כל הכבוד לבג''ץ!!

כל הכבוד לבג''ץ!!

כל הכבוד ששמרו על חוק האזרחות ככה לא הכנסו לפה פלסטינאים מי שמתחתן עם פלסטינאי\פלסטינאית שיגור בשטחים לא בישראל! נשארנו עדיין מדינה יהודית =]

CajU9

New member
החוק לא גזעני ואני מסכים על ההחלטה

לכל היפי נפש שיקפצו- מצטער, מדינת ישראל היא מדינה יהודית, ושמירה על רוב דמוגרפי היא אחת הבעיות שיותר מטרידות את המדינה ובצדק. לא מודבר על גזענות, אלא על קיומינו והשליטה שלנו במדינה, מדינה יהודית לאומית בעלת רוב יהודי, היא דבר שעלינו לשמור עליו! לצערי הרב החוק אושר באופן זעום (6 נגד 7), ואני מקווה שזה לא מצביע על מגמה של שינוי. לגבי הבחנות מתקנות אין לי בעיה, אבל פה לא נעשתה אפליה, ולא עוול. לא, הם גם לא יחגגו לנו על התחת, כמו שהם עושים כרגיל!

גם אם הוא גזעני זה לא מעניין

מדינה יהודית וצריך לשמור עליה ככה אם אנחנו לא רוצים לראות פה הגירה מטורפת מהשטחים

Nielle

New member
אז אתה לא דוגל ב'אהבה תנצח' מה?

יאקי

בחוק שבות מדובר על כך שכל יודי וגם בני משפחתו יוכלו לעבור לאר ישראל, אם עולים מרוסי עולים רב פעמים לאר ישראל עם כל משפח אין שום סיב שפלסטינים\יות לא יוכלו לעבור לאר ישראל עם משפחתם.

GreatGTM

New member
רגע, פלסטיני הוא יהודי?

אם לא אז הוא לא בחוק, אין לו אפילו שמץ של זיקה. פלסטינים שמתחתנים עם ישראלים מתחתנים עם ערבים ישראלים.

סלוניק

New member
אתה טועה.

גם נישואי יהודים-פלסטינים נאסרו בשל החוק (לא שזה היווה שיקול).

iRoNBaLLz

New member
הם שערבים ישראלים שמתחתנים עם

פלסתינאים לא יעברו לשטחי הרשות?למה התנועה תמיד צריכה להיות לתוך שטחי מדינת ישראל?

רוני13

New member
אממ...

סביר להניח שילכו לפי ההחלטה של שני בני הזוג... ואסור לשכוח למה החוק הזה-כי הסיכון גבוה מדי ברור שאירגוני הטרור ינצלו את זה לטובתם ובמצבנו היום אנחנו לא יכולים להרשות שהארגונים יפעלו מתוך ישראל!

iRoNBaLLz

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד לבג"ץ.

שומר על ישראל כמדינת העם היהודי ועם ההחלטה הזאת ישמור גם על האיזון הדמוגרפי.

סלוניק

New member
ההחלטה לא נומקה כ"דמוגרפית"

אלא משיקולים ביטחוניים (הסתננות גורמי טרור באמצעות איחוד משפחות). אם כפי שאתה טוען צריך היה לפסוק מטעמים אחרים הרי שדמוגרפיה למשל היא טעם פסול מכל ומכל (שהרי אין להפלות ולאסור על עם אחד מה שמותר לעם אחר). במקרה הזה בג"ץ פסל בצדק, אבל משיקול אחר.

iRoNBaLLz

New member
אני יודע שהנימוק לא דמוגרפי הנימוק

הרשמי לפחות. מבחינתי דמוגרפיה היא סיבה טובה מאוד. ישראל בהגדרתה כמדינה היא מדינה "מפלה", הרי כל יהודי שרוצה יקבל אזרחות ויבוא לפה אבל אנשים אחרים יצטרכו לעשות זאת בדרכים אחרים. וזה למה ישראל עם מדינת העם היהודי ולא מדינת כלל אזרחיה היא מפלה בבסיסה, אבל על עיקרון הוגן. וחוץ מזה, מי שלא טוב לו עם מה שקורה במדינה, יהודי או ערבי, מוזמן לקום וללכת. זה הוא אופיה של המדינה ואין סיכוי שישתנה בשנים הקרובות. שנינו יודעים שאם החוק היה נפסל / מתגלה כמפלה , הייתה נעירה המונית של פלסתינאית לתוך תחומי ישראל עם התירוץ של נישואים לערבים ישראלים. זה כמובן היה מסוכן בטחונית, אבל גם דמוגרפית.

סלוניק

New member
מה מה מה?

"מי שלא טוב לו עם מה שקורה במדינה מוזמן לקום וללכת" אני אזכור את זה בפעם הבאה שתעלה ביקורת כלשהי להבא.

konda

New member
אילו שטויות..

נתחיל בציטוט תמוהה מדבריך: "מי שלא טוב לו עם מה שקורה במדינה, יהודי או ערבי, מוזמן לקום וללכת" מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית, מה שהופך אותה לפלורליסטית במהותה, ריבוי דעות הוא חלק מן עמודי התווך של הדמוקרטיה, על כן יש מקום לריבוי דעות במדינת ישראל, ולכל אחד בה יש את הזכות להביע את דעתו, גם אם היא מנוגדת לאינטרסים של המדינה או מנוגדת לדעתה של המפלגה השולטת. עוד ציטוט שלך: "זה הוא אופיה של המדינה" לא זכור לי כי המדינה היא ישות בעלת אופי, את אופי קובעים אזרחיה, ולמען היציבות עדיף שזה יקרה פעם ב-4 שנים. כמו כן הרכב השופטים של בג"ץ קובע חלק מהתנהלותה של המדינה, מאחר ויש בידיו סמכויות רחבות והוא משפיע מאוד על הרשות המבצעת. בג"ץ נימק את ההחלטה מסיבה ביטחונית ועל כן זהו פסק הדין בנושא הזה.

למעלה