כל התשובות

dominik

New member
כל התשובות

תראו, מתוקף היותי דתיה אני מבקרת באתר שלכם מדי פעם (כבוד למסורת, אתם יודעים.. משהו כמו הסדר המשפחתי). בדרך כלל אני לא כותבת (תמיד הייתי מהסוג שמצותת), אבל אני חייבת להתייחס לתופעת הנטישה של הפורום הזה, בעיקר בגלל שלדעתי היא מייצגת הרבה תופעות אחרות ב``ציבור שלנו`` (אוי כמה שאני שונאת את הביטוי הזה..) אתם רוצים לדעת למה יבש פה וכולם עוזבים? אז הנה,take it or leave it: קודם כל, בעצם ההגדרה של הפורום הזה יש ``פאק`` בסיסי: יש פורום תיכוניסטים, ופורום נשואים, פורום שירה ופורום הכרויות. אז במקום שיכנסו לפורום של דתיים אנשים שיש להם מה לומר בקשר לכל הנושאים הנ``ל והם גם, במקרה, דתיים, מתרחש פה תהליך מוזר שכל מי שנכנס לפה מיד מרגיש צורך עז להתבטא בנושאים פוליטים ואידיאולוגיים (ראה שתי הודעות למטה), או לחליפין לצטט שירים של ``איפה הילד`` (ראה כל שאר ההודעות למטה). אז שירה זה באמת נורא חמוד, וגם אידיאולוגיה זה חשוב מאוד, אבל כמה אפשר לטחון את ``כולנו מכורים`` ו``לא ניתן את ירושלים``, ובמיוחד לאור העובדה שרוב האנשים פה די מסכימים אחד עם השני בכל מקרה? סיבה שניה לתופעת ה``כולם הלכו`` היא שהפורום הזה, להבדיל מרבים וטובים אחרים, ננעל באיזשהו שלב על שני כותבים עיקריים (ולפי מצב הענינים פה, מאוד יכול להיות ששניהם היו בעצם אותו בנאדם תחת שני שמות שונים). במקום שיתרחש פה תהליך טבעי של ירושת והשרשת כותבים חדשים, כולם יושבים ומחכים ש``הזקן`` יואיל בטובו לפלוט משהו. אני מודה, שגם אני הייתי חלק מהתופעה הזאת, ודי לא מצאתי מה אפשר להןסיף, אבל אם אתם לא רוצים שהפורום יגווע, צריך להתחיל להזיז את עצמנו, ולומר את דברינו, גם אם הם לא בדיוק ציטוט של הרמב``ם או מרכז הרב. זה פורום של דתיים? אז בואו נהיה דתיים. דתיים חיים, דתיים עם בעיות אישיות, דתיים תיכוניסטים ודתיים משפחתיים. ובתור תרומה למאבק המדיני, אני מוכנה להרים את הכפפה ולהציע נושא: אני בת 17.5, ושנה הבאה הולכת לצבא או לשירות. אני רוצה לשמוע חוויות, רעיונות, הצעות וסתם שטויות בנושא. (טוב, לגברים שביניכם, המלצות לישיבות הסדר הם די מחוץ לתחום בקטע הזה של חיי..). אז שבו ותכתבו משהו, כי זה תלוי רק בכם. בהצלחה דום

אבי*

New member
את צודקת

אני מסכים לכל מה שכתבת מלבד דבר אחד ללכת לצבא את מבינה כתור דתיה שזה לא רלוונטי ולשירות לאומי ידוע מה שאמר הרשל``ץ הרב מרדכי אליהו שליט``א שזה ממש סכנה רוחנית לבנות ומניסיוני לא נשאר לי אלא להסכים איתו וד``ל

מיקי*

New member
שוב אני לא מסכים

אני לא חושב שבגלל היותה דתיה נפסל מיד הנושא של הליכה לצבא. ואני לענ``ד גם לא חושב שזו דעתו של מרן הרב מרדכי אליהו. אמנם ישנה סכנה בהליכה לצבא, אולם בעת של מלחמת מצוה גם בנות יצאו לצבא (גם אם לא נשאו נשק). ולעניין זה השירות הלאומי נחשב גם כן כצבא. כל אחת צריכה לראות היכן תשפיע יותר והיכן יבא לידי מיצוי מירב הפוטנציאל הטמון בה. בין אם זה בצבא ובין אם זה בשירות הלאומי. הכל יוצא מהשקפת עולמו של מי ששואל ומי שעונה האם כרגע אנו נמצאים במדינה שיש חשיבות לעצם המדינה או לא. והאם אנו נמצאים עדיין במהלכה של מלחמת מצווה או שהיות ואין חשיבות עצמית למדינה אזי המלחמה איננה כלל ועיקר רלוונטית ולכן אפילו לבנים אין סיבה ללכת (ראה ההשתמטות ההמונית של ציבורים שלמים מהצבא) ואני מבקש מראש מכל המגיבים שעשויים להיות לתגובה זו לענות על הדברים עניינית ולא לתקוף אישית (אוי, כמה שזה נשמע מוכר, לא?)

אבי*

New member
אנחנו במלחמת מצווה?

מיקי מה הגדרה למלחמת מצווה? ומה הקשר בין שירות בבי``ס כתור שירות לאומי שזה רק חוסך כסף לתקן של מורה למלחמה חוץ מיזה שלדעתי הצבא בזמן האחרון הוא כלי פוליטי ולא מיקצועי ראה ערך הפקרת ביטחון מתישבים וישובים והסתמכות על האויב בחילוץ פצועים רק בגלל רעיונות של ``שלום``

התמ-ים

New member
את לא צודקת, דומיניק, ואני גם אסביר ...

יש לך שתי הנחות בסיסיות ששתיהן שגויות: הנחה א`: שכולם עוזבים את הפורום בגלל שמשעמם. הנחה ב`: שהפורום הזה עומד בפני עצמו. 1. הפורום הזה לא עומד בפני עצמו, והוא קשור מאוד לגלאט צ`אט של תפוז. רוב הכותבים פה, מצ`וטטים שם, כשהם לא לא קוראים הודעות בפורום. 2. כל העזיבות שמדברים עליהם, הם לא בפורום, אלא בעיקר בצ`אט, וגם בפורום. העזיבות הם בדר``כ בגלל סיבות אישיות. העזיבות של הצ`אט הן גם מסיבות אישיות וגם בגלל הרגשה של התמכרות, שרוצים להפסיק אותה. 3. חיפשתי ציטוטים של שירים של איפה הילד, ולא מצאתי. (אם התכוונת לציטוט שלי: ``המנון למכורים``, אז במקור הוא של ``גזוז``) ואגב, רוב השירים כאן הם מקוריים, פרי עטם של הכותבים פה. 4. את חוטאת לאמת כשאת אומרת שכל מה שיש כאן זה 5. אם את רוצה שיהיה פה דיון על הגיוס לש``ל או צבא, תעלי את זה בתור הודעה, ותראי את התגובות שתקבלי. אם את לא תעלי נושא שאת רוצה דיון עליו - אף אחד לא יעשה את זה בשבילך. אין כאן מישהו שאחראי על תוכן הדיונים שיתנהלו כאן. אם מישהו מעוניין בדיון על נושא מסויים, הוא מעלה אותו. נהייתי יותר מידי רציני, אז אני אפסיק עם זה. דומיניק, אני מקווה שתקבלי את זה כביקורת בונה, ולא כניסיון לפגוע בך, ח``ו. אני מקווה מאוד שניזכה לראות כאן בפורום, עוד הודעות מפרי עיטך. שיהיה לך ולכולם יום טוב ובשורות טובות.

התמ-ים

New member
חלק מההודעה נעלמה לי

אז בקשר לסעיף 4 שלי: 4. את חוטאת לאמת כשאת אומרת שכל מה שיש כאן זה אידיאולוגיה בגרוש או ציטוט שירים, אם באמת את נמצאת הרבה, כמו שאת טוענת, אז את צריכה לדעת שיש כאן עוד הרבה דברים אחרים, מציטוט שירים, דרך דיונים מעמיקים בכל מיני נושאים, ועד הגיגים לפרשת השבוע. אם לא נתקלת בזה עד עכשיו, אז את מוזמנת לבדוק קצת כמה דפים אחורה, ולראות שאת טועה, ובגדול. 6. בקשר לכמות הכותבים כאן: אם תבדקי את רימת המשתתפים בפורום, בתחתית המסך, תראי שאין כותב או שניים עיקריים, אלה די הרבה 7. נכון שהרבה חלקים מהתוכן של הפורום הזה יכולים בקלות להגיע לפורומים אחרים (שירים, סיפורים וכו`), אבל כולנו כאן זה קהילה אחת, שלא יוצאת לחפש בפורומים זרים (אולי קצת :) ושוב יום טוב, ובשורות טוב לכולם

מיקי*

New member
גם אני לא מסכים

דומיניק עם כל הכבוד לך, כמו שאמרת את חדשה, ולכן אינך יכולה לשפוט מה קורה בפורום. כי כמו שהתמים אמר הפורום קשור קשר בל יינתק עם הגלאט-צ`אט של תפוז והחברים המשתתפים בפורום הינם כמעט בלי יוצא מן הכלל גם מצ`טטים נהמנים בצ`אט. חלק גדול מהודעות הפורום קשורות לדברים שארעו בצ`אט במהלך היום. וכמו שהתמים אמר, רוב הזמן אם מחוברים למחשב אז מי שלא בצ`אט כנראה נמצא בפורום ולהיפך. בנוסף שוב כפי שהתמים אמר (אני מתנצל שאני חוזר הרבה על דבריו, אבל המביא . . .) רוב הפורשים פורשים מהצ`אט ולא מהפורום, כי את עוד תיווכחי לדעת עד כמה הצ`אט ממכר, לא רק כי משעמם, אלא כי פשוט נפלא לדבר עם האנשים הנמצאים בו. (וכאן אולי המקום להודות לכולכם על הנעמת הזמן שאתם גורמים לי ובוודאי גם לאחרים: ירוק, מיו (למרות שכרגע את בתהליכי גמילה), תחתית השאול, ציק, קיש, קורקי, גאלה, ירדן, יריב, איתני, טורבו, תעלול, סלו, אימייל, נריה - ואם שכחתי מישהו עימו הסליחה). ולכן בגלל ההתמכרות הגורמת לאובדן שעות עצום ביום ובלילה, ישנם כאלה המנסים להיגמל ולכן עוזבים את הצ`אט, אבל רובם לא את הפורום. באשר לתכנים, כל אחד מעלה לפורום מהרהורי ליבו ואם באותו הזמן ההרהור היה משהו שהינו לדעתך פוליטי זה מה יש, כי זה מה שהיה לאותו אחד (במקרה זה אני) בראש ובלב ורצה לשתף את חבריו לפורום. את מוזמנת לפרסם ולהעלות לפורום מהגיגייך ולפתוח בדיונים שיכולו להתפתח לעתים לויכוחים סוערים (אבל אנחנו לא מחפשים אחידות כי אם אחדות). מצטער שתגובתי יצאה קצת ארוכה (ואני מתנצל אם נשמעה ממנה נימה אישית כי לא היתה כל כוונה לפגוע בך אישית ח``ו) אבל כואב לראות את הצ`אט נעזב ככה ע``י חבריו ואחראיו (מה שגורם בימים האחרונים לבלאגן לא קטן) ומקוה להמשיך לראות את כולכם אם לא בצ`אט לפחות בפורום.

ממש לא נפגעתי - מיקי אותי רגילים לשכוח:)

ולעצם העניין - אגיב בזמן ומקום שיראו לי ולא לפי התכתיבים שלכם:)

למעלה