כל בעלי החמוסים כנסו,במיוחד מיכל!

N a d a v 1 6

New member
כל בעלי החמוסים כנסו,במיוחד מיכל!

תראו! לא תאמינו אבל אני חייב לפתוח על שרשור שבו אבין אחת ולתמיד. מי מכיר את התוכנית ANIMEL SOS הצלב הכחול? של הBBC חולה על התוכנית זה מעניין. בכל אופן כבר 3 פעמים הראו שם אנשים עם חמוסים וכולם מאכילים אותם באפרוחים בני יום!! כאילו אני לא מבין למה והכל אבל הוטרינרים שם לא אמרו כלום. זה בית חולים לחיות ושם מראים מקרים של אנשים עם חיות וכו'. וששאלו אותם איך זה לגדל חמוס ומה אתם מאכילים הם אמרו אני נותן לו 3 4 אפרוחים בני יום (מתים).. זה סתם מסקרן אותי מדוע?, זה אומר שיש המון אנשים בלונדון שמאכילים את החמוסים שלהם באפרוחים מתים?! כי עד היום בתוכנית וכבר עברו 3 אנשים עם חמוסים כולם מאכילים באפרוחים..(מוספים כמה דברים לתפריט לא מזון חתולים). זה ממש מסקרןןןןןן והלוואי והייתי יכול למצוא חומר באנגלית במה זה תורם. אני אישית בחיים לא אעשה זאת. א'. אני צמחוני ובלי קשר זה דוחה. ב'. הם יכולים לקבל מחלות מזה לא?. בכל אופן שמישהו יינסה לברר! זה מאוד מסקרןן.אני אישית לא מוצא משהו ואני לא 5 יחידות מוגבר באנגלית=\ אז...

Sweet Fantasy

New member
כבר ראיתי

גם בארץ שמאכילים עם אפרוחים ועכברים. זה לא בריא וכן יכול לגרום למחלות עקרונית כביכול בגלל שחמוס טורף הוא אוכל בשר יש בזה דברים מזינים אבל זה לא בריא ויכולים להיות ששם לא מומחים גדולים בחמוסים.. אין לי מושג הכי טוב אוכל לחמוסים\גורי חתולים ולפעמים תוספות כמו בשר וביצה קשה

Lovable Stray

New member
תזונה טבעית זה דבר ידוע

ובהרבה מקומות בעולם מקובל להאכיל חמוסים במזון חי כגון עכברים ואפרוחים. כקניבורים חמוסים יכולים לחיות מצויין על אוכל כזה, מצד שני יש תמיד תמיד את הסיכון של חיידקים ומחלות... כל אחד והבחירה שלו.

Lovable Stray

New member
פחות מסוכן אבל אולי גם פחות בריא

יש כאלה שטוענים שבמזון היבש יש יותר חומרים מסוכנים לחמוס מאשר בבשר חי וגם יש כמה דיעות שאומרות כי בשר חי מונע התפתחות של סרטן בגיל מבוגר יותר - הכל תיאוריות, הרבה אנשים מאמינים בדברים שונים. אם להסתכל על זה בכלליות - גם אצל אלה שמאכילים אוכל חי וגם אצל אלה שמאכילים יבש יש חמוסים שחיים עד גיל מכובד.

k o d u

New member
מצד אחד-כמה שיותר טבעי יותר ../images/Emo47.gif

בריא וטוב לכולם (לחמוס, לבעלים, לחיות בכלל ולכדה"א). מצד שני-אני לא הייתי מסוגל להרוג אפרוח או עכבר ואז להאכיל בזה את החמוס שלי. ובמיוחד לא הייתי מסוגל לנגוע בחמוס אחרי שהוא אכל נבלה, כאילו הוא בטח מלא בדם וגועל נפש אחרי זה...ואם הוא יחביא חלקים מה"ארוחה" שלו וזה ירקיב-מי יודע איזה מחלות זה יכול להביא...
בקיצור צריך לחשוב על זה הרבה, לעשות קצת מחקרים בנושא ולהציב יתרונות מול חסרונות ושורה תחתונה-כל אחד צריך לעשות מה שהוא הכי רואה לנכון...

WTR

New member
המשפט בנושא ממש לא נכון לדעתי

עובדה ומומלץ עוף מכובש לכלבים (לדוגמא) מאשר בשר נע. הבישול מסלק חיידקים שונים שנמצאים בבשר. אני חושבת שעדיף אוכל תעשייתי מבחינה מוסרית. מבחינה בריאותית קצת קשה להחליט מכיוון שהאוכל התעשייתי, בדומה לבשר, איננו בריא גם הוא. אני חושבת שאם לוקחים אוכל תעשייתי ונותנים לחמוס חטיפים וצ'ופרים מזינים (לא סתם פירות) אז זהו השילוב המושלם.

Lovable Stray

New member
אגב

לפי מה שאני יודעת אוכל איכותי מורכב מעוף אמיתי, לא שאריות והוא גם רוב הסיכויים נוסה על בעלי חיים או קשור לחברה שניסתה - ככה שמבחינה מוסרית עדיף להרוג אפרוח או אכבר שלא סבל בחייו מאשר להאכיל במשהו שאולי קשור לרצח וסבל של הרבה יותר מאחד.

k o d u

New member
../images/Emo45.gif לזה בדיוק היתכוונתי ../images/Emo47.gif

כשאמרתי "...וטוב לכולם (לחמוס, לבעלים, לחיות בכלל ולכדה"א)...". אני חושב שכולנו יודעים כמה תעשיות של ניצול בעלי חיים פוגעות בכדור הארץ ובבעלי חיים...

Lovable Stray

New member
את יכולה לבדוק על האריזה

כשכתוב עוף ולא אבקת עוף זה אומר שזה לא משאריות - שאריות (או אבקת עוף) הם מקור, ציפורניים, נוצות וחלקים לא ממש אכילים אחרים שנטחנים לאבקה - בגלל זה מזונות איכותיים גם עולים יותר ובריאים יותר, בשאריות הרבה פעמים אין את כל מה שהחיה צריכה (במיוחד חמוסים וחתולים בגלל שהתזונה שלהם מבוססת על בשר)

Lovable Stray

New member
כמו שאמרתי,

אבקת עוף אלה חלקים כמו מקור נוצות ועצמות בעיקר. לכלבים זה בסדר כי התזונה שלהם לא מבוססת רק על בשר אבל לחמוסים וכלבים זה מסוכן מכיוון שהם צריכים בשר כדי לחיות, עם כל מרכיביו ובעצמות ונוצות אין הרבה ממנו. יוצא שהתזונה שלהם לוקה בחסר.

למעלה