כל הזין ביולי 22

H20

New member
עוצר יציאות= ביטוי מאוד חביב

על המפקדים בקורסים, טירונות וכו´.

יוסי99

New member
בשבילי רבע שעה צרחות

על זה שאחרנו 0.8 מאיות לזמן בלתי אפשרי שנתנו לנו, ליפול 40 על זה שכף הרגל שאני לא מרגיש יותר זזה שני מ"מ, או לרוץ חצי שעה הלוך חזור בגלל שהרס"פ החליט לעשות ממני דוגמה, זה "טרור". בתכלס הכל עובר ולא נורא, אבל כמו שכתבתי בתגובה לכושי, המשמעת הקפדנית, הזמנים הקצרים, השעות שינה ובעיקר העובדה שאין לך יותר מ20 דק´ ביום לעצמך + הנעליים הצבאיות והעמידה על הרגליים כל הזמן, זה מה שעושה את זה לקשה. בקשר להבדל בין הבסיסים, ע"ע ההודעה שלי לכושי, בגדול כמו שאמרתי אצלנו הרבה יותר מקפידים על שטויות והרבה יותר מתייחסים אלינו כ"פסבדו-קרביים" ("קשה יש רק בלחם.. אתם אחים אחד של השני.. אני רוצה שתפרפרו.." ובכלל כל הצורה של מה שעושים איתנו) דברים כמו מקבץ במטווחים - עשו אצלנו 5 מקצי שיפור למטווח איפוס, כדי שכולם יעמדו בתנאי של 6 ס"מ. בניצנים לחברים שלי עשו מקצה אחד, וגם אז רק בדקו בחלק מהמקרים רק אם פגעו\לא פגעו במטרה. או העובדה שבהתחלה בכל פעם שלא היה מה לעשות איתנו נתנו לנו לחזור עוד פעם ועוד פעם על ההרצאות, במקום לתת זמן לעצמנו\משחקי הכרות וכל מיני שטויות, כמו שעשו יותר מאוחר.

יוסי99

New member
מסתבר שאתה לא היחיד שחשב על זה

יום אחרי שרצתי כמו מטורף, מישהו שעשה כמוך, נתן לי את אותו הטיפ.. פשוט תוך כדי לא היה לי כח אפילו לחשוב.. לכל מי שחשב שאני שוקיסט או משהו, ברור לי שז רק היומיים הראשונים וכו´. פשוט הכושי התנשא עליי על זה שביומיים הראשונים סבלתי, אז הסברתי לו מה הסיפור, בטווח הארוך כל הקטע הוא דווקא אתנחתא קומית נחמדה ביותר.. ובקשר לרגליים.. השקעתי 100 שקלים טובין ותקילין על מדרסים - המוכר "אתה לא תרגיש שיש לך נעליים" - רק נשאר לי לגלות אם זה 100% בולשיט או רק 99%.. :))

elikr

New member
באמת היה עוצר יציאות

גם אני הייתי אז בטירונות, וגם אני חשדתי שמדובר בבלוף של הסמל שלנו, אבל אח"כ בדקתי את העניין הזה עם חבר שלי, שיודע על מה הוא מדבר בהקשר זה - ונכון, באמת היה עוצר יציאות, ולא רק בזיקים.

סקרן02

New member
יוס´לה ,"ראשונים לא פראירים" , לא?

אל תבייש ת´פירמה...

יוסי99

New member
כל הזין ביולי 22

בט"ר זיקים, פלוגת גאות. מה קרה כולם קרסו לישון? לכל מי שתוהה לגבי הטירונות - לא ישנים בכלל, הימים הראשונים זה טרור של ממש, אח"כ נהיה יותר סבבה, כל היום מריצים אותך ממקום למקום בזמנים בלתי אפשריים וצורחים עליך כמו מטורפים (ואתה גם צריך לענות בצרחות), אבל בסה"כ אחרי שמתרגלים זה ממש לא נורא, ואפילו מהנה פה ושם. בקיצור, שמו את כל העתודאים בבסיס הכי מורעל והכי קשוח (זיקים), אבל בסופו של דבר די נהנים. המלצה אישית - לקנות מדרסים מאד מאד אכותיים, או לשים שתי זוגות גרביים צבאיות, אולי יהיה לכם חם אבל לפחות תהיו מסוגלים לדרוך על הרגליים... תגלית אישית - כמה שעות אפשר להיות ער ומתוזז ביום - גם 19 שעות רצוף.. וכמה דברים אפשר להכניס ביום אחד.. מה שאני לא מספיק ברגיל בשבוע שלם.. לגבי החבר´ה- הרוב ממש אחלה, אבל יש כמה בעיות 1) כמה "מורעלי 02" מוזרים שחושבים שהם בגיבוש צנחנים או משהו (לא צחקתם בחיים שלכם עד שלא ראיתם בחור שמנמן וורדרד וממושקף צועק בטירוף לחבר´ה שלו ומנסה לדרבן אותם לעשות דברים, גם שזה לא ממש הכרחי) 2) שניים שלושה אנשים ממש מפגרים - סתומים, ולחוצים כמו לא יודע מה "נו נונ נו חבר´ה תזוזו כבר (בשפתיים רועדות, תוך כדי תנועה ימינה שמאלה ובלחץ פשוט היסטרי)" - עתודאים סטריאוטיפיים למופת, בקיצור. 3) 60% מהעתודאים, מסתבר, בקושי יודעים עברית - רוסים (50%) ובכלל עולים חדשים (משוויץ, ברזיל, וכל מיני..) שרובם עלו ב 4-5 שנים האחרונות לארץ ואפילו אחרי.. משהו מוזר ביותר..

bigbang

New member
אני רואה שאין להם מה לעשות

לפני חצי שנה הפלוגה הזאת הייתה געש.. מה, סתם עולה מדי פעם לאיזה סמל מפגר רעיון לשנות את השם של הפלוגה?

יוסי99

New member
כנראה..

מי היה בצוות אצלכם? אולי יש כאלו שנשארו.. בקשר לשם.. בטח לא היה להם מה לעשות איזה שעה שעתיים עם הפלוגה, אז הסמל החליט לתת להם משהו לצבוע..

פחחח... .הבסיס הכי קשוח

יוסי, אתה עושה 02... המילה קשוח, קשה או כל דבר אחר לא קשורה בגרוש... מספר לי על עתודאים טיפוסיים... אם זה קשה לך אז אני מרחם עליך

יוסי99

New member
כושי, אתה פשוט לא יכול להתאפק

אה.. "הכי קשוח" - לא בקטע שבאמת עושים שם מסעות וכאלה. אבל אני לא קרבי, ולא התכוונתי להיות קרבי, לפיכך הרשיתי לעצמי להתבטט (מלשון בטטה) הרבה הרבה זמן, מתוך מחשבה שאני לא הולך לטירונות קרבית. וכן, יחסית ל 02, בזיקים הכי מקפידים על כל מיני שטויות כמו זמנים בלתי אפשריים, יותר מפילים, מריצים, נותנים שעות ביציאה ומקפידים על דיסטנס ומשמעת. וזה לא המצאה שלי, יש לי הרבה חברים (לא עתודאים) שעשו גם כאן וגם כאן וההבדל הוא רציני מאד - בניצנים יש לי חבר שחתך הביתה פעמיים לכמה ימים בלי שישימו לב, לא שמר בכלל, הפקיר נשק ועוד, ולא עשו לו כלום, לדוגמה -בזיקים לעומת זאת לחבר שלי היו מסעות וכל מיני שטויות כאלה. או לדוגמה הקפדה על דברים קטנים כמו עמידה, עמידה בזמנים, לא להוריד את הנשק אף פעם מהכתפיים, או עונשים על טעויות בהקשבים. בניצנים הבנתי שלא עושים לך כלום, בזיקים סה"כ יפילו אותך ל 40-60 או שעה ביציאה, שזה שטויות, אבל עדיין יצרחו כמו מטורפים ויענישו אותך על כל שטות. וכן, שמע, לעבור מאונ´ ת"א על הדשא לימים של 15-20 שעות שבהן אין לך דקה פנויה כמעט לעצמך, עם 5 מפקדים שבודקים שלא הזזת לשניה את הרגל שאתה כבר לא מסוגל לעמוד עליה כי היא עוד שניה מתפוצצת, שנותנים לך תמיד חצי מהזמן הדרוש לכל דבר, ועוד מתעצבנים שלא הספקת, ובנוסף כל פעם שמישהו מתנדב לעשות משהו\עוזר לאחרים הוא נדפק, וגם סתם מחמירים איתנו יותר ומנצלים את זה שאנחנו חבר´ה איכותיים שלא עושים בעיות ו"מפרפרים" כל הזמן, במקום לצ´פר אותנו, אז כן ביומיים שלושה הראשונים, זה קשה. אתה אולי הגבר הכי גבר בעולם (או שכולך דיבורים ואני משבית אותך בכפה, אבל זה לא ממש משנה), אבל בשבילי אחרי שבועות ללא שינה בגלל הבחינות להגיע ליומיים כאלה, זה לא היה קל, וכשתיזזו אותי 30 דקות רצוף בגלל הרס"פ המטומטם ובגלל שנתקעתי עם שני רוסים שלא יודעים להגיד "הקשב" כמו בני אדם, אז התבאסתי מהתחת. לא אמרתי שאנחנו עושים מסע 80 ק"מ, אבל לא התכוננתי לעשות מסע שכזה, וחשבתי שבטירונות אני הולך סה"כ לשמוע קצת סיפורים על מורשת צה"ל לירות בנשק ולצחוק עם החבר´ה, והסתבר שעושים יותר מזה. כמו שאמרתי בגדול זה כיף וכל זה, אבל הכמה ימים הראשונים לרוב האנשים היו קשים, וזה לא משנה שאנחנו אפילו לא בתותחנים, מספיק שאתה הולך בנעליים כבדות 20 שעות ביום וצריך לעמוד זקוף חצי מהזמן בשביל שתסבול (ובתכלס, זה הדבר שממנו סבלתי הכי הרבה, אם לא זה אז הכל עבר די בסדר). כמו כן, כשאתה רגיל להיות עצלן, לישון שעה על כל 3 שעות שאתה ער, לנוח, להסתלבט וכו, ופתאום במשך 15-20 שעות רצוף הכי הרבה זמן שיש לך לעצמך זה 10 דקות בארוחת צהריים וכל שאר הזמן אתה "מפרפר"\נלחם לא להרדם\נלחם לעמוד ישר עם וי בין הרגליים\ נלחם לשבת רצוף ישיבה מזרחית מלא זמן וכו, אז בהתחלה זה ממש לא הרגשה כייפית. כנ"ל שאין לך חופש בגרוש ואין לך מילה בכלום מתוך מה שאתה עושה. נ.ב. תעשה לי טובה - תפסיק להגיב להודעות שלי. לא באמת, פשוט חבל על הזמן של שנינו, הבנו שאתה עוד מצטיין טכניון שאם לא היה שם אז היה טייס ומישהו תקע לו מקל עמוק בתחת.. אבל אחי, אתה לא עושה רושם על אף אחד, באמת, אז תחסוך לי את זה טוב

MoTi_NiMnY

New member
זיקים - חופשה עם "משמעת"

הייתי שם בקיץ 2000 לא האמנתי שיש בצה"ל טירונות שאפשר לאבד בה את הכושר הגופני אבל מתברר שיש במיוחד בקיץ כשמבטלים שם גם את הכלום שעוד עושים בגלל השמש הקופחת בהתאם לזה כל מה שעושים הוא להאזין לקריזות של המפקדים שלך במשך כחודש מינוס או לנסות לישון בלי להיתפס בהרצאות מגוחכות שגם אחריהן אתה לא יודע לתפעל כלום טרור ? לא, סתם מפקדים מתוסכלים שרוצים להעביר עוד חודש אבל אם יש משהו מרגיז זה להיות בין הבודדים מתוך כ-60 איש עמוסי פטורים ובלי אחד לרפואה..

למעלה