כל מי ש...

jethro girl

New member
כל מי ש...

כל להקה בינונית או טובה מהסיקסטיז או סבנטיז הם אגדות רוק, אבל ישנה נטיה להחשיב אגדות רוק זמרים או להקות שהיו מיינסטרים באותה תקופה, למשל, אין הרבה הרבה אנשים שמכירים את ג´נטל ג´יאנט למשל, שהיו להקה אדירה ומורכבת מאוד מבחינה מוזיקלית, אבל דיפ פרפל או לד זפלין כן נחשבים לאגדות רוק, לא כי המוזיקה שלהם הייתה מדהימה, היא הייתה טובה וקליטה, והם היו רוקרים

דווקא ג´נטל ג´יינט כן הוזכרו כאן.

ועוד להקות פרוג. כמו יס, ג´נסיס וקינג קרימזון.

LadyG

New member
כל מה שאמרת זוהי הכללה אחת גדולה

ג´נטל ג´יאנט היא אחת מלהקות הרוק הפרוגרסיבי החשובות ביותר ויש הרבה מאוד אנשים שמכירים אותה ומקשיבים למוסיקה שלה. באותה נשימה אפשר להזכיר את קינג קרימזון, יס, אמרסון לייק ופאלמר ועוד רבות וטובות. וכן, המוסיקה של הלהקות האלה מורכבת מאוד מבחינה מוזיקלית. בפורום רוק מתקדם אולי מדברים יותר עליהם אבל אפשר, מותר ורצוי (אני חושבת) לדבר עליהן גם פה. אני בטוחה שכל מה שתרצי לכתוב, או לעורר דיון בנושא יתקבל כאן בברכה. ולא כל להקת רוק בינונית נחשבת לאגדת רוק. ממש לא. ואין מה לעשות: דיפ פרפל ולד זפלין הן אגדות רוק. המוסיקה שלהן רק טובה וקליטה בעינייך, וזהו?

נכון!

ג´אנטל ג´יאנט הם להקה מעולה מהסבנטיס, הייתי מאוד שמח אם היו כותבים עליהם פה, לפחות כמו שכותבים על קינג קרימזון יס או ג´טרו טול (גם הם להקות מעולות ומורכבות לא פחות), יחד עם זה, כמו הג´אנטל ג´יאנט, גם המוסיקה של דיפ פרפל או של לד זפלין הייתה מדהימה, אומנם לא באותה צורה אבל מדהימה. אישית אשמח מאוד אם תכתבי משהוא ארוך יותר על הענק העדין, בכדי שנוכל להגיב וכך יתפתח דיון, או דיונים עליהם, הם ללא ספק אגדות רוק! באופן טבעי כותבים פה על מה שחברי הפורום שומעים, כל חבר חדש מביא איתו את הטעם שלו ויכולת הביטוי שלו, וכך מועשר הפורום בעוד יוצרים ובעוד כותבים, ככה זה פורום...

למעלה