ממש לא
ממשלת האחדות אכן בצעה את חומת מגן, אבל כמו שראינו הוא לא היה כ"כ יעיל, וכבר שלושה חודשים אח"כ התחילו שוב פיגועים רצחניים באוטובוסים ובבתי קפה. כשהעבודה פרשה, והליכוד קיבל את תיק הבטחון, אפשר לראות בבירור בכל הגרפים והסטטיסטיקות שהטרור יורד ויורד. פעילות מאסיבית אפשר לבצע, אבל אם היא לא עוזרת או היא רק חלקית, היא לא ממש יעילה. אם חומת מגן היה מתבצע באמת ובתמים בכל יהודה, שומרון, ועזה, אז אין לי ספק שהיא היא הייתה מביאה לנו את השקט שיש לנו בשנה וחצי האחרונות, לפני שנתיים. אני לא חושב ש"חומת מגן" הזיקה לנו (וגם לא ניתן לפרש זאת מדברי... רק אתה מצליח לעשות זאת), אני חושב שהמבצע הזה לא היה יעיל, מסיבות שונות, וניתן לראות זאת בגל הטרור שחזר כשלושה חודשים אח"כ. בקשר למצב הכלכלי - אכן, סילבן לא היה שר אוצר טוב, אבל כשעפה העבודה וביבי מונה להיות שר האוצר, הליכוד מפצה את זה. ככה שבאמת אפשר לראות את זה ככה: 1. עבודה = פייסנות חסרת תקדים, ובתשובה קיבלנו אינתיפדה (ההצעות של ברק). 2. עבודה + ליכוד = מצב כלכלי מחורבן ומצב בטחוני גרוע. 3. הליכוד וקואליציה ימנית = מצב כלכלי משתפר, מצב בטחוני משתפר. לא יעזור - הליכוד עד לפני שנה היה בעל 19 מנדטים, בעוד העבודה הייתה המפלגה הגדולה בכנסת עם 26 מנדטים. אגב, העבודה יכלה להרכיב קואליציה של 63 ח"כים עם הייתה משתפת את מרצ וש"ס (כמו שתקופת רבין). ככה שעקרונית לעבודה יכל להיות רוב - בטח יותר מהליכוד. אגב, הליכוד לא היה יכול להרכיב קואליציה ללא העבודה - גם עם כל המפלגות החרדיות בכנסת (שלא בטוח שיסכימו לשבת זה עם זה), שרון היה מגיע ל-55 ח"כים. ככה שכדאי שתדע את העובדות לפני שאתה קובע קביעות חסרות שחר.