כל הכבוד לש"ס !!!

כל הכבוד לש"ס !!!

הלוואי עלינו האוכלוסיה החילונית שנדע איך לגייס ציבור שלם מאחורינו. במשך כל הזמן שאני מעיין בפורום הזה לא הצלחתי למצוא הצעה אחת על איך לגייס תמיכה מאסיבית סטייל ש"ס. אולי אנחנו צריכים לחשוב על איך לגייס את תמיכת האדם ברחוב ולא רק להעתור לבג"ץ ולראות איך הממשלה הפושעת שלנו חודש אח"כ מחוקקת חוק עוקף בג"ץ. ויהיה כפליים קשה לעקוף את החוק הזה מאוחר יותר. מדוע שינוי לא מתחילה כחלק מפעולותיה מרכזי חינוך ופעילות לכל האוכלוסיות. מדוע לא נילחמים באותם כלים בהם משתמשים ש""ס, חמאס, חיזבאללה להבדיל אלף הבדלות. מפלגה כמו ש"ס תוכל להתקיים רק כל עוד היא משמרת על פער חברתי רחב ככל האפשר. מדוע שינוי לא עושה דבר בכדי לשנות את המצב הזה ?!?!?!

Err0r

New member
טוב חמוד שלי

אנחנו חיים במדינה דמוקרטית. כל אדם רשאי להצביע וללכת אחרי איזה מפלגה שהוא רוצה. אצל העולם החרדי זה לא ככה. הם מספרים ומלמדים את האנשים עוד מאז שהם קטנים מעשיות על החילונים ה"רשעים" ו"תעשו רק מה שהרבי אומר". ככה שהרבי אומר "תצביעו ש"ס" וכולם ילכו ויצביעו ש"ס. לאומת זאת החילונים גדלו על חופש ביטוי כללי, אין להם מחויבות לאף אחד מלבד עצמם. ככה שתקלוט שלחרדים אין חופש והם חייבים לעשות מה שהרבי אומר.

גישה עלובה ומתחמקת.

אין כל קשר לחופש או זכות הבחירה. יש אנשים במדינה שבוער להם יותר מאיפה תבוא הארוחה הבאה ולא זכות הדיבור. כל עוד יהיו אנשים כאלו בחברה, כאשר תציע לילדיהם חינוך כלשהו דתי או חילוני לשם הם ילכו. ואם הבחירה תהיה חינוך חילוני מ8 עד 4 או לימודי קודש מ8 עד 8 כולל ארוחות. תנחש מה!!! חינוך דתי יהיה הרבה יותר פופולרי. ברגע שנציע אלטרנטיבה שמעבר לערכים נשגבים תציע פתרון יותר פרקטי ומיידי אולי אז נתחיל לראות תוצאות בשטח. אז אולי אתה תנסה לקלוט שכאשר לבן אדם יש ילד חולה בבית ואין לו כיסוי של קופת חולים, ממש לא מעניין אותו אם אתה תראה פורנו בטלביזיה או לא. ואם אין לבן אדם כסף להאכיל את ילדיו אז ממש לא מעניין אותו אם אתה יכול לאכול חזיר או לא. נסה לקרוא על פירמידת הצרכים של מסלו ואז אולי תבין. ברגע שלאדם יש בטן מלאה וגג מעל הראש אז אולי יתחיל לעניין אותו חופש הדיבור. אל תיתן לי תירוצים עלובים של הרבי אמר ואני יעשה. הרבי אמר ואני עושה רק בגלל שמעיין החינוך התורני אמר לי להקשיב לרבי. אם מערכת התמיכה החברתית של שינוי היתה אומרת אחרת אז אולי אותו אברך היה עכשיו לומד בתיכון ומתכונן לצבא. את האשמה על האטרקטיביות של אלוהים (כי אלוהים הוא הפתרון הקל לכל הצרות) אנחנו יכולים להטיל רק על עצמנו ולא על אף אחד אחר

אשרת

New member
ש"ס זו מפלגה די צבועה לטעמי

מצד אחד היא מציגה את עצמה כמלפגה חברתית ומצד שני מגדילה את הקיטוב בעם על ידי כך שהיא משחקת כל הזמן על השד העדתי. ברגע שנצליח להכניס את השד בחזרה לתוך הבקבוק המצב יוכל להשתפר השאלה היא רק איך עשוים זאת?

נתתי לך פתרון.

כל עוד קיים פער חברתי ש"ס ושאר המפלגות החרדיות יחגגו. כל עוד אנשים רעבים ומופלים לרעה ש"ס ושאר המפלגות החרדיות יחגגו. כל עוד אלוהים יתן פתרון פשוט וקל ש"ס ושאר המפלגות החרדיות יחגגו. כל עוד שינוי תהיה עסוקה רק בבג"ץ ובכנסת ש"ס ושאר המפלגות החרדיות יחגגו. כל עוד שינוי לא תפעל ברמת האדם הפשוט ש"ס ושאר המפלגות החרדיות יחגגו. כל עוד שינוי לא נלחמת מלחמת חורמה בשד העדתי ש"ס ושאר המפלגות החרדיות יחגגו. הנה פתרון. מעונות יום של שינוי בשכונות מצוקה ועיירות פיתוח. בתי תמחוי של שינוי בשכונות מצוקה ועיירות פיתוח. מרכזי חינוך של שינוי בשכונות מצוקה ועיירות פיתוח. פעילויות חברתיות של שינוי מחוץ למסגרת בית הספר בשכונות מצוקה ועיירות פיתוח. כיום חיים בישראל אחוז אדיר של אנשים מתחת לקו העוני שמחפשים פתרונות למצוקות יומיומיות. אז את באמת אומרת לי שצריך להתאמץ למצוא עוד עשרה מנדטים. מדוע את חושבת שלחמאס ולג´יהאד האיסלאמי יש תמיכה כל כך אדירה ברחוב הפלסטינאי אך הם כמעט ולא מעורבים במערכת הפוליטית של הרשות. בואי נלמד מהם משהו.

אשרת

New member
מסכימה איתך. אבל כל זה רק מילים

צריך להעביר את זה למעשים

לא רק מילים

אני אקדמאי, בתחום במחשבים. אני מוכן לתרום שתי ערבים באמצע השבוע ואת יום שישי מדי פעם מזמני ללימוד, חשבון, אנגלית, היסטוריה, דמוקרטיה ואזרחות. אני מוכן לאמן קבוצת כדורסל בשכונת מצוקה. אם שינוי הייתה מספקת מסגרת ומספיק אנשים בפורום הזה בלבד היו מוכנים לתרום מזמנם אלוהים יודע מה היה עלול לקרות !!! הנה אתגר להנהלת מפלגת שינוי. להרים מסגרת חברתית בשעות אחר הצהריים והערב של מתנדבים ללימוד מקצועות חילוניים, שהמסגרת הזו תהיה מורכבת ממתנדבי הפורום. אולי משהו כזה עשוי להצליח מה את חושבת ?!?!?!?

אשרת

New member
הייתי אמורה לנסות לארגן משהו

באזור מגורי עד שהייתי מעורבת שבוע שעבר בתאונת דרכים שבמהלכה נשבר לי האף... אבל בהחלט צריך להתחיל להעביר את הדיבורים למעשים וכל אחד יתרום קצת מזמנו למען המטרה!

המשך הפתרון.

אולי תשאלו אותי מהיכן נגייס את הכסף. קודם כל מהממשלה דרך כל המשרדים וכל הפרצות עליהם חוגגים שאר ישראל, אם הם יכולים למה לא אנחנו. אח"כ מגייסים תרומות בחו"ל. סעו לארה"ב ותנאמו בפני קהילת היהודים הרפורמיים שכאשר יהיה בידי שינוי הכוח היא תפעל לחקיקה להכרה בגיור רפורמי. יש לי הרגשה שפנקסי השקים יפתחו בנדיבות. נותנים לנו את כל הכלים רק אנחנו נאורים מדי וחכמים מדי לראות איך להשתמש בהם.

תגובה לציוני גאה

אחת המטרות של המפלגות החרדיות הסקטורליות היא לייצור אוטונומיה חרדית בתוך מדינת ישראל. כלומר הם רוצים מוסדות נפרדים מהמדינה כמו בתי חולים, גני ילדים, בתי ספר נפרדים שבהם ילמדו תורה ושצריך להצביע לעובדיה יוסף בקלפי. וכך נוצר עוד דור של אנשים חסרי מקצוע ויכולת התלויים ברבניהם כספית ונפשית. עד כאן אין ויכוח, השיטה פסולה, מפלגת ולא טובה. לגבי הרעיון של בתי תמחוי ומעונות יום של "שינוי" נשמע מאוד חביב אך עולה השאלה מי מאיפה התקציבים לעניין? האם אנחנו בעד פוליטיזציה של מערכת החינוך ? האם אחנו צריכים להפוך למפלגה סחטנית חסרת עמוד שידרה שתיכנס לקואליציה כדי לסחוט כספים? כמובן שהתשובה היא לא. מה פתרון ? אינני יודע לענות תשובה מוחלטת אך יש משפט שאומר שהחינוך הוא הפתרון לכל הבעיות וכאן שורש הבעיה. ישנו צורך לעצור את המכונה המשומנת היטב של הזרמת כספים למערכות החינוך החרדיות המייצרות דורות של אנשים חסרי כל ידע, כישורים, חשיבה עצמאית או/ו יכולת לפרנס את עצמם. הצעות מעשיות: ככל הידוע לי יש היום מסגרות של "דור שלום" ו"מעניין החינוך הדמוקרטי" שפועלות בקושי רב אך יש להם צורך במתנדבים רבים. פרטים ניתן לקבל באתר "חופש". כמו בשבוע הבא יתארח בפורום יו"ר סיעת שינוי בכנסת ח"כ מודי זנדברג ותוכל לשאול אותו את שאלך באופן אישי. בברכה, גרשון צור

תגובה לגרשון צור.

אם כך אז בשביל מה קיימת מפלגת שינוי. בשביל לקטב בשביל לקבע שנאה כלפי החרדים. אם כן אז סליחה ומקומי לא בין שורותיכם. בקשר למאיפה יבוא הכסף. קודם כל אני חושב שאין כל פסול במשיכת כסף מכספי משלמי המיסים לצורך הקמת מערכת חינוך ותמיכה חברתית. אתה לא תעצור את המכונה המשומנת היטב של משיכת כספים ללא תמיכה מסיבית ומשקל רב מאחוריך. כנראה שמפלגת שינוי רוצה את התמיכה הזאת ללא כל מאמץ (תרשה לי להטיל ספק בהצלחה של מהלך שכזה) או שהיא רוצה להשיג את התמיכה על ידי קיטוב ופילוג (תרשה לי לפקפק גם בהצלחת מהלך זה). אולי תשכיל ותלמד מההיסטוריה, איך ארה"ב הפסידה בויטנאם, החיזבאללה בלבנון, החמאס בעזה. אחד העקרונות של סן טסו בספרו אומנות המלחמה היא ללמוד את האויב ולדעת מה אתה יכול ליישם מתורת הלחימה שלו. חבל שאתה בוחר להתעלם מהעובדה של מסגרת התנדבותית העומדת לרשות מפלגת שינוי. או שאולי חברי מפלגת שינוי לא מעוניינים לרדת מהאולימפוס בירושלים ולצאת למלחמה בעד העקרונות שלהם. כנראה שמפלגת שינוי חולה באותה מחלה ששאר מפלגות ישראל חולות בה חוץ מש"ס לדאבוני. טובים בדיבורים אבל לא יותר מכך. כשצריך לעשות מעשים זה כבר סיפור אחר זה מתחת לרמתם של בכירי המפלגה. אז איך בדיוק אתה מצפה להתמודד מול ש"ס, הם ירמסו את שינוי כמו פיל שדורך על זבוב. ותאמין לי אם אתה חושב ששינוי חוק הבחירה יוריד להם משמעותית ממספר המנדטים אתה טועה טעות מרה. יש להם בסיס איתן של תומכים בקרב הציבורכי הם עבדו בשביל זה !!!!. וכל עוד שינוי לא תעשה משהו חוץ מלדאוג לעוד מנדט או שתיים במושב הכנסת הבאה. לעולם לא יהיה לה בסיס תמיכה שכזה. אז אולי שינוי היא לא הכתובת לשינוי חברתי עמוק ?!?!?!

all

New member
זה נושא שהעלתי כבר לפני שנתיים

הבאתי רשימת הצעות, דרישות בקשות שעסקו בעיקר בגיוס העולים. אך לצערי הרב הגב´ יהודית נאות ענתה לי כך: "אנחנו מפלגת המעמד הבינוני, אנחנו מבינים את קשיי העולים ובעיותיהם אך לא מתכונים לייצג אותם, לעזור להם או לטפל בהם". הקשתי ושאלתי - "גם על חשבון עוד 4 מנדטים"? ונענתי ב-"כן, גם על חשבון 4 מנדטים". הקשתי הלאה ושאלתי - "ומה עם 6 מנדטים בעצם מייצגים את כל מעמד הביניים החילוני הלא שמאלני קיצוני והלא ימני קיצוני שיש בישראל"? (הרי אין סיכוי רב שימני או שמאלני קיצוני יצטרפו לשינוי רק בשל היותם מעמד בינוני) אך מכיוון שלא "הצבעתי" כנדרש היא התעלמה ועברה לשאלה אחרת. משפטים אלו מהדהדים בראשי עד היום, אבל נסה אולי משהו השתנה בראשיהם של זיקני שינוי.

פלסטיק

New member
נראה לי שפספסת את הפואנטה

ההבדל ביני (ואני מקווה שעוד כמה) לבין ש"ס הוא לא מה אנחנו מצליחים להוציא לעצמנו מהקולקטיב ההבדל ביננו הוא באמונה בדברים בסיסיים כמו: חופש בחירה של אדם, חופש המצפון שלו, תרומה לחברה, שוויון ועוד המון דברים. כך שאני לא מוכן להתחיל להתנהג כמו פרזיט, להרוס לכלל כדי להעביר לצרכי האישיים (ובשלב מאוחר יותר כמובן להרוס לעצמי). עם חלק מההצעות שלך בנוגע לשוויון אני מסכים בהחלט, ביחוד במערכת החינוך, בישוב שלי בכל מקום שש"ס ניסו לפתוח גן מייד פתחנו גן ליד עם אותם תנאים, הכל מתרומות והתנדבות. לא צריך לציין שהגן של ש"ס לא החזיק אפילו שבוע. כמו כן גם אני הייתי מוכן להתנדב. בתור אחד שמאמין בשוויון אני נגד שלילת זכויות שיוויוניות, זה יהפוך אותי לדומה מידי לש"ס

לכל ה"פרזיטים"

למה לקחת כסף מהקופה הציבורית לחינוך, הוא לא בסדר ?!?!?! למה לקחת כסף מהקופה הציבורית לבריאות, הוא לא בסדר ?!?!?! למה לקחת כסף מהקופה הציבורית לפעילות חברתית, הוא לא בסדר ?!?!?! למה לקחת כסף מהקופה הציבורית לעזרה סוציאלית, הוא לא בסדר ?!?!?! פעם אחרונה שבדקתי, בדיוק בשביל זה אני משלם מיסים. לא רק עבור טנקים מטוסים ובחורי ישיבות. הבעיה היא: א. שאנחנו לא לוקחים מה שמגיע ומה שלגיטימי לקחת ב. אנחנו עסוקים בדברים ברומו של עולם ומה בקשר לגיוס תרומות בחו"ל, הרי לכל ח"כ יש תקציב נסיעות אז שישתמש בו לא בשביל "הסברה" אלא בשביל באמת לתקן את הבעיות

אשרת

New member
ברגע שחברי הכנסת החילוניים

יפסיקו לפחד מש"ס ומאגו"י - יהיה טוב. עד אז המצב או שישאר כמו שהוא או שהוא אפילו יהיה גרוע יותר.

לידיעת גרשון צור!!!!

כל מי שהגיב להודעה מוכן לתרום מזמנו, כפי שאתה רואה המאגר האנושי קיים ומוכן לתרום. אז תרים את הכפפה ותתחיל לעשות משהו בנדון. אני לא רוצה דור שלום, אני לא רוצה להיות מזוהה עם שום צד של תהליך השלום אני רוצה להיות מזוהה עם צדק חברתי

למעלה