא באחריות כמו אהרונוביץ׳ ונתניהו, הוא נושא באחריות הקולקטיבית כמו שאר חברי הממשלה.

שופטות ממין נקבה יש לנו לא מעט, היתה לנו אפילו נשיאה לבית המשפט העליון. כל אחת יכולה לשאוף להיות שופטת ואף אחת לא תידחה על הסף בגלל סוג אברי הרביה שלה.
לעומת זאת אישה לא יכולה להיות לא רק דיינת, לא יכולה להיות אפילו משגיחת כשרות. אני רואה כאן רק את ההיפך מליברליזם

למעלה