כל הכבוד על פתיחת הפורום

Ran sch

New member
כל הכבוד על פתיחת הפורום

רעיון מצויין ! ועכשיו בהמשך לרוב השאלות הלא קשורות שהאנשים שואלים כאן אני מוסיף כשאני מטגן חביתה - מה עדיף שמן סויה או חמאה ? טוב, האמת שאני עדיין נאבק ב"להתחיל " מצד אחד מחפש קומפיילר טוב שייאפשר לי להגיע לכל התכונות של הפאלם מצד שני אני סטודנט מרושש שמתכוון לעסוק בזה בתור תחביב ולא מתכוון להשקיע 400 ירקרקים. אני מחפש שפה וקומפיילר להתחיל לרוץ איתם - ואולי גם מישהו שמתחיל כמוני לתכנת לפאלם שנוכל להעביר ביננו את השלבים הקשים של ההתחלה. יש לי נסיון בכתיבת פונקציות (לא נגזים ונקרא לזה תוכנות) בשפות C, פסקל ו בייסיק אז אני מניח שאם אני אצטרך ללמוד אחת מהן אני אצליח. אבל חשוב לדעת ממה מומלץ להתחיל.

udifpalm

New member
הכי טוב להתחיל מתוכנה קיימת

מקורות טובים לתוכנות קיימות: www.palmopensource.com http://www.codebeach.com/index.asp?TabID=1&CategoryID=10 קצת לינקים מעניינים: http://rumkin.com/reference/palm/ http://www.palmos.com/dev/support/docs/palmos/PalmOSCompanion/CompanionTOC.html הלינק הבא לקוח מאתר onboardc שזה קומפיילר C לפאלם שרץ ע"ג הפאלם עצמו. http://onboardc.sourceforge.net/cookbook.html כמו כן, כל התוכנות ה-PIM העיקריות של הפאלם (Datebook, Address, Memo, Todo) מופיעות עם קוד המקור שלהן כחלק מה- SDK. ישנן תוכנות נוספות המופצות עם קוד מקור כמו PalmPDF, FileZ, Strip, UAE, Frodo וכו', אבל אלו תוכנות גדולות ומתקדמות ובוודאי שלא הייתי מתחיל בהן. בשלב הבא, יש צורך לבחור קומפיילר. אם אתה מתחיל מתוכנה קיימת, ישנה סבירות גבוהה שהיא תוכננה להתקמפל תחת prc-tools או codewarrior. בחר את הקומפיילר שאיתו תוכננה התוכנה להתקמפל במקור, או אם אין לך את שני הקומפיילרים, בחר את תוכנות שנועדו להתקמפל תחת prc-tools. באופן כללי, אם תמצא קבצי makefile התוך הפצת קוד המקור, כמעט בטוח שהיא נועדה להתקמפל עם prc-tools. חלק מהתוכנות פותחו תחת לינוקס ולא תחת ווינדוס. אם אתה מתקין prc-tools תחת cygwin (סביבת "אמולציה" ליוניקס תחת ווינדוס) כנראה שלא תהיה לך בעיה. יש לך גם אפשרות לקמפל תחת PODS 1.2 שהיא בעצם מעטפת GUI לכלי prc-tools (אולי קצת יותר מכך) שניתנת להורדה מאתר פאלם, אבל קח בחשבון שמעט מאד תוכנות (אם בכלל) פותחו בעזרתה. לאחר שהצלחת לקמפל את התוכנה ולהריץ אותה בהצלחה (כך שהיא תתפקד כמו הקוד המקומפל שהגיע עם קוד המקור), תוכל להכניס לאט-לאט שינויים ובסופו של דבר תקבל תוכנה חדשה שעושה מה שאתה רוצה. בדרך תלמד קצת על תכנות פאלם. התוכנה הראשונה שכתבתי לפאלם התבססה על ה- Datebook מה-SDK. לקחתי אותה, הוספתי קוד ללוח שנה עברי שמצאתי עם רשיון public domain (אפילו לא GPL שהיה עושה לי בעיות), שיניתי קצת קוד בתצוגה, וקיבלתי גרסה של Datebook שכוללת תצוגת תאריך עברי. הייתי שמח לשחרר את קוד המקור לאחר שינויים, אבל לפי תנאי הרשיון של ה- SDK אני לא בטוח שמותר לי לפרסם עצמאית את קוד המקור הכלול ב- SDK, אפילו אם ה-SDK עצמו ניתן להורדה חינם (לאחר רישום). כמובן שאשמח לשמוע שאני טועה. דרך אגב, אם מחפשים טוב, מוצאים את הקוד הנ"ל גם דרך google, מה שאומר שלא כולם שומרים על תנאי זה. שים לב שהשאלה אם אני יודע לתכנת על פאלם או לא נשארת פתוחה - ב- API יש מאות פונקציות, מחולקות לעשרות תתי קבוצות (שים לב כמה פרקים יש בתעוד). אני רחוק מלזכור אפילו אחוזים בודדים מכל אלה. מה שאני יודע זה לחפש בתעוד ולמצוא את הפונקציה שאני צריך מתוך אותן מאות פונקציות. אם לא אגע בקוד מסוים שבוע, סביר להניח שאשכח אפילו את אותן הפונקציות שהשתמשתי בהן. ישנם כמה קונספטים עיקריים שצריך לזכור (תיכנות מבוסס events וכו'), והשאר זה רק פרטים.

Ran sch

New member
אני מבין שאמולטור לא יעזור

אם אני רוצה לדמות TX עם מע' הפעלה 5.X אין בכלל מה לדבר על האמולטור החינמי (רק על סימולטור) אבל ניסיתי לפרמט את הפאלם ולהוריד ממנו את ה- ROM (עם התוכנה המצורפת) והוא תמיד קורס לי ב- 12 אחוז. מישהו יודע למה ?

udifpalm

New member
למה להוריד ROM?

אתה צריך ROM רק לאמולטור שממילא לא תומך ב-TX ודומיו. יש לך 2 אופציות: להריץ עם אמולטור של Vx ו-ROM של 4.1 - תוכל להריץ תמיכה עברית אבל יהיו חסרות לך תכונות מתקדמות כמו מסכי HVGA להריץ עם סימולטור (אין צורך ב- ROM). לא תוכל כנראה להריץ עברית, אבל יהיו לך כל התכונות של גרסה 5, כולל תמיכה במסכי HVGA יש כמה גרסאות לסימולטור בהתאם לסוג המכשיר (יש גם אמולטורים למכשירי סוני דרך אגב). בקיצור, אל תטרח לנסות להוריד ROM

Ran sch

New member
וגם שאלה לגבי alt-shift

האם אתה יודע למה התוכנה לא עובדת עבור צירופים מסויימים למשל alt+z ? או "€"

udifpalm

New member
האם יש להם קודים ב- InputInspector?

יש לי בעיות גם עם הסוני שלי (UX-50). אני לא מצליח כלל לזהות events מלוח המקשים, רק מלחצני האפליקציה.

Ran sch

New member
כן

למשל 0080 שילוב של ( FN במקלדת עם עוד כפתור) נותן את התו שרשמתי מקודם אבל לא גורר הפעלת התוכנה.

udifpalm

New member
נסה את הדבר הבא

אני חושד שהבעיה נובעת מכך שישנו יותר מ- virtual char handler, ושהקוד הנ"ל מיוצר ע"י הדרייבר אחרי ש-AltShift כבר טיפלה ב-event. נסה את התהליך הבא: בצע soft reset עם מקש up (כך שאף תוכנה לא תרוץ לאחר reset). האם הדרייבר של לוח המקשים מנוטרל? יופי! עכשיו הרץ את AltShift, ורק אחר כך הרץ את הדרייבר. אם זה לא עוזר, אנסה להוסיף פרמטר של priority שיכול להיות שהוא יפתור את הבעיה.

Ran sch

New member
רציתי ניסיתי, קיוויתי

לא לצערי אם עושים ריסט למכשיר בדרך שהצעת הוא לא מזהה את הפורט של האינפרא אדום ולכן אין אפשרות לקבל קלט מהמקלדת. מה גם שהמכשיר מאבד כל תמיכה בעברית ואפילו האייקון קטן של האות א' אינו מופיע בשום תוכנה.

yoovee

New member
הרשה לי לחסוך את זמנך.

לא כל מקש שולח ארוע vchar...למדתי זאת בדרך הקשה. ועוד חסכון לזמנך: גם KeySetMask(keyBitsAll) לא יעזור לך. זו גם הסיבה, אם תחקור, שלא מעט תוכניות משתמשות בנוטיפיקציה של DequeuedEvent הידועה לשמצה (מאיטה את הפאלם ומקריסה יישומי ARM רבים) - פשוט כדי ללכוד לחיצות מהסוג הזה. זה ש-InputInspector רואה את הלחיצות זה בגלל שהיא לוכדת אותן ב-EvtGetEvent של התוכנית לפני שהיא מעבירה שליטה למערכת. נוטיפיקציות זה בספרה אחרת לגמרי.

udifpalm

New member
נתת לי הרבה חומר לקריאה וניסויים../images/Emo4.gif

אני מקווה בכאל זאת להתגבר על הבעייה. כיום אני חייב להקריב מקש חומרה אמיתי ב- UX-50 לטובת מיתוג השפות. אף מקש בלוח המקשים ואף לא אחד ממקשי החומרה של סוני (מצלמה ו-back) "מדגדגים" את התוכנה. טוב שיש לי 10 קיצורי דרך לאפליקציות עם מקשי CTRL+0 עד CTRL+9, מה שהופך "הקרבת" מקש חומרה לנסבלת. בעיה נוספת שנתקלתי בה היא שלפעמים העברית נכנסת למצב של מעין CAPS LOCK ורק לחיצה עם הסטיילוס על שדה הטקסט מחזירה את אותיות ה-lowercase האנגליות. נתקלתי בבעיה עוד לפני שכתבתי את AltShift והיא קרתה לי סתם בכל מיני מקרים בהם הרצתי אפליקציות. (לא זכור לי אם יש חוקיות).

yoovee

New member
אולי זה קשור ל-AutoShift של הפאלם?

(הכוונה שלי לקפיטיליזציה של האות הראשונה בשדות טקסט...) אני לא בטוח שנתתי לך חומר קריאה שם למעלה, אבל אם אתה מתכוון ש"כניסה" לעובי הקורה של העניינים הבהירה לך שתצטרך לקרוא לא מעט, אז אני מסכים...:) אני אשמח לנסות לעזור ולהחליף רשמים (אין לי ספק שאני יכול ללמוד המון ממה שכבר עשית) - תשאל פה בפורום, ומקסימום מישהו אחר יענה לשנינו ;) אני בכ"ז גורס שאין לך סיכוי לפתור את מה שאתה רוצה ללא DequeuedEventNotification (אני רושם מהזכרון, חפש ב-NotifyMgr.h לשם מדוייק) - "רבים וטובים" היו שם לפנינו ונכנעו. תבדוק למשל תוכנות כמו SharkBtn. הנוטיפיקציה ל-vchar פשוט מוגבלת - priority בהקשר הזה לא קשור ולא יעזור גם אם תשים מינוס 128... האמן לי, שרפתי שעות על זה. אגב, בהנחה שלא אכפת לך קריסות תכופות ב-PiscelViewer, הרי ש-SharkBtn שהזכרתי לעיל, עם אופציית ה-Masquerade שלה, תפתור לך את הבעיה ב-UX.

למעלה