כל מה שתגיד

כל מה שתגיד

אני מבין שלמדת אוירודימיקה והיסטוריה של חיל האוויר ... אם כן ותבין שבמהירויות גבוהות שעוברות את 0.5 מאך מתחילים להיווצר תנאי מעבר לטיסה על קולית שמלווים ברעידות גבוהות שיכולות לפרק את המטוס אם הוא לא בנוי מהחומרים המתאימים (ובלזה ובד הם לא חומרים הללו) עכשיו למטוסים שחיל האוויר רכש במהלך שנות החמישים ניתן להגיד כי הוא שיפץ אותם ואחרי השיפוץ התקלות הללו עדין המשיכו ... אז בלי התלהמות יתר דבר נוסף ריס איננה היועצת הלאומית לנושאי ביטחון אלא היא מזכירת המדינה ... אז אנא תקן כאחד שבודק קוצו של יוד

תשובות

> אני מבין שלמדת אוירודימיקה והיסטוריה של חיל האוויר לא אוירודינמיקה, אבל מספיק הסטוריה של התעופה הצבאית כדי לדעת דבר או שניים. > מתחילים להיווצר תנאי מעבר לטיסה על קולית שמלווים ברעידות גבוהות "מהירויות גבוהות" זה דבר יחסי: מצד אחד, המהירות המירבית של המטוס היתה פחות מ 700 קמ"ש, כלומר ממש לא מהירות תת קולית גבוהה, כך שזה לא ממש הפריע לו. וחוץ מזה, בענין זה אני נסמך לא רק על הפיזיקה אלא ע"י ההסטוריה. כעובדה הסטורית, המטוס הזה דהר בשמי אירופה עד סוף המלחמה, כמעט תמיד במהירות מירבית, משום שהיא היתה הקלף העיקרי שלו בשביל לשרוד, ולא התפרק. מצד שני, כשהמהירות המירבית שלך כמפציץ גבוהה בכמה עשרות קמ"ש מזו של מטוסי הירוט של האויב, אתה יכול בהחלט לקרוא לזה "מהירויות גבוהות", ולכך כיוונתי. ביחס לתקופתו, ביחס לאויב, המוסקיטו היה מהיר מספיק בשביל להיות מטוס שכמעט אי אפשר ליירט אותו, וזה נכס אדיר. מול מטוסי הקרב הליליים של הגרמנים היה לו יתרון מהירות גדול עוד יותר, ושם הוא היה כמעט בלתי מנוצח ממש עד השבועות האחרונים של המלחמה, כשקומץ מטוסי קרב סילוניים גרמנים מצוידים במכ"מ יירוט יכלו סוף סוף ליירט אותו, אבל זה כמובן היה מאוחר מדי לשנות משהו. > למטוסים שחיל האוויר רכש בשנות ה-50 .. אחרי השיפוץ התקלות המשיכו בסדר, זה תואם את מה שכתבתי. > אז בלי התלהמות יתר פשוט לכתוב על אחד המטוסים הכי מוצלחים בתולדות התעופה, וכזה שמהירות גבוהה יותר מהמטוסים האחרים היתה הקלף המנצח שלו שהוא היה מתפרק נראה לי כטעות שדורשת תיקון מהיר לפני שמישהו נוסף יאמין לה. זה לא אישי. > דבר נוסף ריס איננה היועצת הלאומית לנושאי ביטחון אלא היא מזכירת המדינה אתה מוזמן לבדוק, או פשוט להיזכר, ותגלה שעד שנת 2005 קונדוליזה רייס היתה היועצת לבטחון לאומי, ורק ב-2005 היא קודמה לתפקיד מזכירת המדינה. היות והציטוט שמופיע אצלי הוא של "דוקטור קונדוליזה רייס, היועצת לבטחון לאומי של ארה"ב, 2004.", הוא נכון לגמרי משום שהוא מתייחס לתפקידה בעת שאמרה את המשפט הזה. > אז אנא תקן כאחד שבודק קוצו של יוד אז הכיתוב נכון ומדויק, אבל תודה על תשומת הלב.

למעלה