כל כך לחוץ...

ממצמצת

New member
כל כך לחוץ...

אני כבר לא מסוגלת לשאת את המצב הזה יותר, אני אומרת לכם עוד שניה אני נשברת. כל כך הרבה שינויים, כל כך הרבה לחץ ותמיד תמיד כל כך הרבה ציפיות. אני כבר לא מסוגלת לישון 6 שעות ברציפות. אני כל כך כועסת על אבא שלי, על המצב שלי ובעיקר על עצמי ועל הדרך שלי להתמודד עם המצב. אני בחורה בת 18, חיילת, סיימתי תיכון בהצטיינות ותמיד תמיד ניסיתי לעמוד בציפיות ובעיקר בציפיות של אבא שלי. אני לא בטוחה שזה הפורום המתאים אבל בכל זאת זה נחמד לשפוך קצת ממה שמציק לי פה בפנים כבר תקופה ארוכה. כבר שעה שאני לא מפסיקה לבכות, כי אני כל כך כועסת על עצמי שהבאתי את עצמי למצב הזה. טוב אני אקצר ואומר קודם כל תודה על אוזן קשבת וחוץ מיזה אם יש לכם עיצות כיצד לשפר את איכות השינה אז אשמח לקבל אותן. תודה

נ ס ת ר ת

New member
שלום ממצמצת...

אני חדשה בפורום הזה אבל מה שכתבת מאוד נגע לליבי ואני אתייחס לדברים שאוכל מאחר ואני עצמי לא סובלת מנדודי שינה אלא פשוט הולכת לישון לפנות בוקר בימים אלו בגלל שאני לא עובדת... אני מכירה את התחושה שבה את תמיד צריכה לעמוד בציפיות של כולם, להוכיח שאת מוצלחת, מוצלחת בלימודים, מוצלחת עם בני המשפחה, מוצלחת בעבודה ובעצם בכל תחומיי החיים, והמוזר הוא שלי היתה את אותה הבעיה עם אבא שלי גם כן, הוא תמיד ציפה שאני אהיה יותר מוצלחת...אולי ממנו...שיהיו לי חיים יותר טובים מאשר היו לו...שאהיה תלמידה יותר טובה ממנו, אבל הוא שכח דבר מה... הוא שכח שאלו החיים שלי ולא שלו, וגם את זכרי, אלו החיים שלך ולא של אף אחד אחר ורק את תחליטי מה טוב עבורך ומה לא, ההורים יכולים תמיד לייעץ לנו ולנסות לעזור עם היידע שלהם אבל רק את בסופו של דבר תחליטי על צעדייך. מנסיוני יש 2 אפשרויות (ואולי יותר), נסי לשוחח עם אביך, תסבירי לו איך את מרגישה, תבהירי לו שהוא בעצם גורם לך נזק בצורת ההתנהגות הזו כלפייך,תסבירי לו שאלו החיים שלך ושאת צריכה לחיות אותם בדרכך או... שפשוט תחליטי שמהיום והלאה את לא נפגעת יותר, את מתחזקת ומתמודדת עם כל הדברים הללו בעצמך,ואם תראי לאבא שלך או לכל אחד אחר שאת חזקה ומתמודדת אף אחד לא "ייטפס" עלייך יותר ואני מאמינה שיש בך את הכוחות האלו !! זהו בנתיים, אם תרצי להמשיך לדבר על זה פה בפורום או במסר האישי אני אשמח

ברוכה הבאה לפורום...וזה בסדר חמודה

את יכולה להיות כאן כמה שתרצי...ולשתף אותנו בכל מה שבא לך... קודם כל את צריכה להשתחרר לנסות לדבר על כל מה שכואב ומציק לך... אם אנשים קרובים או אפילו איתנו שזרים לך...תמיד טוב לקבל דעה ולהתייעץ עם אדם שאתה לא מכיר ויכול להיות אובייקטיבי...מכיר את זה מהעבר שאתה תמיד צריך להיות הכי טוב בהכל...ולעמוד בציפיות במיוחד של ההורים... וכשאתה לא רוצה ומתחיל להישבר...באים הפרצופים... תעשי מה שטוב בשבילך...ומה שאת מרגישה...אחרים לא יחיו את חייך... רק את קובעת מה תעשי בכל שלב של חייך... תנשמי עמוק...צאי לנשום אוויר צח...אני קורא לזה אויר פסגות... והכי חשוב תחייכי... אני כאן איתך...ואם יש בעייה או את רוצה לפרוק את הכל...את מוזמנת לעשות זאת בשמחה...ואם את מתביישת ויש לך בעיה...פני אלי במסרים... שיהיה לך ערב טוב...ושבוע נפלא...

יש לי הרגשה שדברים שאומר

בחלקם יחזרו על דברי ההמצמצת. אך אני אדבר איתך מכיוון נדודי השינה, רק לומר, קראתי את מה שרשמת כבר באותו יום, אך לא יכולתי לענות. שינה באה מתוך רגיעה. דברים מעוררים מפריעים לה, ולכן מומלץ, בין היתר, להימנע מקפאין לפני השינה ולא לעשות ספורט קרוב לשעה שרוצים לישון. לא יודעת אם ידוע לך, אך מרבית מקרי נדודי השינה הן כתוצאה מלחץ, דכאון וסיבות נוספות שלאו דווקא רפואיות. אין ספק שאת נמצאת בלחץ עצום. אם זה מהסביבה ואם זה מעצמך, ולכן אין פלא שעלייך לעבוד קשה מאוד בכדי לישון טוב. אם זה להירדם למרות כל המחשבות שעוברות עלייך ואם זה להמשיך לישון שינה רצופה ואיכותית. אך, לצערי, אין תרופת פלא שתיתן לך את השינה הזו, שאת בהחלט זקוקה לה, הטיפול היחיד שמתאים לך, זה טיפול בעצמך. את יכולה לבחור את הטיפול הזה, אם זה על ידי טיפול פסיכולוגי או למידה ארוכה של עצמך והבנה שאת לא יכולה לעמוד בציפיות של כולם מהסיבה היחידה שאת אנושית. אף אדם לא מושלם, ונעזוב את העובדה שזה לא בסדר ולא מגיע לך שיפילו עלייך על הציפיות המוגזמות האלה, אבל את צריכה להבין שמה שאת עושה זה בסדר גמור, וזה בסדר ליפול לפעמים (ומבטיחה לך, שגם אלה שנראים המושלמים ביותר, גם אלה שהצליחו בעבר, לפני כן - למדו מה זה כישלון). אבל מילים לא יעזרו פה, כי את חיה במצב הזה הרבה זמן. לא יעזרו לך כל המילים שאני בטוחה שבתוך תוכך את כבר יודעת. לכן- אני מאמינה שאת חייבת לעבוד טוב טוב על עצמך, לטפל בעצמך, להכיר בדברים החיוביים שבך, וללמוד שאת רק אדם וכך הציפיות שבעולם לא יוכלו לשנות עובדה פשוטה זו. אני מאמינה שרק אז, רק ברגע שלא תתני להורים שלך להשפיע עלייך בצורה כה קיצונית, וברגע שתלמדי לפחות להשלים את עצמך, אם לא לאהוב, אני מאמינה שאז תזכי לפחות לחצים, יותר שלווה, ושינה הרבה יותר טובה. אני לא אומרת שזה דבר קל לעשות, להשלים ולאהוב הם 2 דברים ששווה להגעי אליהם אך גם קשה, ולכן דברים עם מישהי, מישהו, אנשים שאת סומכת עליהם, אפשר גם אנשים אובייקטיבים, אל תשאירי הכל בתוכך, תביעי, תוציאי, גם זה דבר שלכעצמו יכול להפחית מהלחץ. בהצלחה, ומקווה שתקראי את מה שכתבתי, אני.

יפה אמרת

אך לפעמים קשה מאוד להגיע למצב שהאדם בעצמו יגיע לאן שצריך להגיע אני למשל נרדם בעזרת מדיטציה של גלי המוח תוכנה מהמחשב שהמציא איזה גאון שפועלת בתדר של כדור הארץ לדבריו להאמין או לא צריך לנסות לי לפחות זה עוזר

לא לפעמים אלא תמיד

וזה העניין. ולכן נדודי שינה לא יכולים לעבור סתם ככה עם תרופת פלא, כי לחצים וציפיות יישארו אלא אם אתה או כל אדם אחר יטפלו בהם. וזו עבודה ארוכה שכל שיותר משקיעים בה, כך התוצאות נראות בבירור יותר הן בטווח הקצר והן בארוך. ועל כל מקרה, אם מה שאתה עושה עוזר לך לשינה. למה לא. לפני כמה זמן השארתי כאן קישור המדבר על להתאים מוסיקה על פי גלי המוח שלך בכדי לישון בצורה טובה יותר ולהירדם בהתאם. אני

למעלה