כללי הפיסוק

vita29

Member
כללי הפיסוק

האם אתם מכירים ספר לימוד/מדריך מעמיק וברור על כל מה שקשור לכללי הפיסוק של השפה העברית.אני עברתי על האתר של האקדמיה ללשון העברית ועוד כל מיני דברים שמצאתי באינטרנט אך חשתי שלא הבנתי את הדברים כמו שצריך.מאוד חשוב לי ללמוד את הדברים האלה משום שאני מתכננת ללמוד תרגום ועריכה ואני יודעת שחסר לי ידע בתחום הזה.האם אתם מכירים ספר לימוד טוב שיכול להסביר את הנושא בצורה פשוטה ויחד עם זאת מקיפה?

trilliane

Well-known member
מנהל
לא מכירה ספר לימוד, אך לא נראה לי שיש צורך בספר שלם עבור זה

כללי הפיסוק של האדמיה תמציתיים וענייניים ומלווים בדוגמאות. הם משתמשים במונחים תחביריים ולכן מצריכים ידע בסיסי בתחביר (פחות או יותר זה שנלמד בתיכון) וזה אולי עלול להקשות על מי שכבר הספיק לשכוח. את מוזמנת לעבור על הכללים באתר האקדמיה, לסמן את הנקודות שאינן ברורות ולשאול אותנו.

vita29

Member
אוקיי תודה

יש ספר שניתן להמליץ לי על חיזוק ידע בסיסי בלשון ובתחביר אפילו ברמה של בגרות בלשון?והאם יש המלצות על מדריכים/ספרים שנותנים רקע והדרכה על עריכה ספרותית בעברית?

יש ספר שעוסק כל כולו בפיסוק.

זהו הספר.

הבעיה עם ספר זה היא שהמחברת עוסקת בפיסוק בפסקנות יתרה, מבלי לנמק ומבלי לבסס את דבריה על אדנים של היגיון, מסורת לשונית, היתלות באילנות גבוהים וכדומה.
ואולם נראה לי שעל אף זאת ניתן להפיק מספר זה תועלת מסוימת, אך לא כזו המצדיקה את רכישתו. לכן המלצתי היא שתשאל אותו (או תעיין בו) בספרייה כלשהי, תקרא, תתרשם, ובהמשך לימודיך תוכל לחזור אליו מדי פעם ולהשוות את הנאמר בו למה שייאמר בלימודיך בכיתה (ואולי להתייעץ עם המורים באשר לנכונות פסיקותיו).

trilliane

Well-known member
מנהל
אמנות הפיסוק – לאה צבעוני (בהוצאה פרטית שלה – "צבעים")

ואני מזכירה את הבקשה הכללית: אנא כתבו את הפרטים מאחורי הקישור שידעו כולם במה מדובר. אין סיבה לא להזכיר בפורום את שם הספר והמחבר בצורה מפורשת, קחו בחשבון שהקישור לא תמיד זמין לכולם ובעתיד הוא עלול "להישבר", חשוב שהמידע עצמו יהיה בפורום ולא רק "הספר הזה".

שימי נא אל לב, בהודעתי כתבתי כך (ראי נא תמונה מצורפת):

המילה הספר בהודעתי צבעה כחול ויש קו מתחתיה. משמעות הדבר היא שמילה זו הנָה קישור.
לחצי עליה (בהודעתי המקורית, לא בתמונה המצורפת) ואז יופיעו על המסך פרטי הספר.

אין בעיה - 'קובל עליי. מטרת הודעתי האחרונה הייתה להסביר

לשואלת את טכניקת הקישור (לינק, היפר-טקסט), כי מהתייחסותה עלה, להבנתי, שהיא אינה מכירה אותה.

למעלה