כל מילה בסלע!

supeman

New member
אז אני מבין שאת כן חשבת.

בואי נישמע. אל תשאירי אותנו בחושך.

ארז ביטון

שושנה דמארי, זוהר ארגוב, יוסי בנאי כתוב בכתבה.

והעניין הוא לא זה:

אין להקל ראש בכך שהגורמים המוסמכים לא ראו לנגד עיניהם אף לא דמות מזרחית אחת הראויה להיות מוטבעת על השטרות. זו תולדה של חברה שעדיין מזלזלת בתרבות מזרחית ולא סופרת אותה. יתגונן כבוד השופט בדימוס טירקל ויגיד כי המשוררים נבחרו על פי תרומתם הרבה לתרבות העברית ולא על פי מוצאם, וכי אין שניים להם בכך - והוא כמובן צודק. אבל פה הרי קבור הכלב - האפליה מונצחת כבר בעצם הבחירה בקונספט של הטבעת משוררים מהקאנון של השירה העברית, בדיוק משום שבשנים ההן זה היה מועדון אשכנזי סגור, ללא כניסה של מזרחים אליו. סופרים, משוררים, פייטנים, זמרים ואנשי רוח מזרחים יש בשפע, אבל אף אחד מהם, לרבות הדוגמאות שהוצעו בימים האחרונים (ר' יהודה הלוי, זוהרה אלפסיה, יוסי בנאי ושושנה דמארי) לא מתאים ולא יכול להתאים לקונספט הזה.

מהבחינה הזאת, התגובה של ראש הממשלה שהציע ברוב טובו "לסבב הבא" את ר' יהודה הלוי, "שאת שירתו הוא מחשיב כגאונית", היא צינית באופן שאין כדוגמתו, מהטעם הפשוט שהוא ויועציו לא היו מסוגלים להעלות בדעתם אפילו דמות תרבותית מזרחית מודרנית אחת כשותפה לבניית האתוס התרבותי הישראלי, ולכן הרחיקו עד לימי הביניים. כנראה שבשביל מחשבה מעמיקה יותר ניאלץ כולנו לחכות עד "הסבב הבא", כשיושבי הממשלה הזו כבר לא יישאו בתפקיד. אגב, המזרחים אינם המגזר היחיד שהממסד לא רואה בו שותף טבעי, זאת פשוט הדוגמה הבוטה ביותר. איש אפילו אינו מצפה לדמות סמלית מיוצאי אתיופיה על השטרות (עולי ביתא-ישראל הראשונים הגיעו לכאן כבר בשנות השלושים), קל וחומר לערביי-ישראל.

supeman

New member
ממתי שושנה דמארי היא משוררת?

ממתי יוסי בנאי משורר? ממת יזוהר ארגוב( המסומם והאנס המורשע)
משורר? ארז ביטון הוא המשורר היחיד מבין אלה שציינת. וגם הוא, כמו הרבה משוררים אשכנזים בני תקופתו, אינו מתקרב לרמתם של אלתרמן
וטשרניחובסקי. אז זאת האמת- שאין משוררים ישראלים ממוצא מזרחי
ברמתם של אלתרמן וטשרניחובסקי. פשוט אין. תתמודדי.

לא משוררת אבל אמנית

וכמו שכתוב בכתבה, הם יכלו לבחור קונספט רחב יותר שלא ישאיר בחוץ את המזרחים (למשל אמנים, זמרים, שחקנים).

במקום לגרור את זה למטה לדיוני לי יש יותר גדול תנסה להתעמק במה שכתוב. עצם זה שאין משורר מזרחי שתרומתו לאתוס הישראלי כל כך גדולה מעיד על כך שההגמוניה התרבותית שייכת לאשכנזים. הם קובעים את תו התקן למה איכותי ומשובח ומה לא.

supeman

New member
אני שאלתי מה את חושבת ואת מצטטת לי את הכתבה

האווילית שאני יכול לקרוא בעצמי. לא הוספת שום דבר וגם לא ענית.
בעצם כן ענית והודית שאין כאלה משוררים( כי זה מה שנדרש, לא אמן
או אמנית כמו דמארי או, לצורך העניין, אריק איינשטיין). ובגלל שאין , את מרגישה צורך לתרץ את זה בטיעון על ההגמוניה האשכנזית.
ההגמוניה היא הגמוניה מערבית, אבל למה להודות בזה, זה מפריע
למקופחים המקצועיים.

אני הבאתי את הכתבה

כי אני חושבת בדומה למה שכתוב בה.

אם היה לי מה להוסיף הייתי מוסיפה בלי שהיית מבקש ממני. אבל הטיעון שלך לא מספיק חזק\אתה לא יודע מה לענות אז את מעמיד "תנאים".

זה לא "הגמוניה מערבית" כי זה שירה עברית. את השירים של אלתרמן או רחל לא שומעים בארה"ב או באירופה. זה לא משהו שתקף לכלל התרבות המערבית אלא מקומי לארץ ישראל.

ופה את תו התקן למה שאיכותי קבעו האשכנזים. לא מדברים פה על כימיה או פיזיקה שיש קריטריונים אובייקטיבים אוניברסלים לקביעת איכות. שירה וספרות הם יחסיים ומאוד תלויים פרספקטיבה ופרשנות, הם למעשה משקפים את המקום שבו הם נוצרים. ואם יצירות של משוררת נחשבות איכותיות או משובחות, זה מעיד על ההעדפות של האנשים שבחרו להגדיר אותה ככזאת.

supeman

New member
אני מעמיד תנאים? איזה תנאים?

תנאים שאלה צריכים להיות משוררים בעלי שיעור קומה? איזה לא בסדר אני.
בשביל מה צריך שיעור קומה?
יש הרבה מאד אשכנזים שלמרות אשכנזיותם הם לא באותו שיעור קומה כמו הענקים האלה. איכות היא איכות ולא כל אשכנזי הוא אוטומטית איכותי בדיוק כמו שלא כל מזרחי הוא אוטומטית מקופח.

טיפש בחיים לא יבין שהוא טיפש

ואם כן הוא לא היה טיפש מלכתחילה

יש לי דברים יותר חשובים לעשות עם הזמן שלי. ביי.

supeman

New member
כמו תמיד, כשנגמרים לך הטיעונים, את

מיד שולפת את הנאצות. זה הסימן הכי ברור שהגעת לקצה היכולת האינטלקטואלית שלך, שבינינו, היא ממש לא גבוהה כמו שאת רוצה לחשוב.
לכי תספרי זרע או משהו דוחה אחר. בזה את מצטיינת.

אלה לא נאצות

אלא משפט של אינשטיין על פרדוקס הטיפש.

וחוסר ההבנה הזאת בדיוק משקפת את הניסיון להתדיין איתך. אני יודעת לבחור את המלחמות שלי ולא מעניין אותי, מעשיר או מפרה להתדיין איתך. לכן אני בוחרת לסיים את הדיון. שלום.

puma141

New member
יש משהו ברעיון של הצביעות-אבל הדוגמאות שנתת

לא נכונות בעליל לויכוח הנ"ל..ממש לא!

איזה דוגמאות? שושנה דמארי? זוהר ארגוב?

לצורך העניין גם אלתרמן לא היה טלית שכולה תכלת.

המטומטמת הזאת מהועדה שרי רז שאומרץ "אני לא מכירה אף משורר מזרחי" או ההיתממות של אלה שאומרים "אבל באמת אין משורר מזרחי מוכר" הם תירוצים שאני לא קונה.

למה דווקא משוררים? למה דווקא מהמאה ה-20? למה לא אנשי רוח באופן כללי, אמנים באופן כללי? שחקנים, זמרים. חסר?

וזה לא שמזרחים פשוט לא משוררים טובים. כל משוררי ימי הביניים הם ספרדים. אז זה לא שספרדים לא כתבו שירים בתקופה של אלתרמן או רחל, או שכתבו חרא של שירים. פשוט אף אחד לא התעניין בשירים שלהם מתוקף מוצאם המזרחי.

נסחפת בואי נדבר רגע

על מוזיקה.
זוכרת את המלחמה של המזרחים בגלגל"צ ?
אני אישית מאד לא מרוצה מהתוצאות שלה, כי פתאום משום מקום תוקעים שם את הפרח בגני או חרא דומה.
אני אהבתי את הגלגל"צ של לפני המלחמה.
ובמיוחד את יום חמישי בלילה. עסק שחור.
היו שם שני שדרנים מטורללים וקורעים מצחוק.

puma141

New member
בתחושה שלי אני מסכימה איתך ב100%

אני משוכנעת שאת צודקת! לא יתכן אחרת.
וזו צביעות-לשמה בעיני.

רק שדיברו על משוררים, ואלו שדיברת עליהם לא ממש משוררים..
אבל יש כ"כ הרבה משוררים טובים, מעולים מזרחיים,
לא חושבת שזה תלוי עדה בכלל.

האמת?
אני אישית מתביישת לדבר במושגים האלה של עדות, אבל אני בהחלט חושבת שזה לא היה תמים במקרה הזה.
ואם אף אחד לא יגיד כלום, זה יקרה גם בדבר הבא לצערינו.

למעלה