כל העולם במה

חן (*_*)

New member
כל העולם במה

כל העולם במה כל העולם במה מסביב תפאורה שעליה איש לא חלם, איש לא שמע או ראה נהרות, אגמים, מפלים גאיות, הרים ועמקים שדות, עצים ופרחים בשלל צבעים. זהו עולם רצוף עלילות וספורים זה בזה, מחוברים ושזורים יש בהם מן המלחמה והשלום שנאות ואהבות תככים ומזימות לכל אחד מאיתנו יש בעולם יעוד, מטרה אנחנו השחקנים במשחק החיים יש מאיתנו מי שיש להם תפקידים משניים ויש -מי שראשיים כולנו חשובים להשלמת הפאזל, אנחנו-המרכיבים. זהו סרט שיש בו הרבה עניין, הרבה אירועים. שילוב של מתח, דרמה וקטעים מרגשים זהו סרט מיוחד, כי בסרט הזה אנחנו לא הצופים אנחנו חלק ממנו, ואותו אנו כל יום חיים. כל העולם במה ואנחנו עליה משחקים והבמאי הוא - אלוהים.

יש לי בעיה עם הבמאי../images/Emo7.gif

אלוהים,לא אמור היה להקצות כל כך הרבה רשע לעולם עד כי אנחנו שבים ותוהים מהו טבעו האמיתי של-אלוהים..

חן (*_*)

New member
אלוהים...........

אלוהים חולם. ששה ימים ברא אלוהים את היקום וביום השביעי שבת ממלאכתו ונרדם. ושם באי שם חולם אלוהים את חלומו, ואין הוא יכול לברור ואין הוא יכול לשלוט, לא בטוב ולא ברע. ואנו כולנו דמויות באין, בחלום, בתת מודע של האל. שם שליחי השטן ומלאכי מרום צחים וענוגים רוקדים את ריקודם יחדיו. והוא אינו שולט בסיוטיו לא בטוב ולא ברע. ששה ימים ברא אלוהים את היקום וכה עייף עד כי נרדם וחלם. THE SHOW MUST GO ON

Nalliss

New member
את זה אהבתי מאד.../images/Emo6.gif

יש לך שם תיאוריה משעשעת. כן, אני מסכימה, אם כבר קיים הדבר הזה אז יש לו סיוטים ואנחנו חיים בתוכם. (זה הציניות מדברת, אני קוראת לה "מותר" עוד נהיה חברות טובות יום אחד...) - אתה חושב גם לפעמים, מה סובר האלוהים, כשמתוך תוכי בוקעים, צלצולי פעמונים? ואולי, האל אילם, כן, אינו דובר דבר... ובליל הוא חולם ואנו אך חלום מוזר? אילו הוא היה אומר, מה אמר? ודאי, כי החלום נגמר. בכלל, שירים על תיאולוגיה זה כיף! נאליס.

חן (*_*)

New member
"אל רחום וחנון..."

לעיתים, בין נים לנים אני תוהה ושואלת, מה עושה האלוהים כשקולות פצועים, נשים גברים וילדים את ליבנו עד זוב דם, קורעים נאנח הפצוע בכאביו וממלמל בלחש: אלוהים, עזור לי... צועקת ובוכה אם שכולה: למה אלוהים........ למה ??? ובבתי הכנסת נושאים מאמיניו תפילה-"אל רחום וחנון..." האמנם???????? יושב הוא במרומים עסוק? אולי, עוסק בענייניו סביבו משרתיו המלאכים הנאמנים דואגים לו לכל צרכיו למטה, ברואיו, הורגים עם בעם באין מפריע קולות מלחמה, בכי ונהי, העולם כמרקחה ואלוהים, ניעור ממנוחת הצהריים, מתמתח ואומר- אוףףף... איזה סיוט היה לי בחלום.........

איפה אלוהים?

אספר משהו על ילדים רעים. אחחחח מה זה בימינו עוד קוראים לילדים ילדים רעים? מה קורה כאן?? זוג אחד,הורים לילדים בני 10 ו 8 יצאו כמעט מדעתם בגלל מעשי השובבות של ילדיהם. הילדים היו פגע רע כזה שידם בכל ויד כל בם,כל מעשה קונדס שקרה בבית הספראו בשכונה,ההורים ידעו שתיכף תגיע אליהם הבשורה שילדיהם מעורבים בו בצורה זו או אחרת.שום עונשים לא עזרו,שום איומים לא הרתיעו את הילדים מלהמשיך להתפרע. כשההורים כבר היו על סף התמוטטות עצבים,מישהו הציע להם שכדאי אולי לזמן את הרב שיחליף איתם כמה מילים קשות.אלי חרדת אלוהים תיפול עליהם,והם יחדלו מהתנהגותם המזיקה.הלכו ההורים אל הרב,סיפור לו על הצרות שיש להם עם הילדים, וביקשו את עזרתו.אמר להם הרב:"אל תדאגו,הערב אני אבוא אל ביתכם ואטפל בבעיה.אני ארצה לדבר עם שני הילדים,אבל עם כל אחד מהם בנפרד" בערב הגיע הרב לבית המשפחה,התיישב באחד מחדרי הבית וביקש שישלו אליו לשם את הילד הצעיר. כשנכנס הילד לחדר,הסתכל עליו הילד בסבר פנים חמור ושאל אותו:"איפה אלוהים?" הילד לא ענה. הרב הסתכל עליו בעיניים יוקדות זעם ושאל בקול רעם יותר: "איפה אלוהים??!!" עדיין הילד לא הוציא הגה מפיו.הפעם הרב כבר ממש היה מרוגז ושאל בצעקה:"איפה אלוהים???!!!" הילד הנפחד לא ענה וברח מהחדר.הוא רץ לחדרו, נכנס לתוך ארון הבגדים והתחבא שם. אחיו הגדול הצטרף אליו לשם תוך שניות,ושאל אותו מה היה כל כך נורא,מה הפחיד אותו כל כך? ענה לו האח הצעיר:"אל תשאל באיזה צרות אנחנו הפעם,אלוהים נעלם ועכשיו מאשימים אותנו בזה"

Nalliss

New member
חחח... לא חשבתי על זה

אבל את יודעת, כל הכאב שיש מסביב זה רק חלק מהמציאות. אני לא מפרידה בין דברים רעים לדברים טובים- אלו מושגים שגויים מבחינתי- כי הם תלויי מוסר- עוד מושג שדבוק חזק למשקפיי האמונה. זה כיף להשתעשע בסוגיית האלוהות, אך ברובד המעשי הוא חסר תועלת ומכאן שחסר משמעות (אלא אם כן מנוצל למטרות רווח- או אז יש סתירה פנימית). אני משתדלת לא להאשים את המסכן יותר מדי... שכן אנו יצירי סיוטו, ככלות הכל, תראי בשביל מה הוא קיים- כל כך הרבה אחראיות ו... איכס. גם אני במקומו הייתי יוצאת לפנסיה. נאליס.

נאליס

הצרה שאנחנו נזכרים בו ופונים אליו בצר לנו. וביתר הפעמים אנחנו מניחים אותו בצד,בתקווה שלא נזדקק שוב לערב אותו בצרות שלנו. אך אם נפתח את היריעה בנושא לא נצא מכך. פעם כתבתי כאן את לחישת אלוהים, מניחה שלא קראת, אז מביאה אותו שנית. לחישת אלוהים. האדם לחש:"אלוהים,דבר אלי" וציפור שיר חלפה בשמיים, אבל האדם לא שמע. צעק האדם:"אלוהים,דבר אלי!" ורעם אדיר התגלגל בשמיים, אבל האדם לא הקשיב. הסתכל האדם מסביבו ואמר:"אלוהים,תן לי לראות אותך, וכוכב זרח במפתיע אך האדם לא ראה. צרח האדם..."אלוהים,הראה לי נס" וחיים חדשים נולדו, אך האדם לא שם לב. ביאושו החל האדם לבכות:"אנא, גע בי אלוהים,כך שאדע שאתה כאן" ומיד הושיט אלוהים ידו מלמעלה ונגע בכתפו של האדם. אבל האדם נפנף ממנו והלאה את הפרפר שנחת על כתפו. אלוהים תמיד נמצא סביבנו,בכל אותם דברים קטנים שאנו נוטים לקבל כמובנים מאליהם... גם בתקופתנו האלקטרונית והמתקדמת אלוהים נמצא איתנו,רק צריך קצת רוחניות על מנת לראות אותו. ובאותה הרוח אוסיף עוד אחד: והאדם בכה וילל:"אלוהים אני זקוק לעזרתך" ודואר אלקטרוני הגיע עם בשורות טובות ועידוד. אבל האדם לחץ על כפתור המחיקה והמשיך לבכות. אל תחמיצו ברכה רק בגלל שהיא לא ארוזה בעטיפה שאתם מצפים שתהיה עטופה בה. צפו לבלתי מצופה.

Nalliss

New member
אם זה מעביר לך את היום...../images/Emo39.gif

האמונה שמחזיקה אותי הכי היא שאדם יוצר גורלו הוא. אם אתחיל להאמין בכוחות... מיסטיים... לא אעבור אף דקה. ישנם שחיים עבור החיים שאחרי, ישנם אלו החיים את הרגע, ואלו שחיים, סתם, בלי סיבה, התירוצים יטיילו הלוך וחזור מן הדעת, אבל הדעת לא עוזבת החיים (אני לא מדברת על מקרים חריגים). תירוץ 0: אילו קוננה בי אמונה כי מקום אחר הוא טוב יותר הייתי מתה כבר לבטח. אילו קוננה בי אמונה כי יש יצור שלם מביט עלי למטה אל רמתו אין עלי אף לחלום לא הייתה סיבה למאמץ. אולי אותך זה מנחם לחשוב שמישהו שומר עליך... אני לא רואה סיבה שישמור עלי אם אף אחד אחר לא זוכה ליחס מיוחד. ומעבר לכל- אם יש אלוהים, והוא יצר בני אדם- לשם מה? סתם? כי בא לו? צריך לחפש מהות כלשהי... ואז: א. או שיש לך מטרת על לקיומך (ואני מעדיפה לעשות מה שבא לי) ב. או שאין מטרה לקיומך (ואין זה מבאס) אני פשוט לא מפתחת תקוות מתוסבכות שאיני בטוחה בקיומן. (לקקטוס אמרה נחמדת- לא לוקח כמובן מאליו) נאליס.

למעלה