כללי

מורה3

New member
כללי

מישהוא יודע האם תיתכן תסמונת טוראט מבלי הופעת טיקים מוטוריים?

טיקים מוטורייים הם אחד מסממני

הטוראט. השאלה היא אם בוודאות אין טיקים כאלה (ואז אני לא יודעת לענות לשאלתך) או שהם פשוט לא נצפים, דהיינו מוסתרים היטב , מוסווים או מומרים ב- OCD ושאר טקסים (אבל גם אז צריכים להיות טיקים מוטוריים , אם כי מינוריים וכמעט שלא ניתן להבחין בהם). בקיצור, אני לא שמעתי על טוראט ללא טיקים מוטוריים בכלל.

מורה3

New member
הרחבה מעט.....

תודה על התיחסותך. אנו נמצאים כרגע במצב שאין לנו אפשרות לבצע איבחון מקצועי לבנינו, ולכן אנו מנסים להגיע למסקנה זמנית בכוחות עצמינו. המצב הוא שיש לנו די הרבה סימנים לקבוע שהוא סובל מת.ט. כגון טיקים קוליים, הרטבה לילית (ילד בן 9.5) התקפות זעם, קשיים בריכוז, לא מספיק אחראי לצרכיו ביום(לא הולך מספייק בזמן), היתה גם תקופה מאוד קצרה של כחכוח בגרונו לפני שהתחיל לדבר, ועוד. בעצם כמעט כבר החלטנו סופית (כמובן רק עד שנשלח אותו לאיבחון מקצועי) שהוא משתייך לקבוצה, רק שיש את הנקודה של הטיקים המוטוריים וזה מה שאנו מנסים לברר כעת. חשוב לי להדגיש שיש לו מעט מאוד טיקים בפנים, אלא שקל מאוד לשייך אותם לחוסר הנוחות שהמשקפיים גורמים לו.

שביק

New member
ישנן עוד מספר שאלות שיש לשאול

על מנת לקבל תשובה ברורה יותר. ואין צורך לענות על כך בפורום. לדוגמא: האם אירע משהו טראומטי לפני שהחלו התסמינים? כמה זמן ישנם התסמינים? האם הם משתנים בצורתם, בעוצמתם ובתדירותם? מה גורם לבנכם להתפרצויות זעם ובאיזו צורה? ישנן עוד שאלות, ואין צורך לענות עליהן בפרהסיה/בפורום. שלחתי לך את הטל שלי ואתה מוזמן ליצור קשר טלפוני. לילה טוב

האם הוא מרכיב משקפיים כל היום ?

אולי תנסו לבדוק אם הטיקים שם גם ללא המשקפיים (למשך מספר שעות). אולי התשובה הזו תבהיר את המצב. (למרות , שאם התנועות שהוא עושה , עם המשקפיים כמובן , חוזרות על עצמן ייתכן כי אילו אכן טיקים מוטוריים).

למעלה