כל היום במיטה

כל היום במיטה

בערב ליד המחשב.
את הכביסה לא הוצאתי מהמכונה, לא תליתי.
(הרצפות לא מטואטאות לא שטופות כבר שבועות, אולי חודשים).

רק רציתי לכתוב זאת.

(ותמיכה במילים לא תעזור כנראה).

נו, לאחר כמה שעות ליד המחשב, ואנשים שהגיבו לי,

וכתיבה "על המקום" של שיר, ופרסומו באתר בו אני גולשת, קמתי עכשיו ורוקנתי את מכונת הכביסה ותליתי את הכבסים.
הרצפות עדיין מחכות לניקוי....
את כלי האוכל אשטוף? אולי. בהמשך.

כתיבה טיפולית

איזה יופי, פנתרית סגולה שהכתיבה כל כך עוזרת לך.
גם הכתיבה בפורומים השונים, וגם כתיבת השירים. אחד מהם ראינו כאן ונהנינו.
יופי שיש לך את הכשרון ואת הערוץ הזה לביטוי רגשי.
נשמח לשמוע מה שלום הרצפות שלך.
ושלומך כמובן.

ב-ה-צ-ל-ח-ה !!!

חחחח. "מה שלום הרצפות שלך".

ילדונת.
&nbsp
את ישבת קשורה לכסא-העגלה
ובכית , בכית ללא הפוגה
צרחת את קרבייך.
האומנת האדישה
הוסיפה לגלגל את הכסא
ברחוב המכוער
במגרש החנייה המשעמם.
אני, זרה גמורה,
ניגשתי לכסא
ורכנתי אלייך, מדברת בכל הרוך שבלבי
בכל הרצון להבין אותך, ילדונת.
דקות עברו
האומנת הוסיפה לעמוד שם בפנים אטומות, ואת צועקת, צועקת את כאבך.
ללא נחמה, ללא אמונה כי יש שומע.
אני הוספתי לדבר אלייך. בכל הרוך שבלבי,
בכל הרצון להבין אותך, ילדונת.
ואז
חדלת. פתע חדלת.
פתע -השקט עלה בפנייך. בגופך הקטן.
ואני , שמחה ומלאת רווחה
כאילו נגעה יד חסד אלוה בנפשך הקטנה
ובנפשי
עמדתי שם,
מברכת אתכן במבטי לדרככן המתגלגלת,
הלאה, הלאה, אל בית האם.

"...נגעה יד חסד אלוה בנפשך הקטנה"

שיר מרגש, פנתרית סגולה ויקרה,
לנקות מצוקה וכאב חסר פשר מנפשה של ילדה קטנה משמעותי וחשוב כל כך שלעומתו בטח שניקוי הרצפות משעמם ולא חשוב...

אבל למה חסר פשר? אני בטוחה שלכאבה של הילדה היתה סיבה רצינית.

למשל, שהיא היתה קשורה לכסא והוסעה ככה זמן רב, עם אומנת אדישה ואטומה. אולי היא רצתה לרדת, ללכת, והאומנת פשוט לא הקשיבה ולא הגיבה. ממש אכזריות.
או אולי היא רצתה הביתה. או אולי כאב לה שאמא כ"כ רחוקה, שעות, ובמקומה -הטמבלית האטומה, המטפלת הזו.
לא הייתי משתמשת בביטוי "לנקות" לגבי כאבה. ביטוי מוזר....
&nbsp
ולבסוף - אין כמובן כל מניעה לנקות את הבית ולשמור על הסדר, וגם לצאת החוצה ולהיות בין אנשים.... ולהציל ילדים קטנים ממבוגרים קשים ואטומים. הבעיה שלי היא כמובן שאין לי כמעט ענין לענות בו בחיים, ואין קשר עם נשמות אחרות, ולכן כוחי הנפשי מתמוסס, ואני במיטה.....

כאבה של הילדה

שלום פנתרית סגולה
כתבתי בחיפזון קודם ולא הספקתי להסביר את עצמי. כאבה של הילדה היה מן הסתם עם סיבה אבל לא קיבל משמעות בעיני המטפלת האטומה, את נתת לו פשר ומשמעות מעבר לסיבה שגרמה, והחזרת לילדה אמון בעצמה ובעולם. כתבתי ,ניקית" כי קיבלתי תחושה מתיאורך היפה שהסרת משהו רע ומבלבל מחוויית הילדה, איפשרת לה לחזור להרמוניה על עצמה ועם העולם, ויש לזה קשר לניקיון, כמו בביטוי "לנקות את הראש". התיאור היה חי ומלא רגש וזה עמד בניגוד למה שהצטייר מחוסר החשק לנקות את הריצפה. אולי חסרה מישהי שתיתן לך את החוויה של קשר וחיבור בעולם כמו שאת נתת לילדה באותו יום.

נכון, במידה רבה. וכן, נעמי,

הנה היום הלכתי לבית קפה בו יש הופעות, בד"כ של צעירים , ובד"כ אנשים צעירים מתכנסים בו, והבנות היפות והמטופחות האלה והבחורים הנאים, הצעירים, פטפטו, שוחחו, חייכו כל הזמן, ואני ישבתי, ללא חברה, והרגשתי: לשם מה כל הקיום שלהם? ההתכנסות הזאת, השיחות. ולשם מה תהיה ההופעה. והלא הם כולם, כמו כולנו, הולכים בסופו של דבר לקראת המוות. מה טעם בכל זה?
אח"כ ישבתי בחומוסיה קטנה, והבחור הגדול, השמן, החביב אליי, היה שם כדי להגיש חומוס, ואני חשבתי: לשם מה הקיום הזה שלו? מה הטעם בכל הגשת החומוס?
ואח"כ נסעתי הביתה באוטובוס וראיתי את בתי העיר, והרהרתי שבני האדם בנו בניינים גבוהים, ערים שלמות, ולשם מה? מה הטעם בכל זה?
לבסוף חשבתי כך: הקשר הרגשי, ההשתעות החברתית, ההחלפה של רגשות, הם טעם החיים. כשאנחנו בתוך ה"אמבטיה" החמה הזו של רגשות מוחלפים בחברה, איננו מהרהרים אם יש אלהים ולמה נברא הכל. וחיים שעוברים באינטנסיביות רגשית כזו הם חיים טובים. ולא חשוב שהם נגמרים.
אני - לא חלק משום חברה, ואין לי הרגשה של שייכות ואין לי החוויה של השתעות חברתית. אכן, מישהי אמהית חמה נותנת הרגשה טובה ושלמה. איפה נמצא מישהי כזו, בגיל המאוחר הזה? ובכלל, למה לפתח תלות? (זה מעייף את זו שנותנת). איפה אמצא חוג חברתי מגובש ומלוכד, להיות חלק ממנו?

"הקשר הרגשי , ההשתעות החברתית, ההחלפה של רגשות, הם טעם החיים

שלום פנתרית יקרה
את כותבת כל כך יפה ונוגע ללב, וצר כל כך שהבדידות מביאה אותך למגע בעיקר עם תחושת חוסר טעם. כתבת כל כך יפה למרתה על תהליך שאפשר לעשות בטיפול, שקיוויתי שתוכלי לדמות את עצמך משתתפת בתהליך כזה...
הפחד מתלות הוא מכה של הדור שלנו, פעם הבינו שכולנו תלויים בכולנו, וזה בסדר שכך. ברור שקשר של נתינה חד צדדית עלול להעיק, אבל למה שזה יהיה חד צדדי? יש לך המון מה להעניק.
האם שקלת פעם להתנדב? עם ילדים למשל, במסגרת שבה תוכלי לפגוש עוד אנשים, גם בגילך. זו יכולה להיות התחלה של בניית שייכות וקשרים.

מישהי163

New member
פנתרית, מצטערת לקרוא על מצבך

למה את לא מנקה את הבית? קושי פיזי? קושי כספי להזמין עוזרת? דירה גדולה?
מכירה את המצב של בית הפוך ולא יודעים מאיפה להתחיל. לגבי רצפות, אני "פיתחתי" שיטה מהירה. כיוון שלא יכולה להרים דליים כבדים - מטאטאה את הבית. אח"כ מכניסה סמרטוט רצפה לכיור, שופכת עליו חומר ניקוי ומים, ועוברת על הרצפות. אם אין כוח, כול יום חדר אחר. זה לא במקום ניקיון יסודי כמובן, אבל משפר מאד את מצב הבית.
עכשיו יש לי בעיה עם חלונות הזזה. לא יכולה לפרק אותם והחלונות מלוכלכים. כבר שכחתי באיזו שכונה אני גרה... למה לא המציאו מכשיר שיתכופף וינקה שמשות בלי לפרק הכול?

למעלה