כלמוביל - ביטוח

Timewalker

New member
כלמוביל - ביטוח

שלום לכולם,

קרובת משפחה שלי עומדת להזמין רכב (יונדאי i25) ובסוכנות הרכב הציעו לה לבטח את הרכב אצלם, כלומר אצל כלמוביל.
אנחנו עדיין צריכים לברר עם סוכן הביטוח שלנו מה עלות הביטוח אצלו וכמובן לוודא שמשווים תפוחים לתפוחים.

הביטוח של כלמוביל ניתן בראשי פרקים (תמונה מצורפת) - מה דעתכם?

האם למישהו יש ניסיון עם כלמוביל כחברת ביטוח?

Timewalker

New member
נכון

חסרים הרבה פרטים.

יותר מעניין אותי לשמוע על ההתנהלות הכללית שלהם - משום שמעולם לא שמעתי עליהם בהקשר של חברת ביטוח.
כמה הם אמינים?
יש להם גב כלכלי מספיק חזק? (מניח שכן)
האם הם יתנהלו כמו ביטוחים ישירים למיניהם, או כמו סוכן ביטוח שמייצג את המבוטח מול חברת ביטוח?

wil

New member
כמו ש ykiki כתב - הם רק סוכנות

ואכן צריך לשאול מי חברת הביטוח שתהיה מבוטח בה. (בחובה ובמקיף - ייתכן שמדובר ב2 חברות שונות. זה בסדר גמור אבל שתדע בדיוק מה מבוטח איפה)

חוץ מזהות חברת הביטוח וה"ע אין יותר מדי פרטים חסרים.
פוליסת רכוש לרכב היא תקנית והמבטח יכול רק להוסיף צ'ופרים ולא לגרוע.

היתרון של לבטח דרך היבואן הוא הסעיפים שמבטיחים חלפים מקוריים.
חברת הביטוח והיבואן הגיעו להסכם שכדאי לכל הצדדים, היבואן נותן הנחה נדיבה על החלפים וחברת הביטוח בתמורה מאשרת חלפים מקוריים ולא תחליפיים.

בעיקרון אם המחיר טוב, חברת הביטוח נורמלית (מגדל, פניקס, כלל, הראל...) וההשתתפות העצמית סבירה אז הייתי הולך על זה בכיף.

ykiki

New member
יש להם כמה יתרונות קטנים, בהיותם גם היבואן.

מבחינת גב כלכלי, לא נראה לי שיש לכלמוביל בעיה כלשהי (
), ובכל מקרה הם לא חברת ביטוח אלא רק סוכנות ביטוח. כלומר, במקרה תביעה את הכסף תקבל מחברת הביטוח (AIG, פניקס, כלל, וכד') ולא מהם, בדיוק כמו אצל כל סוכן ביטוח.
את השרות שלהם לא יצא לי לבחון, לשמחתי, ואני מאוד מקוה שגם לא יצא...
היו מאוד אדיבים בטלפון (כמו כל איש מכירות שאוהב את עבודתו), נתנו מחיר הכי זול, ונתנו כמה צ'ופרים קטנים שאף אחד אחר לא הסכים לתת. אז חידשתי אצלם לעוד שנה.

The BIue Shark

New member
לא יודע אם זה אומר הרבה

אבל כשהייתה לי מכונית פיג'ו פרטית ביטחתי אותה בסוכנות של היבואן (לוביט) והם היו יותר לארג' מסוכנויות אחרות, למשל ויתרו לי על דרישת מיגון שכל השאר רצו, והיו קצת יותר זולים מסוכנויות אחרות במיוחד לאור חבילת צ'ופרים נחמדה שאחרים גובים עליהם תשלום נוסף.

The BIue Shark

New member
אבל המילה האחרונה היא חברת הביטוח

מרווח התמרון של הסוכנים מוגבל מאד.

למעלה