"כל עוד זה תלוי בי נשים לא ישולבו

עופר ב.ה

New member
דברי קצין שריון ראשי

תא"ל אביגדור קליין: "כל עוד זה תלוי בי, בנות לא ישולבו בשיריון... טנקיסטיות, לוחמות מסוג נשים, מסוג נקבה, לא יכולות להיות בחיל... אני מעדיף שהבנות יכנסו מקום שיש להן יתרון יחסי, במובן שהן משחררות גברים למקצועות לחימה אני מעדיף שהן תעסוקנה בהדרכה ובמקצועות תומכי לחימה כמו מכונאיות". אני מתפתה להגיד שזו "לא חוכמה" להתרעם על ביטויים כאלה גלויים ופרימיטיביים של שובניזם (במובן של ראשוניים, מבחינת התפתחות השובניזם). אבל זה רק מראה שיש מקרים בהם עלינו לטפל מנקודת ההתחלה, ערעור הצהרתי על הזכות לשוויון לנשים, מפי אישיות בכירה בצה"ל ולא עובר אורח מזדמן בפורום פמיניזם... עופר

טל קר

New member
"כל עוד זה תלוי בי נשים לא ישולבו

בשריון" כך אמר קצין שריון ראשי תת אלוף אביגדור קליין, בראיון שיתפרסם בעיתון "במחנה". קליין אמר כי "טנקיסטיות-לוחמות מסוג נקבה, לא יכולות להיות בחיל, בוודאי שלא בצוות הטנק. אנחנו לא יכולים להרשות את זה". הוא הוסיף ש"הסיבה לכך היא טבע הלחימה ואופי החייל. אנחנו בנויים על הרעיון שהאדם שבטנק ינצח" לכתבה בYNET, ותודה לעופר ב.ה. שידע אותי על הכתבה.

כל עוד זה תלוי בי - ...

גם גברים לא ישולבו בשריון. אבל במחשבה שניה על דבריו של אותו קצין, אולי הוא לא התכוון לשריוֹן, אלא ל"שריוּן" מקומות לנשים, כמו שנהוג במפלגות מסויימות, ואז הוא רק הביע את דעתו נגד "אפליה מתקנת".

אביא

New member
שלוב של גברים ושריון הסתיים בימי

הביניים עם הופעת הרובים היום משתמשים בחומרים קרמיים.(אם כי גם זה שריון)

aaa123

Member
המשפט הזה קצת מטעה כי אותו קצין

לא התנגד עקרונית לרעיון של טנק שכל הצוות נשים לפי ההסבר בסוף. הוא רק הסביר שהעומסים הפיזים רלוונטים אבל מדבריו נובע שאם יהיה טנק של נשים בלבד עם כושר גופני דומה לכושרם של הגברים בשריון אז לא תהיה לו בעיה עם זה. בהנחה שהעיתונות ציטטה נכון את דבריו אז אני חושב שהוא היה יכול לנסח את דעתו בדרך אחרת ,ולא להתחיל במשפטים שוביניסטים מטעים.

למעלה