כל פעם שאני לומדת תנ"ך אני מאמינה

כל פעם שאני לומדת תנ"ך אני מאמינה

פחות בקיומו. הכל נראה לי בולשיט אחד גדול ! ! ! למרות שאני מאמינה באלוהים סתם כי זה נחמד לי. (ואין לי סיבה אחרת) אני מקשיבה בשיעור וחושבת שאני לומדת סיפרות כמו אגדה. מעשיה נחמדה שכזאת אבל לחשוב שזה באמת קרה? מ ה פ י ת א ו ם ? ? ? כן זה תמיד נחמד לשמוע סיפורי לילה ולילה בשיעור אבל יש באמת אנשים שמאמינים בזה (אני לא מתכוונת להעליב אף אחד אני רק מביעה את דיעותי האישיות ואין לי כל התנגדות למי שמאמין) זה פשוט שאני כבר לומד הרבה זמן אגדתנ"ך סליחה ועדיין לא מצאתי משהו שיועיל לי בחיים איזה מוסר השכל כזה חשוב. ואני לא מדברת על המשנה והתלמוד. אז כאן מגיעה השאלה שלי נכון שאנחנו מקיימים את המצוות וכל הב"בלט הזה (אין לי התנגדות אני אוכלת כשר, לא צמה, ואוכלת מצות בפסח. מה שתירצו) אבל תנו לי איזה עצות לחיים משהו שלמדתם מניסיון החיים שלכם. או כמובן מהאגדות סליחה סליחה תנ"ך אני מאוד מקווה שתוכלי ליעץ לי ללמד אותי ולהוליך אותי בדרך הנכונה כי אני מאוד מבולבלת אני יודעת שזה היה קצת ארוך:) תודה שקראתם אוהבת את כולם מיכל :)

MetalBoy

New member
תנ"ך זה לא ספר הסטוריה..

זה קצת כן אבל זה לא המטרה שלו! המטרה שלו זה לחנך את האדם.. זה ספר של חוקים ומשלים ונורמות התנהגות שונות! ספר לימוד לניהול מדינה,ערים ועוד.. לקחתי משם מספר דברים למשל לא לשים רגל לנכה.. יש פתגם כזה בערך אני חושב ואני יישמתי אותו והרווחתי חבר.. מטאל

גם בלי התנ"ך יכולתי להבין שלא דורכי

שמים רגל על נכה בכוונה אין יותר דברים שאפשר ללמוד מהן מהתנ"ך? אז אולי באמת זה מיותר לחלוטין אוהבת את כולם מיכל:)

דז

New member
תנ"ך

בתוך התנ"ך אם תבקשי ממנו לימוד מוסרי יש סטירות , אני בטוחה שכבר למדת עליהם , ויש גם פרשנות מטופשת מאד . אני מתיחסת להודעה קודמת שלך על מורה שלא מתיחסת אם אומרים לה משהו . בימנו התנ"ך הוא כמו המורה שלך . בזמנו הוא היה תקדים , היום הוא כבר גוסס . נויה הורגת את האלים

אז איך זה שעדיין מפרשים אותו

כי בכל מקרה אני חושבת שחלק (לא עושה הכללות) מהפרשנים סתם אומרים שטויות ואנשים באמת מקשיבים להם ..... מה לעשות? אבל מכל הדברים החשובים שיש ל"עם היהודי" עם ה"ספר הקדוש" עם ירושליים עם כל הבולשיט הזה אי אפשר ללמוד כלום אפילו לא דבר אחד שיהיה טיפשי לא מסתדר לי בראש,הכל קדוש יש מלא חוקים פרשנות ומה כלום? שום דבר? איך אני אמורה להאמין בזה, אם בבתי הספר מספרים אגדות וסיפורי מעשיה על שימשון ודלילה. עדיין מבולבלת:( אוהבת את כולם מיכל:)

רוזנה

New member
ספר מדהים...

נכון שהתנ"ך הוא לא אקביווילנטי לימינו אנו במידה רבה ויש הרבה אמות מוסר ששונות מאמות המוסר שלנו היום. מצד שני- בדיוק להיפך הוא אקביוולנטי לימינו אנו במידה רבה, ויש הרבה אמות מוסר ששייכות קשר הדוק לימינו אנו. טענו כאן רבים כי זה ספר הנועד ללמד- היסטוריה, מנהגים, מוסר, מדינה וכ"ו. לא מתווכחת עם זה- כל אחד לוקח מה שהוא רוצה מהספר הזה. מה שכן צריך לזכור, ולא בעניין של אמונה או לא- אבל חלק מהכתיבה של התנ"ך (שנכתבה בתהליכים ובשנים רבות מאוד) הייתה למטרת קידוש אותו חלק בחיים השייך ליהודים. הרי אחרי ספר דניאל, על פי הנוגעים בדבר, נעלמה רוח הקודש, ולדעתי, מעבר לצורך לשמר את "תקופת הרוח" היה גם רצון מסויים להחדיר לעם את היותו עם נבחר, עם סגולה וכל התכונות שהתברכנו בהם (צינית שכמותי...) על פי החוקרים, התנ"ך נכתב על ידי כמה מחברים, ובעבודת נמלים (או בקצת תשומת לב...) ניתן לראות אלמנטים שונים אשר המחבר רצה להדגיש או לציין. רובם נגעו לחוקים (אשר מתוקף היותם, הם חוקי ה´), לעובדת ה´ האל היחיד ולדמתוליזציה של כל שאר האלים שהיו קיימים ועוד רבות וטובות הסיבות לקיומו ולקנוניזציה (קידוש). הספר נכתב למטרת אחדות עם ושימור העם והמונותאיזם, אולם הוא לא מה ששמר על האחדות הזאת- כי אם ירושלים והתפילות אליה (החל מגלות בבל...) הייחוס לתנ"ך לדעתי, שוב, בלי שום קשר לאמונה, נעשה מתוך מטרות רבות אשר לא כולן עומדות בד בבד עם החיים שלנו היום, אולם מה שלדעתי, ובעיניי הופך אותו למרתק ולמשמעותי, הוא היכולת שלו להגיע לכל אחד ואחת בצורה שונה- כל אחד לוקח מה שנראה לו יפה (בטוח יש כמה פרקים שאהבת, או תקופות מסויימות שקסמו לך...) מה שעוד מושך אותי, זה היופי המסתתר מאחורי כל הקונספציה של הספר, תפיסת העולם, האמונה העצומה והבלתי מתפשרת, המלחמה בכל מה שאינו מוסרי, שייך לאלוהי ישראל או לא מצא חן בעיניי המחבר ובכך שאף מילה אינה מיותרת, ומשאירה מצד שני המון מקום לדימיון... אני לא דתיה, לא מאמינה לגמרי באלוהים, אבל על התנ"ך ועל המשמעות שלו בעבורי (למדתי עם השנים שיש לו בכלל משמעות, ולא רק הדרת כבוד...) אני לא מוותרת... יווווווווו, כמה כתבתי..... שיקוף להתלהבות שלי מהנושא... מקווה שנפתחו לך חלונות חשיבה... או שנסגרו והגעת למסקנות... בכל מקרה, שיהיה לך פשוט קסום

שנייה :) את בעצם אומרת

נכון שזה נחמד לשמוע סיפורים בעלי מוסר השכל (שאני בדרך כלל אף פעם לא מבינה או שוללת את החשיבות שלו) ואני יודעת את המסורת את ההליכים את המוסר, הבעיה שלי הייתה ששמעתי כל כך הרבה פירושים על פסוק אחד מסכן, שאני בכלל "פירשתי" אותו אחרת (והמורה שללה את הדיעה שלי וחזרה לפירוש של ר"שי וכל אלה....) אני שמחה שאת מפרשת את התנ"ך כרצונך ובאמת אף אחד לא יוכל לדעת למה הכותבים התכוונו באמת. (יש לי אובססיה עם מורות אני פשוט שונאת אותן (את המורות שלי אני לא עושה הכללות) ואני באמת חושבת שהתנ"ך מקור השראה לכל דבר ודבר אבל (גדול) אי אפשר לעשות מבחנים על דברים שנלמדים בכיתה והם עדיין נתונים לויכוח למשל אני פירשתי כך ...ור"שי פירש כך לא תוכלי לומר לי או להסביר לי למה אני טעיתי כי לפי מה שכתבת כל אדם לוקח את הדברים שנראים חשובים לו ומפרש אותו בדרכו שלו. זה רק מטעה וגורם לי לחשוב שהתנ"ך זאת סתם אגדה. (ולא הגדה) אוהבת את כולם מיכל:)

רוזנה

New member
שני צדדים...

מצד אחד, חבל ששמעת רק את פירוש רש"י. יש עוד פרשנים וחוקרים רבים אשר מפרשים בצורות מעניינות פסוקים ופרקים שונים... (חבל שהמורה שלך לא נתנה לדיעה שלך גם לגיטימציה. אולי אם תנסי לבוא עם צידוקים שונים לדיעות שלך, תוכלי לסתום לה את הפה אחת ולתמיד
) מצד שני, יש גם הרבה להבין מרש"י או מכל הפרשנים האחרים על התפיסה שנובעת מתוך אמונה. אל תשכחי מאיפה הוא בא, ומה נקודת הראיה שלו. ברגע שתנסי להבין את הפרספקטיבה שלו, אולי תוכלי להיות יותר "סלחנית" לגבי הפירושים שלו. מבחינתי זה כמו סיור תרבותי אנתרופולוגי - מרתק
ועוד עיצה קטנה - בהחלט מבינה את הכעס ושריפת הגבות של המורות שלך... אבל אולי אם תנסי פחות לכעוס עליהן, ולהיות סלחנית, אולי תוכלי אולי אפילו להנות (ובלי שאף אחד ישמע- לגחך עליהן בשקט בשקט בלי שאף אחד ישמע, על היכולות המצומצמות שלהן - וזה כמובן, רק בתנאי שאת מרחיבה את היכולות שלך ולומדת יותר ממה שהן עושות...
הממממ... מתחיל להיות מסובך מה?!
) בהצלחה

למיכלוש-על התנך ../images/Emo63.gif

הי מיכלי אל תקחי את התנך בכזה ראש כבד קריאה בתנך עדין לא מחיבת אותך לשום אמונה או קיום מיצוות באופן אוטומטי(גם אני חילונית) תבואי לזה בפירוש פתוח לפרשנויות ודיעות משלך שלך חנה גונן

דילמה קטנה ומשונה .....

זוכרים את צ´רנוביל ברוסיה בו נגיד שיש להם היום ילדים מוזרים הנקראים "מוטציות" (יש שחקן כדורסל מפורסם עם יד שמאל רגילה ויד ימין....קצת מסובך להסביר ... מגניב לאללה). אז למה אני חותרת? חשבתי שאם פעם היינו קופים (ולמי שעדיין מאמין שאלוהים יצר אותנו שיהיה בריא) אז מה היינו לפני? ואיך זה שיש קופים היום? הרי אומרים המדענים שבעוד 1000000 שנה אנחנו נשתנה ונהפוך כולנו "למוטציות" אז השאלה היא למה נהפוך? (לא שזה משנה לי, אבל מעניין לדעת ותחשבו על זה :) אוהבת את כולם מיכל:)

למיכל, קחי לצומת ליבך

אני פונה אילייך גם כאחת שלא מאמינה במה שכתוב בתנ"ך אבל מה שכתבת אפילו (אפילו!) העליב אותי... אם את לא זוכרת..אז הנה אני אצטט לך בדיוק- "הכל נראה לי בולשיט אחד גדול!!! למרות שאני מאמינה באלוהים, סתם כי נחמד לי" סתם כי נחמד לך? את לא חושבת שאת פוגעת ככה באנשים שבאמת מאמינים באלוהים? יכול להיות שלא, אבל אני כלא מאמינה נעלבתי! מיכלי, לא מאמינים כי נחמד...או כי כיף, או כי סתם כולם עושים את זה.. תקחי שניה לחשוב על זה, אם מאמינים זה מהלב, והעורקים בגוף... לא מעומק הנחמדות שבעיניין.. לפחות תחשבי על זה... אני

למעלה