כל כך קרוב!

MrCola

New member
כל כך קרוב!

היי, התחלתי לכתוב ביומן חלומות בערך לפני שבוע. והיום בבוקר התעוררתי בערך ב 8 ואז המשכתי לישון, ואז חלמתי איזה חלום ארוך ,ואז בסוף לא יודע איך אמרתי את זה לעצמי , אמרתי שמתי שאני אתעורר אני אזכור את החלום ויכתוב אותו ביומן,ואז חשבתי לעצמי בחלום,אם אני יודע שאני בחלום,למה שאני לא יעבור לחלום צלול? ואז ניסיתי,פתאום ראיתי הכל לבן,שמעתי צעקות (של אח שלי ,והוא בכלל היה ישן) ואז לא יודע כל לא יכלתי להישאר בחלום אז התעוררתי.. תגידו,אני מתקרב לחלום חצלול? יש לכם אולי איזה טיפ בשבילי? תודה.

Bluescale

New member
! ../images/Emo45.gif

זה היה חלום פרה-לוסיד [טרום צלול]. נכון שהחלום ניצח אותך בסופו של דבר ולא הספקת להנות מפרי הצלילות בו אבל שמת לב שאתה בחלום! ישנן שתי הגדרות לזה - חלום צלול בצלילות נמוכה או פרה-לוסיד. אני מעדיף את השני כי בחלום עצמו לא הייתה עדיין צלילות. לגבי הלבן והצעקות - החלום שלך היה בסופו ועקב ההתרגשות של לגלות שאתה בחלום, החלום שלך "התאדה" והתעוררת. אל תדאג! ככה זה החלומות הצלולים הראשונים - קצרים מאוד! עד מהרה תוכל להאריך אותם.

MrCola

New member
אה אוקיי,שאלה..

תגיד, יש אולי צעד נוסף שאני צריך לעשות?

Bluescale

New member
אל תעשה צעד אחד יותר מדי

שלב שלב... תרשום ביומן. תהיה מודע יותר בזמן שאתה עושה בדיקות מציאות ולפני השינה תשכנע את עצמך שאתה באמת הולך לשון ולחלום ולכן תוכל להיות מודע לחלומות שלך. אל תלחץ על זה יותר מדי - זה יבוא לבד.

MrCola

New member
קרה לי עוד פעם

היי, זה קרה לי היום עוד פעמיים. הייתי מודע שאני בחלום וניסיתי לעבור לחלום צלול ואז החלום התערפל והתעוררתי. רציתי לשאול,אם אני מודע שאני בחלום,מה אני אמור לומר לעצמי כדי שאני יהיה בחלום צלול?

MrCola

New member
ועוד שאלה

לילד בן 12 וחצי בערך מסוכן לעשות את התהליך של החלום צלול? הוא יפחד מאוד מהשיתוק שינה? אני שואל בגלל שגם אחי הקטן עשה את זה והוא כבר התחיל את התהליך. תודה!

makron2

New member
יפה..

כול עוד אתה יודע שאתה חולם אתה בחלום צלול=חלום מודע ברגע שאתה מקבל מודעות צריך לשמור עליה לאורך כול החלום ע"י שמירה על קור רוח והגברת הצלילות. יש מידע מפורט באתר החלומות הצלולים של אלון ברמן. ובקשר לזה שאח שלך מתחיל - שאלה מעניינת,לי אישית אין תשובה בקשר לגיל שמומלץ להתחיל בו. בקשר לשיתוק שינה ותופעות נוספות,זה אולי קצת מוזר בפעמים הראשונות אבל אחר כך זה דיי זניח.

Bluescale

New member
דווקא

בגילו הצעיר יהיה לו יותר קל להכנס לזה ולחוות חוויות בונות. מה שנקרא, לבוא לפורקן מודע של רגשות שליליים ורצונות בלתי ממומשים בלי לפגוע בעצמו או בסביבה.

veybybv

New member
רק שזה יכול לבלבל אותו

לא? כמו העניין שמזהירים לא לקפוץ מבניין ולנסות לעוף עד שלא יודעים בביטחון שזה חלום.. או שבכללי זה עניין קצת מפחיד ורציני לילדים קטנים לא?

Bluescale

New member
כן זה היה יכול - אם זה היה נכון

אני פרסמתי תגובה על זה פעם. בדיקות מציאות נועדו לבדוק ב-ז-מ-ן חלום אם אתה חולם או לא. זה לא פועל הפוך (הסבר לגבי תהליך כימי במוח וגם לגבי מודעות - ארוך, מייגע, פשוט תמצאו את התגובה
) במילים פשוטות - כשאת/ה במציאות - את/ה יודע/ת את זה. מעבר לכך, גיל 12 זה כבר לא גיל שמתבלבלים עם מציאות.

MrCola

New member
אז מה אתם אומרים?

אז הוא יכול או שלא, ולveybybv למה זה מפחיד?

makron2

New member
אין הגבלה מסויימת

בנושא הגיל,חשוב לזכור שמדובר עדיין בחלום(למרות שהוא צלול)בסך הכל ויש אנשים שחווים את התופעה הזו מגיל מוקדם ובאופן שגרתי. עדיף שתתנסה יותר בעצמך ותקרא עוד חומר,אולי זה יקל עליך בקבלת החלטה יותר ברורה. חשוב לזכור:שישנם תופעות לוואי נדירות שדווחו(בספר: Exploring The World Of Lucid Dreaming) תופעות שכוללות הרגשה מסויימת של "ניתוק מהמציאות" כגון:ראייה מעורפלת,הרגשה של חוסר פגיעות ועוד..,למרות שמדובר במקרים נדירים מאוד עדיין חשוב להשאר מודעים לכך. (קצת קשה ש"מנותקים מהמציאות"
)

למעלה