כל חלום >> 7 שניות?

Psychopath1

New member
כל חלום >> 7 שניות?

למה כל הזמן אומרים לי שכל חלום הוא 7 שניות ?! הרי אם ככה, אז בשנת REM שלי (נגיד חצי שעה) אני אמור לחלום עשרות חלומות ? יש הוכחות לזה? זה נכון ?

MetalSinagouge

New member
זה לא נשמע טוב.

הREM הכי קצר בתאוריה הוא 10 דק', אני לא חושב שמקור מהימן היה טוען שכל חלום נמשך 7 שניות על השעון. חוץ מזה ממחקרים שעשו הראו שמימד הזמן, כל עוד הוא לא משתנה, בחלום צלול די דומה לזה שבמציאות ז"א אם אני סופר 10 שניות גם במציאות יעברו 10. כל חלום שנמשך 7 שניות היה די בלתי אפשרי לזכירה או מעקב.

v a l e n t i n

New member
אני שמעתי שחלום נמשך 8 שניות

וזה שאתה סופר 10 שניות בחלום לא קשור ל 10 שניות במציאות.

Roy1232

New member
בחלום צלול דווקא..

וזה נשמע לי מאוד הגיוני כי המודע שלך עובד כמעט כמו במציאות בחלומות צלולים, כנראה שתחווה את הזמן בצורה דומה, ושוב חוזרת השאלה שהעליתי קודם על שליטה על זמן בחלום צלול. ותחשבו על זה כמו על סופרמן.. מה עשה המסכן? שינה את היחס בין הזמן האישי שלו לזמן במציאות והתחיל סתם ללכת. אבל אז זה נראה כאילו הוא עבר חצי עולם בשניות. לדעתי משהו בסגנון הזה אפשרי בחלום.. ואם להגיד את האמת אני לא שולל אפשרות כזאת במציאות.. רק נשאר מי שיגלה אותה
צריכים לעשות פורום זמן, יכול להיות אחד הדברים הנדירים..

MetalSinagouge

New member
על זה דיברתי.

שזה יכול להיות מצד אחד 7 ומצד שני 8, זה לא נשמע לי הגיוני שיש גבול כ"כ מדוייק. זה כמו שאומרים ששינה ממוצעת אורכת 8-10 שעות, לא באמת מתכוונים לזה "על השנייה\דקה". אני אישית זוכר אירועים מחלומות שנמשכו הרבה יותר מ7 שניות בזמנחלום.

v a l e n t i n

New member
התכוונתי ש..

סה"כ הזמן במציאות שאתה ישן וחולם זה 8 שניות. לעומת זאת בתוך החלום אתה יכול להסתובב יום שלם. אל תשווה זמן שינה לזמן שעובר לך בתוך החלום.

silverhawk

New member
למיטב ידיעתי

זמן כל חלום נמשך בין מספר שניות לעד כ-15 דקות.

DJfroyke

New member
בזמן שינת ה REM

אנו חולמים. עינינו מרצדות, ליבנו דופק במהירות גבוהה יחסית, גלי המוח שלנו הם בעלי תדירות גבוהה וכו'. שינת ה REM מהווה כ 20% מזמן השינה שלנו. הREM הוא השלב החמישי מתוך חמשת השלבים המרכיבים מחזור שינה, שאורך כ 90 דקות. כך יוצא, ששינת REM ממוצעת אורכת כ 18 דק' בממוצע (זאת אומרת שלפעמים היא אורכת כ 10 דק' ולפעמים חצי שעה או יותר), ומתרחשת כ 4-5 פעמים בכל לילה. אני מקווה שקיבלתם תשובות. אה, בנוסף, כמו שאמרו בשרשור הזה כבר, מחקרים מראים שהזמן שלוקח לנו לבצע פעולות בחלום זהה לזמן שלוקח לנו לבצע פעולות במציאות, וזאת בדקו על ידי חולמי-צלולים, שריצדו בעיניהם כל 10 שניות שעוברות בחלום, לבקשת המדענים שבדקו אותם. אז אל תאמינו לכל השטויות האלו, בקיצור. אנשים מתלהבים להסביר שמימד הזמן בחלום שונה מהמציאות, ושאפשר לחוות חודשים ושנים בחלומות של 10 דקות (או 8 שניות לפי הגאון שהגה את העובדה שרשומה בשרשור הזה). הכל פרסומות. שטויות במיץ עגבניות. מיתוסים. שקרים. המצאות. די לבורות!! אין פה מיסטיקה ולא ערפל מסתורי. הזמן בחלום הוא כמו הזמן במציאות. ולמי שרוצה לקרוא את ההסבר שלי, לגבי איך אנשים חולמים חודש שלם בחלום אחד, שילך דף אחד אחורה ויראה את הדיון שלי ושל SilverHawk. ואם מישהו לא מאמין פה לעובדות שרשמתי, שיקרא את הערך REM בויקיפדיה!!!!

למעלה