כל הכבוד!!

חרדית

New member
לא אלי זה לא ככה!

זה בחורים שראו שהם לא יכולים לשבת וללמוד נכון נשבר להם לשבת והם לא רוצים להתבטל. ואם תורתם היא לא אומנותם הם חיבים למדינה כמו כולם. זה בחורים שלמרות כל ההתנגדות נגדם החליטו שהם יוצאים והולכים לצבא. זה בחורים ששורפים את השם שלהם תמורת החיוב של המטלות שלהם. אקשן אישי? מה הקשר אולי תאמר את זה על כל חיל??? זה שהם לא אוכלים שרצים והם עדין שומרים על ההעקרונות שלהם למרות שהם שם זה עדין לא סיבה לזלזל בהם. חרדית.

אלי פלס

New member
תיקון טעות

אני לא התכוונתי לחיילי הנח"ל החרדי בהכרח... ובכל זאת, יש הבדל בין חיילים חילוניים לחרדים. עבור נער חילוני, מדובר בהכרח. כל דבר שהוא הכרח - הוא כבר לא ממש מרגש...הוא שומע את קיטורי אחיו וחבריו הגדולים ממנו במשך שנים ואז, כשמגיע תורו - הוא לא ממש נלהב להתגייס. בניגוד לנער חרדי. כולנו זוכרים איך התלהבנו מ"הרובים הגדולים" ומהמדים וכו´ וכו´... בזנו להם אבל גם קינאנו בהם. זו הקרקע עליה צמחו אותם חיילי נח"ל חרדי... מעבר לדיעותי האישיות על הצבא הישראלי, אני לא מוצא שום "כל הכבוד" באותם חיילים ככלל. אני מסייג את מה שאני אומר בכך שייתכן ולפרטים מסויימים מביניהם, אכן מגיע כל הכבוד. אבל לא מדובר על הכלל...

G.O.D

New member
Don´t Push U´r Luck

בעולם כמו של היום, שכל מה שמעניין כל אחד זה עצמו וכמה הוא מרוויח כאן ועכשיו, גם מי שהולך לצבא מיתוך הכרח ומיתוך חוסר ברירה עדיין נותן שלש שנים מהחיים שלו למדינה בתמורה כמעט אפסית. ואלו שהולכים לחיל קרבי אפילו מסכנים גם את חייהם, והמצב של היום רק מגביר את זה, כל מי שהולך לחיל קרבי, בין אם זה מיתוך "הגשמה עצמית" ובין אם זה מיתוך "רצון לתרום" ובין אם זה מיתוך "הכרח" ובין אם זה מיתוך "אקשן" עדיין טכנית הבחור\ה נותן 3 שנים ולפעמים יותר (קצינים משרתים בקבע) למען המדינה ומקבל משכורת מזערית בקושי רואה את הבית, וכאמור מסכן את חייו. השורה האחרונה, לא לפרטים מגיע כל הכבוד, כל מי שהולך לקרבי במצב של היום מגיע כל הכבוד. אני תוהה אם כתבת את מה שכתבת בגלל שידעת שתקבל תגובות כאלו... פרובוקטור דמגוגי שכמותך...

אלי פלס

New member
לרגע שקלתי לענות לך ברצינות...

אבל השורה האחרונה שלך גרמה לי לוותר על הרעיון. התגובה שלך לא שווה התייחסות...

G.O.D

New member
עובדה שהתייחסת...

האמת שהייתי מעדיף שתתייחס למסר האישי ששלחתי לך, אבל דווקא אליו שזה באמת דבר חשוב לא התייחסת... אוקיי, הבנתי את העינין... היה נעים להכיר... אדיוס.

adam222

New member
ילדים, לא לריב! תשלימו עכשיו!

חרתנו על דגלנו להתייחס זה לזה כאל חברים דעה שונה - זה בסדר זיכרו: אנשים שווים זה לזה אך שונים זה מזה

uri80

New member
אלי - אני ממש לא מסכים

בזכות החברים שלנו שקורעים ת´תחת ומסכנים את החיים שלהם ברגע זה אנחנו יכולים לשבת כאן ולדבר

אלי פלס

New member
אני רואה שכולכם חוזרים לאותו המקום.

לא נכנסתי כאן לוויכוח האם השירות ביחידות קרביות הוא טוב או רע. לא טענתי שאותם חיילי נח"ל חרדי ראויים לגינוי. זה דיון למקום אחר... כל מה שטענתי זה שאין מה להתלהב מאותם חיילים. זה הכל.

yariv~2

New member
זה לא נכון!

אלי, אולי אתה מכיר את נוער מרצ... אבל אני, כל החברים החילוניים שלי, מוכנים להוציא את הנשמה בצבא, וזו עובדה שיש כ 85% שמבקשים להיות קרביים... זה שיש פרזיטים, לא אומר שכולנו כאלה... (ואני לא רומז לאף אחד!)

למעלה