כל כך מוזר.......

ליזי133

New member
כל כך מוזר.......

קורה לי משהו דומה למה שכתוב באחד השרשורים פה למטה |תדמיינו חץ למטה| זה: • ‫התרגלות יתר ‬ ththbh 18/11/10 21:33 • ‫מסכים‬ Amaterasu 21/11/10 00:36 מסכים, ומבין. אני התחלתי לתהות למה אני לא יכול פשוט "להשתגר" למקומות שנמצאים בטווח הראייה שלי. למה אני צריך לעשות "את כל הדרך" עד לשם... במיוחד כשנמצאים בתוך אוטובוס או רכבת. במקום לחכות כל כך הרבה, למה אי אפשר פשוט להגיע לשם מיד, כמו בחלומות? לאט לאט, אני מתחיל לחשוב ששם זה העולם האמיתי, ופה הכול מזויף. מצחיק שחז"ל אמרו את זה כבר לפני 2,000 שנה. לדעתי אנחנו מפספסים משהו, פשוט שזה מצב נוח להרבה מאוד אנשים. אז אחרי כל ההקדמה זה מה שקורה לי: "לאט לאט, אני מתחיל לחשוב ששם זה העולם האמיתי, ופה הכול מזויף." אני עושה מלא בדיקות מציאות ומבינה שפה זה העולם האמיתי אבל משום מה זה מרגיש לי לא אמיתי זה מרגיש שהכל מזוייף וששם הכל אמיתי וששם זה העולם בעצם...... פשוט להישאר עם המחשבות האלה? איך אני יכולה לשכנע את עצמי שפה זה באמת העולם האמיתי? (אני מבינה את זה אבל מרגישה כאילו זה לא...בערך כמו בסרט התחלה רק פחות קיצוני.......) ויש לי עוד שאלה....בדיקת המציאות כמו שהייתה בסרט עם הסביבון...זה בדיקת מציאות שאפשר לבצע? הכוונה אם כדאי לבצע אותה ואם היא אכן תראה לנו מה מציאות ומה לא? [סליחה שזה כ"כ ארוך]

makron2

New member
זה הגיוני..

שאנשים מרגישים את מוגבלות הגוף,כולנו יותר מהגוף הפיזי שלנו אבל יש הבדלים מסויימים בין המציאות לחלום מלא.

silverhawk

New member
אם זו שאלה פילוסופית,

גם התשובה תצטרך להיות פילוסופית (או לכל הפחות, 42). האם אני אדם שחולם שהוא פרפר או פרפר שחולם שהוא אדם? ואולי זה בעצם לא משנה? אלפי שנים האנושות התמודדה עם השאלות האלו, כך שכנראה שלא נוכל לערוך דיון ממצה בכמה שורות. אם זה נושא שבאמת מעניין אותך, את מוזמנת לנסות את החוגים לפילוסופיה באוניברסיטאות השונות. בנוגע לבדיקת הסביבון, כן ולא. הבדיקה הכללית שהוצגה בסרט היא של מבחן ההיגיון. כלומר, להסתכל סביבך ולראות האם הכל כשורה, לנסות להזכר איך הגעת לאותו מקום וכיוצ"ב. זהו כנראה מבחן המציאות היעיל ביותר (שהחסרון העיקרי שלו הוא בכך שהוא אורך מעט יותר זמן מהאחרים). הסביבון, מצד שני, הוא לא בדיקה טובה. יכול להיות שהוא יסתובב כרגיל, יכול להיות שהוא ימשיך להסתובב שעות ויכול להיות שהוא יתרומם באוויר. הכל אפשרי, לרבות פעולה הגיונית. לכן, אני מציע להתמקד בבדיקות המסורתיות (אבל בשביל הסרט, הוא בהחלט היה נאה).

Amaterasu

New member
תישארי פה

חחח אני יודע איך את מרגישה. ובכל זאת, יש סיבה שאנחנו כאן. ולדעתי, החיים האלה, כמה שהם נראים ארוכים, ייראו לנו כמו 5 דקות שינה כשנתעורר באמת, אבל אנחנו לומדים מהם כל כך הרבה דברים, שהם יותר חזקים מכל חלום שאיי פעם נחווה. בכל מקרה, ההרגשה הזאת רק אמרת שאת באמת מתחברת לאט לאט למה שאמיתי ונכון. רק תזכרי שיש סיבה שאת כאן. תמצאי אותה, ותעשי את הטוב ביותר שאת יכולה - לפני שאת מתעוררת.

למעלה