כלכלה- חשבונאות

כלכלה- חשבונאות

שלום, אני כרגע בצבא לקראת שחרור ושוקלת לימודי חשבונאות וכלכלה באוניברסיטת חיפה. בין הסיבות לבחירה הן שתמיד ראיתי את עצמי כבנאדם מחושב ותמיד הרגשתי שמוח שלי עובד " שעות נוספות " לחשב הכל... מישהו יכול להגיד לי מה היא מהות המקצוע? מה מהות הלימודים? כמו-כן, יש לי אפשרות לקחת שני קורסים במשך השירות בתור תלמידת חוץ. האם לפי דעתכם זה כדאי?( הכרות עם המקצוע, הורדת הלחץ מהסמסטר הראשון וכו'...) תודה רבבה מראש לכל מי שעונה...

חשבונאות

ההישגים הרבים במדע ובטכנולוגיה, בייצור, במסחר בשרותים ציבוריים, ובתחומים כלכליים ומינהליים אחרים - כל אלה מלווים במחזור הולך וגדל של סחורות, שרותים וכספים, בהרחבת ההשקעות בנכסים ובגידול בהכנסות ובהוצאות. במצב דברים זה גבר הצורך במכשיר לקביעת היקפה ומידת הצלחתה של כל יחידה כלכלית. כמכשיר למטרה זאת משמשת החשבונאות, המכונה "שפת העסקים", אשר באמצעותה ניתן לבטא את מצבה הכספי של כל יחידה כלכלית (חברה, רשות, מוסד וכו') ותוצאות הפעולות של כל תקופה. ניתן לחלק את החשבונאות והדיווח הכספי לשני שטחים: א. החשבונאות והדיווח המשמשים גורמי חוץ, כלומר - החשבונאות הפיננסית. ב. החשבונאות והדיווח לצרכים פנימיים, כלומר - החשבונאות הניהולית. תפקידיו של רואה החשבון: ביקורת - הן לגופים חיצוניים והן לצרכים פנימיים, שירותי ניהול, שירותים הקשורים במיסוי, עריכת תחזיות ותקציבים ועוד. רואי החשבון עובדים כעצמאיים או כשכירים בפירמות של רואי חשבון, בחברות עסקיות פרטיות, במשרדים ממשלתיים, במוסדות ציבור, בבנקים וכד'. לגבי מסלול הלימודים באוני' חיפה- מטרת הלימודים במגמת חשבונאות בחוג לכלכלה לשלב לימודי חשבונאות בלימודי כלכלה. הלימודים במסגרת זו כוללים גם נושאים החופפים את הבחינות המקצועיות של מועצת רואי-החשבון, אך אינם מקנים תואר נוסף על ב"א בכלכלה. לתלמיד שסיים את לימודיו במסלול החד-חוגי והתמחה בחשבונאות, יוענק פטור מבחינות הביניים ומחלק מבחינות סופיות א' של מועצת רואי החשבון בישראל. החוג לכלכלה מקיים לימודי המשך - שנה ד' בחשבונאות שאליה יוכלו להרשם בוגרי החוג לכלכלה במגמת חשבונאות (לתוכנית זו נקבע שכר לימוד מיוחד). על פי החלטות מועצת רואי חשבון יוענק לתלמידים שסיימו שנה ד' בחשבונאות פטור מכל בחינות המועצה פרט לבחינות סופיות ב'.

למעלה