כלמידיה

כלמידיה

שלום,אני סובלת יותר מחצי שנה מצריבות קשות בדרכי השתן שגורם לי לא לתפקד. תרביות לדלקת =שליליות! ,כליות תקינות,שלפוחית תקינה. עשיתי בדיקה גניקולוגית והגניקולוג שלי טען שיש לי זיהום,הביא לי פלאג'יל וציפרוקסין,סיימתי עדיין הכאבים והצריבות ממשיכים. הלכתי למיון אתמול,והביאו לי המלצות למשך בירור העניין,כי נמצא שהחצוצרות,צוואר הרחם,כל מערכת רבייה שלי תקינות. ההמלצות כוללות בדיקות אורולוגיות מעמיקות יותר. הרופאה שבדקה אותי טוענת שיש חשש לכלמידיה שמועברת בקיום יחסי מין,אני מתה מפחד..הרי לא תמיד מופיעים התסמינים? אני בת 18,עם חבר קבוע,היתי בתולה לפניו,והוא גם היה לפני בתול. (גלולות) א. האם הבדיקה הגינקולוגית שעשו לי (אולטרסאונד),שהממצאים היו תקינים(שחלות,חצוצורות,צוואר הרחם). מעידה על כך שאינני נשאית של כלמידיה? (ז"א..שאוליי עדיין לא נפגעו לי איברים חשובים לפוריות?) ב. חוסר הניסיון המיני שלי ושלו,(בתולים לפניי),מוריד את הסיכון לחלות במחלה הזו? ג.היכן פונים לבדיקה ? שמעתי שבדיקת pcr אמינה?? אני מבולבלת.. אודה על העזרה

כלמידיה

הבדיקה הטובה לכלמידיה היא אכן PCR וכדאי לברר בקופ"ח היכן ניתן לעשות את זה. למיטב ידיעתי ניתן לעשות בדיקה גם במרפאת לוינסקי שלך משרד הבריאות שבתחנה המרכזית. בדיקת האולטרסאונד איננה מעידה על כלום בהקשר זה. לגבי ה"חוסר נסיון" אכן מוריד את הסיכון אבל לא לא לגמרי.

שאלות

עוד כמה שאלות ברשותך.. רציתי לשאול אם ניתן לבצע בדיקת שתן pcr בקופת חולים מכבי... והאם לבצע את הבדיקה בימים הקרובים בידיעה שאתמול סיימתי אנטיביוטיקה? זה לא יפגע במהימנות התוצאות? תודה

שאלות

אינני יודע אם ניתן במכבי. כדאי לשאול שם. אם סיימת אנטיביוטיקה עכשיו כדאי להמתין מספר שבועות לפני בדיקה חדשה.

למעלה